NETFLIX

15 σειρές που μπορεί να σου ξέφυγαν αυτό το καλοκαίρι

Άνθρωπος είσαι κι εσύ, βουτιές ήθελες να κάνεις. Απλά βεβαιώσου πως δεν προσπέρασες την καλύτερη TV του καλοκαιριού.

Τα ‘Stranger Things’, τα ‘Chernobyl’, τα ‘Big Little Lies’ τα ξέρεις και τα ‘Handmaid’s Tale’ τα ξέρεις. Το καλοκαίρι ήταν μπλοκμπαστερικό τηλεοπτικά και γι’ αυτό ή/και γιατί έπρεπε να χωρέσουν και οι βουτιές στο πρόγραμμα, κάποιες σειρές μπορεί να σε προσπέρασαν.

Άλλες μικρές, άλλες ολόφρεσκες κι άλλες με hype που συνεχίζεται, οι παρακάτω σειρές είναι το απαραίτητο φθινοπωρινό catch-up σου:

DARK CRYSTAL: THE AGE OF RESISTANCE

Το ‘Dark Crystal’ του 1982 των Jim Henson και Frank Oz (Labyrinth) δεν τιμήθηκε όπως του έπρεπε τη χρονιά της κυκλοφορίας του, στην πορεία όμως η αφήγηση, το αισθητικό του μεγαλείο και οι υπέροχοι χαρακτήρες του απέκτησαν το cult status που του άξιζαν στη σφαίρα της φανταστικής μυθοπλασίας. Τότε, ο νεαρός Jen έπρεπε να θεραπεύσει τον κρύσταλλο που γινόταν πηγή δύναμης των Skeksis, των πλασμάτων που τον εκμεταλλεύονταν. Τώρα, στην prequel σειρά που ετοίμασε η εταιρεία παραγωγής του Henson για το Netflix, θα δούμε την αρχή της ιστορίας. Ο Rian, η Brea και η Deet θα είναι οι ήρωες που θα εμπνεύσουν την επανάσταση εναντίον των Skeksis, με τις φωνές των Taron Egerton (Rocketman), Anya Taylor-Joy (The Witch) και Nathalie Emmanuel (Game of Thrones). Το υπόλοιπο καστ που χαρίζει τη φωνή του στις μαριονέτες είναι αδιανόητο: Helena Bonham Carter, Caitriona Balfe, Harris Dickinson, Toby Jones, Lena Headey, Gugu Mbatha-Raw, Alicia VIkander, Natalie Dormer, Mark Strong, Theo James. Το ‘Age of Resistance’ στο μεταξύ έχει χρησιμοποιήσει το λιγότερο δυνατό CGI, η μεγάλη πλειοψηφία των εφέ του είναι παλιό, καλό κουκλοθέατρο δηλαδή, και παρά τον αξιαγάπητο, αλλά γεμάτο exposition πιλότο του, στην πορεία γίνεται το fantasy epic της χρονιάς.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

THE FAMILY

Κάθε Φεβρουάριο, επισκέπτες από όλο τον κόσμο μαζεύονται για να ευλογηθούν από τη Fellowship. Μια μυστικοπαθή θρησκευτική οργάνωση που μπορεί να υπερηφανεύεται για τα ισχυρά της μέλη – βλέπε κάθε Πρόεδρο των Η.Π.Α. από τον Dwight Eisenhower. Η σειρά-ντοκιμαντέρ 5 επεισοδίων είναι με παραγωγή του οσκαρικού και βραβευμένου με Emmy Alex Gibney (Taxi to the Dark Side, Enron, Going Clear), ενός δημιουργού που λατρεύει να σκαλίζει σκιώδεις, απόκρυφες πλευρές του πολιτικού και μη κόσμου, και περιλαμβάνει την αφήγηση του Jeff Sharlet. Ενός μέλους της οργάνωσης που έγραψε ένα σχετικό βιβλίο και υποστηρίζει πως η Οικογένεια προετοιμάζει ηγέτες διδάσκοντάς τους ότι η Βίβλος είναι μια ιστορία δύναμης και όχι ευσπλαχνίας. Μεγάλη έμφαση δίνεται στον Doug Coe, τον συν-διευθυντή της Fellowship και πιο ισχυρό, άγνωστο άνδρα στη Washington, που κοιτά οργανώσεις όπως οι Ναζί ή η μαφία για να εμπνευστεί ως προς τη συνοχή και το δέσιμό τους ως σχήματα. Βασική του ιδέα και της Fellowship είναι πως ορισμένοι άνδρες έχουν διαλεχτεί από τον Θεό για να υπηρετήσουν σε θέσεις ηγεσίας κι έτσι όσοι τους περιτριγυρίζουν πρέπει να τους προστατεύουν και να τους συγχωρούν. Ξεκίνησα τη σειρά από καθαρή περιέργεια και μέχρι το τέλος της είχα παρανοήσει.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

