GAME OF THRONES

Αγόρασε αυτό το κάστρο του Game of Thrones και ξεσπίτωσε έναν Lannister

Για όποια φουκαριάρα μάνα έχει μείνει ζωντανή στο Westeros.

Όπως γνωρίζει κάθε φαν του ‘Game of Thrones’, το μοναδικό πράγμα που μετράει περισσότερο από μια φράση-κατατεθέν για έναν Οίκο του Westeros, είναι το κάστρο του. Για τις περισσότερες μεγάλες οικογένειες του σύμπαντος αυτού, τα κάστρα τους σημαίνουν προστασία, στρατηγική και έλεγχο της περιοχής. Ακόμη κι όταν τυπικά δεν τον έχουν.

Γι’ αυτό και ήταν μεγάλης σημασίας η αντίσταση του Riverrun, του κάστρου των Tully, στο ντου που έκαναν οι Lannister την 6η σεζόν. Τότε ο Edmure Tully, αδερφός της Catelyn, έχοντας φάει ψυχούλα στα μπουντρούμια των Frey, αποφάσισε να παραδώσει το κάστρο στους Lannister μετά τις απειλές του Jaime ότι θα πετάξει τον νεογέννητο γιο του από τα τείχη με καταπέλτη. Ο θείος του, Blackfish, έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τα ασυμμάζευτα, αλλά ξέρεις τους Lannisters, ξέρεις για τα χρέη τους, μπλα μπλα.

Τώρα μπορείς να βάλεις κι εσύ πλάτη στην αδικία αυτή, αγοράζοντας το Riverrun. Εντάξει, το μισό βασικά.

Σύμφωνα με το Irish Central, το Gosford Castle, το πραγματικό κάστρο στην πολιτεία Armagh της Ιρλανδίας όπου γίνονται τα γυρίσματα, έχει χωριστεί σε κάποια απόλυτα κατοικήσιμα κομμάτια σε μορφή διαμερισμάτων. Έξι τον αριθμό με ξεχωριστά ονόματα το καθένα: το Inner Bailey, το Great Hall, το Old Keep, το Dining Room House, το Library Wing, και το Round Tower. Μπορείς να τα αγοράσεις όπως είναι για 660.000 λίρες. Τόσα δίνεις και για μεζονέτα στην Κηφισιά. Πλιζ δηλαδή.

Το κάστρο χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα για τον δεύτερο Κόμη του Gosford, αργότερα καταλήφθηκε από Βρετανούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου και χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή, πουλήθηκε στο Υπουργείο Γεωργίας πριν επαναχρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς στις Ταραχές, και τελικά λειτούργησε ως ξενοδοχείο από το 1983. Το 2006 ανακαινίστηκε για να γίνει 23 διαμερίσματα πολυτελείας και τώρα μπορείς να κάνεις έξι απ’ αυτά το εξοχικό σου.

Θα αφήσεις τους Lannister να νικήσουν;

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΚΙ ΑΛΛO GAME OF THRONES:

9 εξελίξεις που θα συμβούν 100% στον 8ο κύκλο
Αυτή η θεωρία για τον Night King θα σε πάρει με το μέρος του (αν δεν είσαι ήδη)
Μια αλλαγή στο σετ του ‘Game of Thrones’ μπορεί να μαρτυρά ποιος παίρνει τον Θρόνο