GAME OF THRONES

House of Dragon: Ξέρουμε πότε θα βγει το prequel του Game of Thrones

Οι Targaryen ετοιμάζονται να επιστρέψουν για φωτιά και αίμα.

Το ‘House of Dragon’, το prequel του ‘Game of Thrones’ που θα μας πάει στη δυναστεία των Targaryen, θα κυκλοφορήσει «κάποια στιγμή μέσα στο 2022» σύμφωνα με την πρόεδρο προγράμματος του HBO, Casey Bloys.

Η σειρά θα τοποθετηθεί 300 περίπου χρόνια πριν το ‘GoT’, όταν ξεκινούσε σιγά-σιγά η πτώση του Οίκου των Targaryen. Showrunner θα ήταν ο συν-δημιουργός και συμπαραγωγός του ‘Colony’, Ryan Condal, μαζί με τη βοήθεια του ίδιου του Martin, όμως τώρα γνωρίζουμε πως ο δεύτερος showrunner πλάι στον Condal θα είναι ο αγαπημένος μας σκηνοθέτης του ‘GoT’, Miguel Sapochnik. Ο Sapochnik έβαλε τη σφραγίδα του σε επεισόδια όπως το ‘Battle of the Bastards’, το ‘Winds of Winter’ και το κακογραμμένο, αλλά αψεγάδιαστα σκηνοθετημένο ‘The Bells’, ενώ για το πρώτο κέρδισε και ένα βραβείο Emmy Σκηνοθεσίας. Το ενδιαφέρον του για τον κόσμο του ‘A Song of Ice and Fire’ φάνηκε από την εμπλοκή του στην παραγωγή της 8ης σεζόν, σχετικά σπάνιο γεγονός στην τηλεόραση για σκηνοθέτη που δεν ήταν εξαρχής στην παραγωγή ενός show.

Η Bloys μίλησε και για το ακυρωμένο από το δίκτυο prequel με τη Naomi Watts που θα λάμβανε χώρα 8.000 χρόνια πριν το ‘GoT’. «Ήταν μια μεγάλη πρόκληση αλλά δεν μπορώ να δείξω ένα πράγμα και να πω, να, αυτό ήταν που δεν δούλεψε», εξήγησε. «Συνολικά δεν έδενε. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που, όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε αν θα υπήρχε ζωή για το ‘GoT’ μετά το τέλος της σειράς, θελήσαμε να αναπτύξουμε επίτηδες πολλαπλά πρότζεκτ. Θα ήμασταν πολύ τυχεροί αν είχαμε έναν επιτυχημένο πιλότο εξαρχής, αλλά στο επίπεδο της ανάπτυξης χρειάζονται συχνά πολλές προσπάθειες για να βρεις το σωστό. Αυτή η περίπτωση δεν ήταν διαφορετική».

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλα τρία ‘GoT’ πρότζεκτ στο ράφι του HBO, αν και με το ‘House of Dragon’ να είναι η βασική προτεραιότητα του καναλιού, φαίνεται πως προς το παρόν εκεί πρόκειται και να μείνουν.

***

Παρέα με έναν απολαυστικά απολογητικό Μάκη Παπασημακόπουλο, αναλύουμε τη φιλμογραφία του Rian Johnson. Τι άλλαξε το ‘Rise of Skywalker’ ως προς την αντιμετώπισή μας στο ‘Last Jedi’; Σε τι φάση βρίσκεται η τριλογία Star Wars που έχει συμφωνήσει να κάνει και, τελικά, θέλουμε να τη δούμε ή όχι;