GREEN FRONTIER

Το βραζιλιάνικο, crime thriller ‘Green Frontier’ είναι δουλειά του υποψηφίου για Όσκαρ Ciro Guerra (Embrace of the Serpent) και θα σε ταξιδέψει στα βάθη του Αμαζονίου, στα σύνορα μεταξύ Βραζιλίας και Κολομβίας. Εκεί η ντετέκτιβ Helena εξερευνά τελετουργικούς φόνους που συνδέονται με την προϊστορική φυλή ιθαγενών Eternals και, όλως περιέργως, τους Ναζί. Τα μαγνητικά πλάνα της ζούγκλας, ο νωχελικός του ρυθμός του και τα φλάσμπακ της Helena μοιράζονται κάτι με το DNA των ‘True Detective’ και ‘Top of the Lake’, πακέτο με μια έντονη, οικολογική συνείδηση.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

MINDHUNTER: SEASON 2

Η σειρά του David Fincher – ο σκηνοθέτης/παραγωγός θα κάτσει στην καρέκλα και για αυτήν τη σεζόν – θα μπορούσε να πάρει τον εύκολο δρόμο. Να γίνει ένα τίμιο FBI procedural, με τα υψηλά production values του, με τους πιασάρικους σίριαλ κίλερ του, με τις σκηνές καταδίωξής του, με τα όλα του. Προτίμησε όμως μια προσέγγιση που ξένισε πολλούς θιασώτες του είδους. Έγινε δηλαδή μια ψυχογραφική έρευνα της φιλοδοξίας που μεταμόρφωσε έναν δυσκίνητο μηχανισμό όπως το FBI των ’70s, στον οργανισμό που μπορεί πλέον να εκπαιδεύει τους πράκτορές του να αναζητούν τις πιο ενδόμυχες, σκοτεινές σκέψεις του ανθρώπινου νου. Έτσι έχουμε ένα show που δεν ενδιαφέρεται για τα κλασικά thrills των διασκευασμένων αληθινών εγκλημάτων, αλλά για μια φιλολογική πλευρά τους που βλέπουμε τρομερά σπάνια. Όταν η πραγματική ομάδα που υποδύεται ο Jonathan Groff, ο Holt McCallany και η Anna Torv προσπαθούσαν να πείσουν το FBI ότι η ανάλυση της ψυχολογίας ενός σίριαλ κίλερ θα τους έδινε πολύτιμα ευρήματα για το μέλλον, είχαν μόνο ένα παραπεταμένο γραφείο, κάποιες άδειες επίσκεψης σε φυλακές και την επιτακτική ανάγκη για μια νέα ορολογία που θα ξεκλείδωνε δικαστικές υποθέσεις. Στη φετινή σεζόν απολαμβάνουν μεγαλύτερης στήριξης από τους ανωτέρους τους, αλλά το έχεις μάθει το ρητό. Με τη μεγαλύτερη δύναμη έρχεται και η μεγαλύτερη ευθύνη. Την αναλαμβάνουν κυρίως ο Holden και ο Tench με τους 28 διαβόητους φόνους της Ατλάντα, όσο η Wendy δοκιμάζεται σε διαφορετικούς ρόλους στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή. Το show άργησε σχεδόν 2 χρόνια, αλλά άξιζε η αναμονή.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟ MINDHUNTER:

