GAME OF THRONES

Ο θλιβερός επίλογος του Jaime Lannister

Ο Nikolaj Coster-Waldau που υποδύεται τον Jaime μίλησε στο Variety για τις νέες αναζητήσεις του χαρακτήρα. Την ίδια στιγμή, ο Gendry θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο απ' ότι φαντάζεσαι.

Μη φοβάσαι. Ο τίτλος δεν περιέχει spoiler. Δεν αφορά καν την πεποίθηση που το PopCode σου έχει αναφέρει ξανά και ξανά εδώ και δυο χρόνια, ότι ο Jaime θα πεθάνει στο τέλος του ‘Game of Thrones’. Σχετίζεται με τον τίτλο που διάλεξε το Vanity Fair για τη μεγάλη του συνέντευξη με τον Nikolaj Coster-Waldau, τον ηθοποιό που ενσαρκώνει τον Jaime σχεδόν μια δεκαετία τώρα.

Μιλώντας για την πορεία του στη σειρά και για το εσωτερικό ταξίδι του Jaime, ο σταρ έφτασε αναμενόμενα και στις εξελίξεις που μπορούμε να περιμένουμε από τον χαρακτήρα του στην 8η και τελευταία σεζόν. Μέχρι να φτάσει εκεί όμως, έπρεπε πρώτα να αναφερθεί στη σκηνή που τον οδήγησε στην τελευταία του απόφαση. Έχοντας περάσει δύο σεζόν ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές της αδελφής και ερωμένης του Cersei, ο Jaime αποφασίζει να την αφήσει πίσω. Όχι όμως πριν τον απειλήσει με τη ζωή του.

Ο Coster-Waldau μίλησε για τις σκέψεις του χαρακτήρα του μπροστά στην απειλή:

«‘Δεν σε πιστεύω’. Δεν σε αγαπάω πια. Ξέρω ότι μπλοφάρεις και, ξέρεις, δεν μπορείς να με πληγώσεις τώρα γιατί έχεις ήδη καταστρέψει την καρδιά μου. Δεν μπορείς να με πονέσεις παραπάνω απ’ ότι έχεις ήδη κάνει».

Για το αν ο Jaime θα εμμείνει στην απόφασή του, δεν μπορεί να εγγυηθεί.

«Φυσικά μιλάμε για μια στιγμή πάθους. Ποιος ξέρει αν είναι αληθινή; Είμαι παντρεμένος εδώ και 20 χρόνια – η επέτειός μου είναι στις 6 Ιουνίου – και είμαι πολύ, πολύ τυχερός. Έχω μια υπέροχη σύζυγο. Αλλά σε 20 χρόνια, υπάρχουν και στιγμές τσακωμών. Μπορεί να είσαι τόσο θυμωμένος που για ένα δευτερόλεπτο, μέσα στο πάθος και τον θυμό σου, λες ‘Ω, γάμησέ το’. Φυσικά τρία δευτερόλεπτα μετά, σκέφτεσαι ‘Όχι, όχι, όχι. Τι κάνω; Τι σκεφτόμουν;». Νομίζω τα θεμελιώδη συναισθήματα είναι τα ίδια σε κάθε σχέση. Ως setup πάντως για τη σεζόν που γυρίζουμε τώρα, ήταν φανταστικό».

Και τι θα σημαίνει η απώλεια της πιο καθοριστικής σχέσης που είχε ποτέ ο Jaime;

«Μπορούμε να επαναπροσδιορίσουμε τον εαυτό μας; Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στιγμές στη ζωή τους που αναρωτιούνται, ‘Μπορώ να αλλάξω τα θεμέλιά μου; Ο πυρήνας του ήταν πάντοτε η Cersei. Όταν αυτό φεύγει, ποιος είναι τελικά; Τι μένει; Υπάρχει τίποτε άλλο; Όταν φεύγει δεν έχει ιδέα προφανώς. Δεν ξέρει την απάντηση στην ερώτηση».

Πού κολλάει όμως ο θλιβερός επίλογος; Σύμφωνα με το Variety, στο γεγονός ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον Jaime είναι να μη βρει ποτέ την απάντηση. Θα προλάβει να βρει τον εαυτό του έξω από την τοξική του σχέση στα έξι επεισόδια που απομένουν ή ο χρόνος πια μετράει αντίστροφα για κάτι τέτοιο;

Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει πάντως, ο ηθοποιός μας εγγυάται ένα φινάλε που ταιριάζει στο ‘Game of Thrones’.

«Τα αγόρια [οι showrunners David Benioff και D.B. Weiss] έχουν κάνει εκπληκτική δουλειά με το τέλος. Είναι σίγουρα μακράν η πιο δύσκολη σεζόν που έχουμε γυρίσει ποτέ, αλλά είναι και η πιο ικανοποιητική».

Σε άλλα ‘Game of Thrones’ νέα, ο Joe Dempsie που υποδύεται τον Gendry μίλησε για μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί μαρτυρά κάτι αρκετά μεγαλύτερο για την πορεία του χαρακτήρα του.

Προσοχή: Ακολουθούν πιθανά spoilers.

Σε συνέντευξή του με το Metro, ο Dempsie ανέφερε ότι ξεκίνησε τα γυρίσματα για το ‘Game of Thrones’ λίγες μόνο εβδομάδες μετά το τέλος των γυρισμάτων του ‘Deep State’ όπου πρωταγωνιστεί με τον Mark Strong. Εκείνα τα γυρίσματα τελείωσαν στα μέσα του Σεπτέμβρη, ενώ τα γυρίσματά του για το ‘GoT’ έληξαν μόλις πριν τρεις εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει πως ο Dempsie, ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι άρχισε τον Νοέμβρη και όχι τον Οκτώβρη τα γυρίσματα για το Westeros, έκανε δουλειά που διήρκησε τουλάχιστον 7 μήνες. Το ‘GoT’ φυσικά δεν γυρίζει κάθε επεισόδιο με τη σειρά προβολής του, οπότε η παρουσία του εκεί δεν σημαίνει αυτόματα και παρουσία σε όλα τα επεισόδια που απομένουν, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι ο Gendry θα αποτελέσει μεγάλο μέρος της υπόλοιπης ιστορίας.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Game of Thrones: Επιτέλους θα λυθεί ένα μυστήριο από τον 1ο κύκλο
Game of Thrones: Ο στρατός των White Walkers μόλις έγινε ακόμη πιο φονικός
Μια αλλαγή στο σετ του ‘Game of Thrones’ μπορεί να μαρτυρά ποιος παίρνει τον Θρόνο
Γύρισε για να μείνει: Ο ρόλος του Gendry στην 8η σεζόν ‘Game of Thrones’
Ο Jaime του ‘Game of Thrones’ κάνει μια τολμηρή πρόβλεψη για τον 8ο κύκλο