GAME OF THRONES

Πού είναι ο Gendry, τι κάνει τόσο καιρό και πότε -επιτέλους- θα γυρίσει

Μερικές θεωρίες για ένα amber alert που κρατάει πλέον τρεις σεζόν και βάλε.

Είναι ο τελευταίος των Baratheon. Μπάσταρδος, μεν, αλλά στις φλέβες του φιλοξενείται το πολύτιμο αίμα του βασιλικού Οίκου από τον οποίο ξεκίνησε όλη η αφήγηση του Game of Thrones και τον οποίο όλοι πια θεωρούν αφανισμένο, σαν τους βροντόσαυρους και το yahoo chat.

Είναι φίλος της Arya. Ο τελευταίος, ίσως, χαρακτήρας που απέκτησε μια τρυφερή, ανθρώπινη επαφή μαζί της πριν εκείνη μετατραπεί σε serial killer. Είναι ικανότατος σιδεράς και δυνατό παιδί. Ένα παλικάρι που έχει δώσει κυριολεκτικά το αίμα του για το ‘Game of Thrones’ (του το στράγγιξε κάποτε η Melisandre, αφού τον αποπλάνησε και τον έριξε στο κρεβάτι της).

Είναι ο Gendry που όλοι αγαπήσαμε κι έχει να εμφανιστεί στις οθόνες από την τρίτη σεζόν. Και πλέον είμαστε στην έβδομη. Ο Euron έχει ανακαλύψει την τηλεμεταφορά, η Iron Bank έχει χακάρει τα προφίλ όλων όσων έχουν ΑΦΜ στο Westeros, οι Dothraki έχουν οργώσει σχεδόν ολόκληρη την ήπειρο, η Daenerys έχει κάψει την υπόλοιπη, η Arya, ο Hound και διάφοροι άλλοι χαρακτήρες που ξέρουν τον Gendry έχουν διανύσει αθροιστικά ενάμισι εκατομμύριο μίλια περιπλανώμενοι, αλλά κανείς δεν έχει πέσει πάνω του. Ο Gendry παραμένει άφαντος. Τόσο άφαντος, που σχεδόν πιστέψαμε ότι οι showrunners του Game of Thrones τον έχουν ξεχάσει. Μέχρι που εμφανίστηκε αυτό:

Προσοχή. Ακολουθούν πιθανά spoilers.

 

Το IMDB εμφάνισε τον Gendry στο καστ του ‘Eastwatch’, του πέμπτου επεισοδίου. Του επόμενου, δηλαδή. Αυτού που θα δούμε σε λίγες ώρες. Βέβαια, λίγο αργότερα το όνομα του Joe Dempsie αποσύρθηκε, αλλά κανείς δεν πίστεψε ότι επρόκειτο για λάθος ή απροσεξία. Οι οιωνοί μαρτυρούν ότι μπορεί αυτήν την εβδομάδα να ξαναδούμε τον Gendry και να μάθουμε πού διάολο βρισκόταν και τι έκανε εδώ και τριαντακάτι επεισόδια.

Εννοείται ότι όλοι έχουν από μια θεωρία για την εξαφάνισή του. Σκάβοντας στο Reddit μπορεί κανείς να βρει δεκάδες λογικές και αληθοφανείς εξηγήσεις για το τι του συνέβη απ’ τη στιγμή που ο Ser Davos τον έβαλε σε ένα βαρκάκι (χωρίς να ξέρει κολύμπι) και τον φυγάδευσε από το Dragonstone.

Μια ενδιαφέρουσα θεωρία είναι ότι ο Gendry κατέληξε στους κόλπους του Χρυσού Λόχου. Οι διαβόητοι μισθοφόροι του Essos σίγουρα θα χρειάζονταν έναν καλό σιδερά για να κατασκευάζει και να επιδιορθώνει τα όπλα και τις πανοπλίες τους. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο Gendry να μην παρέμεινε απλός σιδεράς. Πάντα είχε φιλοδοξίες – μπορεί να στρατολογήθηκε, μπορεί και να έχει ανελιχθεί στην ιεραρχία του Λόχου και να επιστρέψει στη σειρά ως πολέμαρχος. Βέβαια, υποτίθεται ότι ο Ser Davos τον έστειλε στο King’s Landing, αλλά όσο πιθανό είναι να φτάσεις με ένα βαρκάκι και δύο κουπιά στο King’s Landing, άλλο τόσο είναι να φτάσεις και στο Essos ή το Καστελόριζο.

Η θεωρία του Χρυσού Λόχου είναι πολύ γοητευτική, κυρίως γιατί δένει ωραία με την παρούσα σεναριακή συγκυρία της σειράς. Η Cersei έχει ήδη εξηγήσει το σχέδιό της να προσλάβει τους πιο φονικούς μισθοφόρους του Westeros για να ενισχύσει τις τάξεις του αποδεκατισμένου στρατού της (αν της έχει μείνει καθόλου χρυσάφι, βέβαια). Οπότε, ξαφνικά, ο Gendry θα βρεθεί στο πλάι της. Ή θα αρνηθεί ή θα κάνει κάτι άλλο, αλλά εν πάση περιπτώσει, θα του δοθεί μια αφορμή να επανεμφανιστεί και να δούμε αν ψήλωσε, αν μεγάλωσε, τι έμαθε κλπ. Ένα επιπλέον μπόνους για τη συγκεκριμένη θεωρία είναι ότι με τον Χρυσό Λόχο είχε πολεμήσει κάποτε και ο Ser Jorah. Τους ξέρει, τον ξέρουν, ευκαιρία για ένα ωραίο reunion.

Υπάρχουν, βέβαια και αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Gendry δεν έφυγε ποτέ από το Dragonstone. Στο κάτω-κάτω, πιο πιθανό είναι να βουλιάξεις με ένα βαρκάκι και δύο κουπιά, παρά να φτάσεις στο Essos ή στο King’s Landing ή στο Καστελόριζο. O Gendry, λοιπόν, ξαναβγήκε στις ακτές του Dragonstone και παραμένει κρυμμένος μέχρι σήμερα, που, διόλου τυχαία, στη γειτονιά βρίσκεται ο Jon Snow που θέλει να κατασκευάσει όπλα από dragonglass. Όπλα – κατασκευές – σιδεράς, κάτι γίνεται, ε; Στη συνέχεια της ιστορίας, άπαντες συνειδητοποιούν ότι ξαφνικά στον ίδιο χώρο βρίσκονται ένας απόγονος των Stark κι ένας απόγονος των Baratheon (η συμμαχία των δύο Οίκων επί της ουσίας δεν έχει σπάσει, αφού και ο Jeoffrey και ο Tommen είναι Lannister 100%) και οι δημιουργοί της σειράς μετά τη μάχη των μπάσταρδων έχουν την ευκαιρία να μας αφηγηθούν τη σύμπραξη των μπάσταρδων.

Εννοείται ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η πιο ισχυρή θεωρία είναι ότι ο Benioff και ο Weiss απλώς έχουν ξεχάσει τον Gendry και έχουν καιρό να μπουν στο Facebook, όπου η αγανάκτηση για την εξαφάνισή του έχει ξεπεράσει την αγάπη για τα ροζ φλαμίνγκο.

* Το ‘Game of Thrones’ προβάλλεται αποκλειστικά στη Nova κάθε Κυριακή ταυτόχρονα με την Αμερική και κάθε Δευτέρα στις 22.00 μ.μ. στο NovaCinema4HD.