Διάβασε τη συνέντευξή μας με ένα από τα πραγματικά πρόσωπα του Mindhunter

ON BECOMING A GOD IN CENTRAL FLORIDA

Το ‘On Becoming a God in Central Florida’ είχε κάποτε στο ρόστερ παραγωγής και σκηνοθεσίας του τον Γιώργο Λάνθιμο. Αφού μεταφέρθηκε από το AMC στο YouTube Premium και τελικά στο Showtime, το πρότζεκτ έχασε τον δημιουργό, αλλά κράτησε την Kirsten Dunst και το πάθος της για τη σειρά μπροστά και πίσω από την κάμερα ως executive producer, και τον George Clooney επίσης στην καρέκλα του παραγωγού. Η Dunst υποδύεται μία υπάλληλο ενός waterpark στη Φλόριντα του 1992 που ανακατεύεται με ένα κόλπο πυραμίδας που σε πρώτη φάση την είχε καταστρέψει, αλλά τώρα τη βρίσκει να ανεβαίνει στην ιεραρχία του. Στην καρδιά της πότε δραματικής, πότε κωμικής, πότε σουρεάλ σειράς είναι οι απώλειες των ανθρώπων που το σύστημα οδηγεί στην παρανομία επειδή δεν μπορεί να τροφοδοτήσει αλλιώς τα όνειρά τους. Τη Dunst που έχει ήδη buzz για τα Emmys της επόμενης χρονιάς πλαισιώνουν ο Alexander Skarsgård, ο Théodore Pellerin, ο Mel Rodriguez και η Meth Ditto.

TERROR: INFAMY

Η πρώτη σεζόν του ‘Terror’ είχε την προσοχή μας πριν καν κυκλοφορήσει. Η σειρά παραγωγής του Ridley Scott καταπιάστηκε με το ομώνυμο βιβλίο που εμπνεύστηκε από την εξαφάνιση δύο πλοίων στα μέσα του 19ου αιώνα και, παρά τον σοβαρό του ανταγωνισμό από το φοβερό ‘Castle Rock’ και το στοιχειωμένο ‘Haunting of Hill House’, αναδείχθηκε ως η σειρά τρόμου της περασμένης χρονιάς. Σε συνέχεια της ανθολογίας, το show επέστρεψε ως ‘Terror: Infamy’, μεταφέροντας τη δράση σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης των Γιαπωνέζων κατοίκων της Αμερικής στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, που τρομοκρατείται από ένα μυθικό τέρας που μπορεί να κλέψει τη μορφή σου. Το υπερφυσικό στοιχείο της σειράς είναι φανταστικό, αλλά ο τρόμος μέσα στα συγκεκριμένα στρατόπεδα ήταν πιο αληθινός απ’ όσο έχει αντέξει η Ιστορία. Ο George Takei του ‘Star Trek’, το μεγαλύτερο όνομα από τα υπόλοιπα που θα βρεις στο καστ (Derek Mio, Naoko Mori, Shingo Usami), εργάστηκε και ως σύμβουλος στην ανάπτυξη της φετινής σεζόν, μιας που είχε βρεθεί ο ίδιος σε τέτοιο στρατόπεδο ως παιδί. Σύμφωνα με τον Takei, ο πατέρας του είχε προσπαθήσει να του περάσει την εμπειρία τότε «σαν διακοπές». Το ‘Infamy’ δεν είναι οπλισμένο με τον αγνό τρόμο που είχε η 1η σεζόν – το τέρας του ίσως παραείναι οικείο για να μας τον εμπνεύσει – όμως πέρα από την εγκυκλοπαιδική αξία του θέματος της σειράς, το show κρύβει έναν πιο πραγματικό, πιο αθόρυβο κίνδυνο. Αυτόν της λήθης.

Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Τρίτη τα μεσάνυχτα στο COSMOTE CINEMA 4HD, ενώ μετά την προβολή του στο κανάλι, κάθε επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο στη δωρεάν on demand υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

ΚΙ ΑΛΛΟ TERROR:

Η φρικιαστική αλήθεια πίσω απ’ τη σειρά τρόμου της χρονιάς

GLOW: SEASON 3

Η 1η σεζόν του ‘GLOW’ ήταν μια ανάλαφρη, εκρηκτική εξτραβαγκάντσα χρωμάτων και προσωπικοτήτων για το ‘Gorgeous Ladies of Wrestling’. Μια αληθινή εκπομπή γυναικείας πάλης των ’80s που μπορεί να βάσισε τις τότε ηρωίδες της σε προσβλητικά στερεότυπα, αλλά τις ενδυνάμωσε κιόλας άθελά της σε προσωπικό επίπεδο. Στη 2η σεζόν του, η κωμωδία έμεινε πιστή στο glam fun που αγαπήσαμε αρχικά, εμβάθυνε όμως στις σχέσεις του καστ και ισορρόπησε τη νοσταλγία του με ώριμο σχολιασμό για την κοινωνικοπολιτική διάσταση της δεκαετίας. Τώρα τα κορίτσια δεν έχουν πια εκπομπή, έχουν όμως συμβόλαιο με venue στο Las Vegas. Και μπορεί να έχουν χάσει το στάτους του underdog, όμως ό,τι έχασαν από αυτή την πλευρά, το κέρδισαν σε συναίσθημα.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟ GLOW:

