GAME OF THRONES

House of the Dragon: Οι Targaryen επιστρέφουν για φωτιά και αίμα

Μετά την ακύρωση του prequel για το Long Night, το HBO προχωρά με τη δυναστεία των Targaryen.

Το άρθρο ανανεώθηκε στις 30/10 με αφορμή τα νεότερα για τα prequel του ‘Game of Thrones’. Θα ανανεώνεται με κάθε νεότερο σχετικά με το ‘House of the Dragon’.

***

Αφού τα γυρίσματα του πιλότου για το πρώτο prequel του ‘Game of Thrones’ ολοκληρώθηκαν, το HBO αποφάσισε να μην προχωρήσει με την παραγγελία ολόκληρης σειράς. Αντίθετα, προτιμά να προχωρήσει με το δεύτερο prequel που ήταν σε πολύ πρώιμα σκαριά, με θέμα τη δυναστεία των Targaryen. Πες αντίο, λοιπόν, στο παρελθόν των White Walkers και ετοιμάσου να υποδεχθείς τους Targaryen στο Westeros.

Η ιδέα για το prequel που θα ονομαστεί ‘House of the Dragon’ φαίνεται να βασίζεται στο κόνσεπτ του σεναριογράφου και παραγωγού Bryan Cogman σχετικά με τη δυναστεία των Targaryen που καταγράφεται αναλυτικά στο βιβλίο ‘Fire & Blood’. Αφού η δική του πρόταση – στη μορφή τουλάχιστον που τη συνέλαβε – δεν πήρε το πράσινο φως, ο Cogman πέρασε στη δημιουργική ομάδα της σειράς ‘Lord of the Rings’ που θα δούμε από το Amazon. Η αρχική εκείνη όμως πρόταση, φαίνεται πως τελικά εξελίχθηκε σε κάτι αρκετά διαφορετικό που τράβηξε την προσοχή του δικτύου.

Οι πρώτες πληροφορίες που είχαμε τον Σεπτέμβριο από το Deadline ήταν πως η σειρά θα τοποθετηθεί 300 περίπου χρόνια πριν το ‘Game of Thrones’, όταν ξεκινούσε σιγά-σιγά η πτώση του Οίκου των Targaryen. Showrunner θα ήταν ο συν-δημιουργός και συμπαραγωγός του ‘Colony’, Ryan Condal, μαζί με τη βοήθεια του ίδιου του Martin, όμως τώρα γνωρίζουμε πως ο δεύτερος showrunner θα είναι ο αγαπημένος σκηνοθέτης του ‘GoT’, Miguel Sapochnik. Ο Sapochnik έβαλε τη σφραγίδα του σε επεισόδια όπως το ‘Battle of the Bastards’, το ‘Winds of Winter’ και το κακογραμμένο, αλλά αψεγάδιαστα σκηνοθετημένο ‘The Bells’, ενώ για το πρώτο κέρδισε και ένα βραβείο Emmy Σκηνοθεσίας. Το ενδιαφέρον του για τον κόσμο του ‘A Song of Ice and Fire’ φάνηκε από την εμπλοκή του στην παραγωγή της 8ης σεζόν, σχετικά σπάνιο γεγονός στην τηλεόραση για σκηνοθέτη που δεν ήταν εξαρχής στην παραγωγή ενός show.

Η 1η σεζόν έχει ήδη προγραμματιστεί για 10 επεισόδια. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουμε μέχρι στιγμής, όμως η ειδικά διαμορφωμένη μας σελίδα για το ‘Game of Thrones’ θα ανανεώνεται με κάθε νεότερο.

***

Και μην ξεχνάς! Αν θες να μάθεις για το πιθανώς στοιχειωμένο σετ της ‘Έκτης Αίσθησης’, άκου το Halloween podcast μας για τα 20 χρόνια της εμβληματικής ταινίας, με αποκλειστικές δηλώσεις από τον ίδιο τον M. Night Shyamalan!