GAME OF THRONES

“O Ramsay είναι παιδί μπροστά στον Euron”: 15 σημειώσεις από το καστ του ‘GoT’

Αποκαλύψεις, αποχαιρετισμοί και ελαφρά spoilers.

Με τον 7ο κύκλο του ‘Game of Thrones’ να είναι επιτέλους λιγότερο από έναν μήνα μακριά, το καστ της σειράς έχει βάλει μπροστά την προώθηση. Το περιοδικό Empire κατάφερε να εκμαιεύσει κάποια ελαφρά spoilers και από τους πιο δύσκολους, οπότε προχωράς με προσοχή.

1. Ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ

Είναι λιγότερο για τις διαμάχες μεταξύ των οικογενειών. Υπάρχει η μεγαλύτερη εικόνα. Διακυβεύονται περισσότερα αυτή τη σεζόν με τον κίνδυνο των White Walkers να μεγαλώνει.”

Τάδε έφη η Sophie Turner (Sansa Stark), πριν συμπληρώσει ότι: “Άτομα που πάντοτε ήθελες να συναντηθούν και δεν ήξερες εάν θα τα πήγαιναν καλά, τώρα γνωρίζονται για να κάνουν συμμαχίες”.

2. Λιγότερα επεισόδια, περισσότερη δράση

Το αρχικό πλάνο των παραγωγών David Benioff και D. B. Weiss ήταν 7 κύκλοι. Όταν οι κύκλοι απλώθηκαν στους 8 όμως, δεν απλώθηκαν και τα επεισόδια που θα είναι 7 φέτος και 6 του χρόνου αντίστοιχα. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι θα τσιγκουνευτούν τη δράση που γνωρίζουμε ήδη από τον Kit Harington (Jon Snow) ότι θα πάει σε άλλο επίπεδο, με μεγαλύτερες μάχες και ακόμη καλύτερο CGI.

“Έχουμε μόνο 7 επεισόδιο [αντί 10], αλλά ξοδεύουμε τον ίδιο χρόνο γι’ αυτά. Έχουν ανεβάσει τον πήχη με το production value”. – Pilou Asbæk (Euron Greyjoy)

3. Η καθυστέρηση θα πιάσει τόπο

Τέτοιες μέρες θα είχαμε φάει τον γάιδαρο και θα πηγαίναμε για την ουρά του 7ου κύκλου, αλλά η αναμονή μας θα αποσβεστεί με χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα.

“[Καθυστερήσαμε] για να μπορέσουμε να έχουμε αυτόν τον βλοσυρό, σκοτεινό καιρό ακόμα και στα πιο ηλιόλουστα μέρη που κάνουμε γυρίσματα”, είπε η Gemma Whelan (Yara Greyjoy) που φέτος ξόδεψε τον περισσότερο χρόνο της εκτός στούντιο. “Χρειάζονταν τη σκοτεινιά τόσο πολύ, αλλά σε προσέχουν. Ακόμα κι όταν είσαι στο νερό για πολλή ώρα. Μας πρόσεχαν με κουβέρτες”.

4. Sansa vs. Jon;

“Team Snow; Δε μου αρέσει αυτό. Είμαι Team Stark. [Η Sansa] έχει μια νέα δύναμη, αλλά όχι όση έχει ο Jon. Αυτός ο κύκλος έχει να κάνει πολύ με τη δυσκολία της μ’ αυτό”. – Sophie Turner

5. Jaime vs. Cersei;

Το είχαμε υποθέσει, αλλά τώρα έρχεται και η επιβεβαίωση. Ο Nikolaj Coster-Waldau αποκάλυψε ότι η Cersei θα πρέπει να ψάξει για μνηστήρες και ο Jaime δε θα το ζήσει και πολύ άνετα. “Πρέπει να κάνει το παραπάνω βήμα και να πάρει τη θέση του πατέρα του”.

6. Ο Hound κάνει φίλους

Με το απειλητικό προφίλ του ανθρωποδιώχτη και το ατελείωτο trekking σε βουνά και λαγκάδια του Westeros με μοναδική παρέα την Arya, δε θα μπορούσαμε ποτέ να αποκαλέσουμε τον Hound ον κοινωνικό. Άσε που η συνύπαρξή του με την κοινότητα του Brother Ray δεν κράτησε ούτε ένα ολόκληρο επεισόδιο για τους τηλεθεατές πριν χάσουν όλοι τη ζωή τους. Τώρα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν:

“Συναναστρέφομαι και δουλεύω με περισσότερους ηθοποιούς, πράγμα πολύ καλό. Νομίζω, όμως, ότι το σώμα μου μπορεί να αντέξει μία μόνο σεζόν ακόμη. Είμαι πιασμένος”. – Rory McCann (Sandor Clegane)

7. Jon και Sam αγαπημένοι, αλλά προς το παρόν μακριά

“Ο Jon και ο Samwell έχουν πει πολλά αντίο, αλλά υπήρχε μια αίσθηση τετελεσμένου στο τελευταίο που είπαν.  Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω βρεθεί ποτέ σε τόση ερημιά όση φέτος” – John Bradley

Διάβασμα, σπουδή και οικογένεια στο Citadel της Oldtown είναι το φετινό πρόγραμμα για τον Sam, αλλά αν σου ακούγεται βαρετό, διάβασε εδώ γιατί θα πρέπει να σε ενδιαφέρει το ταξίδι και η εκπαίδευσή του.