Το ‘GLOW’ δεν κατασκεύασε μια #MeToo στιγμή – γι’ αυτό και την έκανε τέλεια

DERRY GIRLS: SEASON 2

Η 1η σεζόν του ‘Derry Girls’ ήταν η πιο επιτυχημένη σε νούμερα κωμωδία του βρετανικού Channel 4 εδώ και χρόνια. Η δημιουργός της, Lisa McGee, ήθελε να απεικονίσει σωστά την εμπειρία των κατοίκων του Derry στη διάρκεια της περιόδου των Ταραχών στα ’90s στη Βόρεια Ιρλανδία, και έτσι χρησιμοποίησε τις δικές της αναμνήσεις για να την παρουσιάσει όσο πιο αυθεντικά γίνεται. Οι ποδιές και τα χρόνια είναι που αλλάζουν άλλωστε, οι μαθητές όχι και τόσο.

Η 2η σεζόν το ζει με αδιανόητα σκηνικά που δεν θα προδώσουμε εδώ, τα προσγειώνει όμως εμβαθύνοντας στην ουσία όσων μπορούν να κάνουν ένα κορίτσι (ή και αγόρι!) ένα αυθεντικό Derry Girl. Το μόνο κακό είναι το πόσο γρήγορα περνάει.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

DAVID MAKES MAN

Η Oprah Winfrey και ο Michael B. Jordan παράγουν την πρώτη τηλεοπτική σειρά του Tarell Alvin McCraney, του οσκαρικού συν-σεναριογράφου του ‘Moonlight’. Στο ‘David Makes Man’ τοποθετεί μια ιστορία ενηλικίωσης στη Φλόριντα και τη βασίζει ελαφρώς σε προσωπικές του εμπειρίες. Η σειρά αφορά έναν 14χρονο παιδί-θαύμα που στρέφεται στην ιδιωτική εκπαίδευση για να ξεφύγει από τη φτώχια και την τραυματική του οικογενειακή κατάσταση. Για να πάει σχολείο, ο David πρέπει να περνά καθημερινά από το υποβαθμισμένο, επικίνδυνο Homestead στο προαστιακό, προνομιούχο Redlands. Η ευαισθησία του McCraney καταπιάνεται ξανά με τη μαύρη εμπειρία, με όλες τις διαφορές που μπορεί να έχει αυτή παρά την ομοιότητα στο χρώμα των πρωταγωνιστών, και με την αποκαθήλωση της ιδέας της post-racial Αμερικής.

DEAR WHITE PEOPLE: SEASON 3

Το σατιρικό ‘Dear White People’ ήταν το ανεξάρτητο κινηματογραφικό χιτ του Justin Simien που μας σύστησε την Tessa Thompson (Creed, Thor: Ragnarok, Westworld). Ως σειρά όμως έχει καταφέρει περισσότερα απ’ όσα θα προλάβαινε ποτέ να κάνει σε δυο ώρες. Η πνευματώδης σάτιρα για τις μικρές μαύρες κοινότητες των πανάκριβων, ελίτ Ivy League κολεγίων της Αμερικής που μετέφερε ο ίδιος ο Simien στη μικρή οθόνη, παρέμεινε αιχμηρή και στην 3η σεζόν της. Αυτή τη φορά σπρώχνει τους πρωταγωνιστές της σε αχαρτογράφητα νερά, με πρώτη τη Sam που άφησε τον ραδιοφωνικό της ακτιβισμό για να φτιάξει την ταινία της.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

THE BOYS

Το ‘The Boys’ είναι το ‘Game of Thrones’ των υπερηρώων. Οι υπερήρωές του είναι ανήθικοι και οι άνθρωποι που προσπαθούσαν να τους σταματήσουν είναι επίσης ανήθικοι. Όπως το ‘Watchmen’ του Alan Moore, το ‘Dark Knight’ του Frank Miller ή το ‘Brightburn’ πιο πρόσφατα, το ‘Boys’ ανακατασκευάζει τον μύθο των αλτρουιστών με υπερδυνάμεις και τους κάνει μεγαλομανείς, αλκοολικούς, αιμοδιψείς, αποκομμένους από την πραγματικότητα των πολιτών που κοιτούν να προστατεύσουν. Δεν ανακαλύπτει την πενικιλίνη δηλαδή, αλλά έχει το χιούμορ, τα επίπεδα στους χαρακτήρες του και την καρδιά που χρειάζονται για να μη φωνάζει απλώς, δες με! Έχω υπερήρωες, αλλά όχι αυτούς που ξέρεις, από τους άλλους! Πέρα από τη σοκαριστική, γκροτέσκ εικονογραφία του (από μια κυριολεκτικά εκρηκτική πρωκτολειχία ως erotica με δελφίνια), η σειρά διαφοροποιείται σημαντικά λόγω του τρόπου που διαλέγει να μιλά για τη δημοσιότητα. Η νοσηρή, αιμομικτική σχέση που μπορεί να αναπτύξουν μεταξύ τους η πολιτική, τα media και η κουλτούρα των σελέμπριτι είναι ικανή να στρέψει τον καθημερινό άνθρωπο εναντίον των ίδιων του των συμφερόντων. Για τον τελευταίο ανησυχεί περισσότερο το ‘The Boys’.

