GAME OF THRONES

Αναλύουμε το καστ του επόμενου ‘Game of Thrones’

Το καστ του 'Long Night' έχει κάτι από τον πιλότο του 'Game of Thrones' που δεν είδες ποτέ.

Η βασική μας πληροφορία για το καστ του prequel του ‘Game of Thrones’‘The Long Night’ – πέρα από το γεγονός ότι έτσι θέλει ο George R.R. Martin να λέγεται και μάλλον το HBO έχει υποκύψει – είναι ότι η Naomi Watts θα υποδυθεί μια ‘χαρισματική σοσιαλίτ με σκοτεινό παρελθόν’.

Πλέον όμως ξέρουμε και τη σκηνοθέτιδα του πρώτου επεισοδίου και το υπόλοιπο βασικό καστ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

S.J. Clarkson

Οι σκηνοθέτες που θα περάσουν από τη σειρά θα γίνουν πάρα πολλοί, όμως την ταυτότητα του ‘Long Night’ θα τη διαμορφώσει η S.J. Clarkson. Έχεις δει τη δουλειά της στο ‘Orange Is The New Black’, ‘Dexter’, ‘Bates Motel’ και ‘Jessica Jones’, ή πιο πρόσφατα στο υποτονικό, στοχαστικό ‘Collateral’ του BBC/Netflix που σκηνοθέτησε εξ ολοκλήρου. Πολύ έμπειρη, πολύ χρήσιμη στη showrunner, Jane Goldman.

ΚΑΣΤ

JAMIE CAMPBELL BOWER

Ο Jamie Campbell Bower θα ήταν κάποτε το next best thing της mainstream βρετανικής νέας γενιάς. Για μια τριετία ξεφύτρωνε παντού. Είχε περάσει από το ‘Sweeney Todd’, είχε παίξει το πανάρχαιο βαμπίρ στο ‘Twilight’, είχε γίνει ο Grindelwald στο ‘Deathly Hallows – Part 1’ (επέστρεψε φέτος και στο ‘Crimes of Grindelwald’), ήταν ο πρωταγωνιστής του αποτυχημένου ‘Mortal Instruments’ και έγινε ο βασιλιάς Αρθούρος στο ‘Camelot’ πλάι στην Μοργκάνα της Eva Green.

Οι υποχρεώσεις του, μάλιστα, στα γυρίσματα του τελευταίου τον εμπόδισαν από το να μας συστηθεί ως Ser Waymar Royce στο ‘Game of Thrones’. Ο Campbell-Bower ήταν μέλος του καστ στον αρχικό πιλότο του ‘GoT’, ένα επεισόδιο πολύ μέτριο σύμφωνα με τους παραγωγούς που χρειάστηκε μεγάλο ρεκτιφιέ σε καστ και σύλληψη για να μας παρουσιαστεί το τελικό αποτέλεσμα. Ο ηθοποιός θα ήταν το πρώτο πρόσωπο που θα βλέπαμε στη σειρά – και το πρώτο θύμα των White Walkers στην οθόνη μας – όμως όταν κλήθηκε να συμμετάσχει ξανά στα γυρίσματα του ανανεωμένου αυτή τη φορά πιλότου, δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το σετ του ‘Camelot’. Τότε ο George R. R. Martin τον είχε αναφέρει στο blog του, γράφοντας πως «του ευχόμαστε καλή τύχη στον νέο (πολύ μεγαλύτερο) ρόλο του… και ποιος ξέρει, αν το ‘Game of Thrones’ τύχει μεγαλύτερης διάρκειας από το ‘Camelot’, μπορεί μια μέρα να ξαναγυρίσει και να παίξει κάποιον άλλον (πολύ μεγαλύτερο) ρόλο για εμάς».

Το ‘Camelot’ ξεψύχισε μετά από μία μόλις σεζόν, αλλά το πλήρωμα του χρόνου ήρθε για τον Campbell-Bower που θα ακούγεται ότι θα παίξει κάποιον βασικό ρόλο στο ‘The Long Night’.

NAOMI ACKIE

Την πρώτη γεύση από τη Naomi Ackie την πήραμε στο ‘Lady Macbeth’ του 2017, μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς του. Τη δεύτερη θα την έχουμε ήδη πάρει πριν το ‘Long Night’, στο επερχόμενο ‘Star Wars: Episode IX’ σε σκηνοθεσία του J.J. Abrams.

DENISE GOUGH

H Ιρλανδή Denise Gough έχει υπάρξει θεατρική κυρίως ηθοποιός, βραβευμένη μάλιστα για το Angels In America. Θα τη δούμε σύντομα σε κάτι ελληνικό κιόλας, στο ‘Monday’ του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου πλάι στον Sebastian Stan (Winter Soldier).

SHEILA ATIM

Την έχουμε δει στο ‘Harlots’, την πιο υποτιμημένη μάλλον σειρά του Hulu.

IVANNO JEREMIAH

Τον έχεις δει στο ‘Black Mirror’ (Moped Man), αλλά δεν τον θυμάσαι γιατί είχε μικρό ρόλο. Οι πιο sci-fi ψαγμένοι τον έχουν δει και στο ‘Humans’ του Channel 4.

GEORGIE HENLEY

Την τελευταία φορά που την είδες, πίστευε στη Narnia. Η Georgie Henley είναι πιο γνωστή ως Lucy στη σειρά ταινιών ‘The Chronicles of Narnia’ και η ελαφριά κόκκινη απόχρωση των μαλλιών της μας μυρίζει Wildling.

ALEX SHARP

Θεατρικός κυρίως ηθοποιός, αλλά όχι μόνο. Τον είδαμε στο μέτριο ‘To the Bone’ του Netflix, αλλά και στο ‘How to Talk to Girls at Parties’ δίπλα στην Elle Fanning.

TOBY REGBO

Τον εντοπίσαμε πρώτη φορά στο ‘Reign’ του CW, ως δύσμοιρο Prince Francis σε μια θυελλώδη σχέση με την Βασίλισσα της Σκωτίας, Mary Stuart. Η πραγματική ιστορία του Francis τον οδήγησε αναγκαστικά σε έξοδο από τη σειρά, αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός μέχρι να γίνει βετεράνος του αξιοπρεπέστατου ‘Last Kingdom’ που βρίσκεις στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟ GAME OF THRONES:

The Long Night: 3 βάσιμες θεωρίες για το πρίκουελ του Game of Thrones
Eπιτέλους τα πρώτα πραγματικά πλάνα από το φινάλε του ‘Game of Thrones’