8. Euron > Ramsay

Νόμιζες ότι τώρα με τους White Walkers ξεμπέρδεψες με τους τρελούς;

“Οι ψυχασθενείς που έχω συναντήσει [στη ζωή μου] έχουν πολλές διαφορετικές πλευρές. Οπότε σε κάθε σκηνή που είχα ως Euron, έπιανα κάτι διαφορετικό που ήθελα να δείξω. Σ’ αυτή τη σκηνή θέλω να είμαι γοητευτικός. Σ’ αυτή τη σκηνή θέλω να είμαι βιαστής. Σ’ αυτή τη σκηνή θέλω να σκοτώσω κάποιον. Μετά από αυτή τη σεζόν, ο Ramsay θα μοιάζε με παιδάκι”.

Ο Asbæk είπε τα παραπάνω χαμογελώντας. Δύσκολα τα πράγματα.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ JON SNOW)

9. Ο Bran και το μεγάλο του μυστικό

Με τον Bran να έχει πια τη δυνατότητα να πηγαινοέρχεται σε παρελθόν και παρόν, και έχοντας δει τη γέννηση του Jon από την αδερφή του Ned, Lyanna, πολλοί έχουμε εικάσει ότι η αποκάλυψη για την πραγματική ταυτότητα του White Wolf είναι πάνω του. O Isaac Hempstead Wright έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος:

“Ο Bran είναι τώρα σε μια αβέβαιη κατάσταση μαζί με τη Meera και έχει όλες αυτές τις πληροφορίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν όλη την ιστορία. Ξέρει και την προέλευση των White Walkers”.

Την ίδια στιγμή, ο Harington αποκάλυψε το πραγματικό όνομα του Jon: Jaehaerys Targaryen.

(ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ JON SNOW)

10. Ο ρόλος του Ed Sheeran

Ο Ed Sheeran δεν είναι ο μοναδικός μουσικός που έχει εμφανιστεί στη σειρά. Έχουν προηγηθεί ο Will Champion των Coldplay, o Gary Lightbody των Snow Patrol, οι Sigur Ros και οι Mastodon. Ο Sheeran ήταν ένα προσωπικό δώρο των παραγωγών στη Maisie Williams (Arya Stark) που του έχει αδυναμία. Η σκηνή του δημιουργού είναι, μάλιστα, μαζί της, με την Arya να λέει πόσο όμορφο είναι το τραγούδι που θα παίξει.

11. Δεν έχουμε δει το τέλος της Melisandre

Μπορεί ο Jon να την έδιωξε από το Winterfell παρά τον ρόλο της στη νεκρανάστασή του, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα την ξαναδούμε. Σύμφωνα με την Carice van Houten που την υποδύεται, η Κόκκινη Ιέρεια ανακτά τις δυνάμεις της.

12. Η Daenerys στον νέο της θρόνο

Ο νέος θρόνος της Khaleesi δεν είναι μυστικό αφού προδόθηκε ήδη από τα τρέιλερ, αλλά έχουμε πλέον την επιβεβαίωση ότι το νέο της κάστρο βρίσκεται στο Dragonstone. Το Dragonstone ανήκε στον Stannis Baratheon την τελευταία φορά που το είδαμε, αλλά πραγματικοί του ιδιοκτήτες είναι δικαιωματικά οι Targaryen.

13. Το καστ ετοιμάζεται για το τέλος

Με το τέλος του 7ου κύκλου θα μας μένει ακόμη ένας, αλλά το καστ βλέπει ήδη την κουρτίνα σιγά-σιγά να κλείνει.

“Είναι τρομακτικό. Λυπάμαι πολύ που αφήνω τη Sansa πίσω. Βέβαια αυτό θα σημαίνει ότι θα μπορώ να κάνω τα μαλλιά μου μαύρα ή να τα κόψω μέχρι το πηγούνι”.

Η Turner μιλάει για τρίχες, αλλά ο Liam Cunningham που υποδύεται τον Davos έχει μεγαλύτερες ανησυχίες. Ή μάλλον κάποιοι συνεργάτες του.

“Ο τραπεζίτης μου έχει χεστεί πάνω του”, δήλωσε γελώντας.

14. Με τόσα ψέματα που ντύθηκαν οι λέξεις

Η τακτική για την αποφυγή spoilers είναι απλή. Ο Daniel Portman (Podrick) και ο Jacob Anderson (Grey Worm) έχουν βρει τη μέθοδο.

“Όταν με ρωτούν τι συμβαίνει, απλά λέω ψέματα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις τους μπελάδες”. Ο Anderson, πάλι, γίνεται ακόμα πιο συγκεκριμένος: “Απλά τους λέω ότι θα έχουμε μονόκερους αυτή τη χρονιά. Μωβ μονόκερους”.

15. Εδώ τα καλά spin-off

Όπως σε ενημερώσαμε κι εμείς, τα spin-off του ‘Game of Thrones’ είχαν ανακοινωθεί αρχικά ως τέσσερα από το HBO, αλλά ο George R. R. Martin αναφέρθηκε και σε ένα πέμπτο, με έναν κρυφό μέχρι στιγμής υποψήφιο showrunner. Τα πρότζεκτ αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε, αλλά ποια απ’ όλα θα φτάσουν τελικά στην οθόνη είναι άγνωστο.

Ο Hempstead Wright έχει μια πρόταση πάντως. “Κάτι που θα έχει να κάνει με τον Bran. Μπορούμε να το πούμε All-Bran”.

Οι προτάσεις του Ίντερνετ, βέβαια, είναι ακόμη πιο εμπνευσμένες.

* To ‘Game of Thrones’ επιστρέφει στις 16 Ιουλίου αποκλειστικά στη Nova.