Η σειρά στριμάρει στο Amazon Prime Video.

ΚΙ ΑΛΛΟ THE BOYS:

Το ‘The Boys’ είναι το ‘Game of Thrones’ των υπερηρώων

LODGE 49: SEASON 2

Η αθόρυβη, ξένοιαστη, στοχαστική ντραμεντί του AMC ακολουθεί έναν αφοπλιστικά αισιόδοξο σέρφερ που βιώνει την απώλεια του πατέρα του και της αλυσιδωτής αντίδρασης που αυτή προκάλεσε στην οικογένειά του, περιπλανώμενος άσκοπα στη ζωή. Αυτό μέχρι που βρέθηκε μπροστά στην πόρτα ενός καταφυγίου μιας αδελφότητας που του υπόσχεται ότι, αλχημικά και μυστηριακά, θα μπει ξανά στον ίσιο δρόμο. Ο ληθαργικός αρχικά ρυθμός του μπορεί να αποθαρρύνει όποιους απαιτούν εξαρχής πολλά παραπάνω από συμπαθέστατους χαρακτήρες, το show όμως αποζημιώνει με τον σουρεάλ συνδυασμό πραγματικότητας και φαντασίας που αποκτά στην πορεία. Η τελική εικόνα είναι αλλόκοτη, συναρπαστική, απλωμένη και ταυτόχρονα καλλιτεχνικά μετρημένη.

QUEER EYE: SEASON 4

Ξέρεις αυτό το συναίσθημα, όπου έχεις λιώσει τόσο πολύ με μια σειρά που θες να την προτείνεις σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάς σαν να είναι πραγματικό δώρο; Όταν τελείωσα (σε ένα βράδυ) την 1η σεζόν του ‘Queer Eye’, είχα βρει τη θεόσταλτη αποστολή μου. Να πείσω όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται να τη δουν και να τη λατρέψουν μαζί μου. Το revival του εμβληματικού ριάλιτι του Bravo ήρθε 15 χρόνια μετά στην post-Trump Αμερική και δεν αποφεύγει τις δύσκολες συζητήσεις. Εδώ οι Fab 5 κάνουν τα makeovers τους (ή make-betters όπως τα αποκαλούν) πετώντας στην άκρη ξεφτισμένα μπλουζάκια, τζιν πέντε νούμερα μεγαλύτερα και αναίτιες τρίχες. Ο πραγματικός τους εχθρός όμως είναι ο τοξικός ανδρισμός και τα στερεότυπα. Το αποτέλεσμα – εκτός από ασύλληπτα fun – είναι και τρομερά συγκινητικό. Η 3η σεζόν του show παραμένει η αγαπημένη μου, η 4η όμως ήταν η πιο προσωπική ως τώρα για τους οικοδεσπότες της. Η σειρά τους έκανε σούπερσταρ σε χρόνο-αστραπή, και έχει κερδίσει 3 βραβεία Emmy και 3 ακόμη υποψηφιότητες ως τώρα.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟ QUEER EYE:

11 επεισόδια του Queer Eye που θα σου μάθουν την αξία του πλαντάγματος

DARK: SEASON 2

Δύο πράγματα έπρεπε να κάνω όταν είδα αποκλειστικά τα 4 πρώτα επεισόδια της 2ης σεζόν του ‘Dark’. Να μαζέψω τον εγκέφαλό μου από το πάτωμα και να διαβάσω τα 19 bullet points που μου είχε στείλει το Netflix, με όλα τα πιθανά spoilers που δεν έπρεπε να αναφέρω. Έχοντας πια δει το φινάλε του κύκλου, θα είχα την περιέργεια να δω πώς θα έμοιαζε αυτός ο πάπυρος με όλα τα spoilers για τη σεζόν. Δεν θα προδώσω κάτι εδώ προφανώς, θα πω όμως πως αν είχα αμφιβολίες μετά τον 1ο κύκλο για το κατά πόσο οι δημιουργοί είχαν συλλάβει τον λαβύρινθο που είχαν στήσει – και επακόλουθα, αν ξέρουν να πλοηγηθούν μέσα σε αυτόν – τώρα δεν έχω πια καμία.

Μία σύντομη περιγραφή για τα νέα μέλη: Η πόλη του βροχερού Winden είναι ο λαβύρινθος και τον μίτο της Αριάδνης τον κρατά ο Jonas. Ο ξανθός νεαρός μαθητής χάνει τον πατέρα του και επιστρέφει μετά από μια σύντομη θητεία του σε ίδρυμα για το μετατραυματικό του σοκ. Όσο η πόλη αναταράσσεται από τις εξαφανίσεις παιδιών, ο Jonas ανακαλύπτει ότι ίσως η λύση του γρίφου κρύβεται στις μυστηριώδεις σπηλιές της περιοχής. Όχι γιατί εκεί πάει τα παιδιά ο κακός λύκος. Γιατί μπορεί να είναι οι πύλες στον χωροχρόνο. Στον χωροχρόνο που, στην 1η σεζόν, εξελισσόταν σε τρία timelines, όλα με κάποια εξαφάνιση στο κέντρο της: στο 1953, στο 1986, στο 2019. Χωρισμένα από 33 χρόνια, ενωμένα από τα ίδια πρόσωπα σε διαφορετικούς ρόλους. Οι ενήλικοι, οι έφηβοι, τα παιδιά που παρακολουθούμε, είναι όλοι τους ενήλικοι, έφηβοι, παιδιά σε καθένα από τα timelines και οι αποφάσεις τους επηρεάζουν το τώρα, το χθες, το αύριο. Οι Kahnwald, οι Nielsen, οι Tiedemann. Οι τρεις οικογένειες και τα μυστικά τους είναι ασφυκτικά δεμένα. Μαζί, οι ιστορίες τους μιλούν για το τραύμα που μπορεί να διατρέξει γενιές και γενιές μιας οικογένειας. Θεματικά, αυτή είναι η προτεραιότητα που θέλει να έχει το ‘Dark’. Πώς γεννιέται το τραύμα και πώς μεταβιβάζεται. Ψυχόδραμα δηλαδή, με γερή δόση fantasy.

Μία τελευταία συμβουλή: Αν είδες την 1η σεζόν, δες ξανά το φινάλε της πριν ξεκινήσεις τη 2η. Αν το ξεκινάς τώρα, μη διακόψεις καθόλου τη ροή μεταξύ των δύο κύκλων.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟ DARK:

Από το φως του LOST, στο σκοτάδι του Dark
Οι δημιουργοί του Dark θα λύσουν τους γρίφους του, στο υπόσχονται

JETT

Προσφάτως αποφυλακισμένη και πάντα ταλαιπωρημένη, η πρώην παγκοσμίου φήμης κλέφτρα Daisy Kowalski – aka Jett – αναγκάζεται να επιστρέψει στις προηγούμενες συνήθειές της λόγω μιας ομάδας εκκεντρικών και επικίνδυνων εγκληματιών που έχουν στόχο να την εκμεταλλευτούν για το δικό τους συμφέρον. Ανάμεσα σε αυτούς που ρίχνουν ξανά στον βούρκο μια φανταστική Carla Gugino, είναι και ο Giancarlo Esposito του ‘Breaking Bad’. Ξέρει σε ποιες δυνάμεις του να βασιστεί, ξέρει κι εκείνη πώς να δίνει βάθος στις πιο αξιόπιστες femme fatale. Η σειρά που βασίζεται σε μυθιστόρημα του Elmore Leonard, είναι μία υπερβίαιη, στιλάτο νεο-νουάρ δημιουργία φτιαγμένη σαν παζλ, έξυπνα γραμμένη, Σοντερμπεργκική στην ιδιοσυγκρασία της. Αν την αντέξει το στομάχι σου, θα την απολαύσεις.

Η σειρά διατίθεται μέσω των υπηρεσιών Nova GO και Nova On Demand.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Jett, αυτό που η Carla Gugino μας κλέβει την καρδιά
Οι 19 καλύτερες σειρές του 2019 μέχρι τώρα