LEGION

Γιατί το ‘Legion’ δε θα μοιάζει με καμία άλλη σειρά της Marvel

Περιμένοντας τον Iron Fist και τους Defenders, μπορεί μια άλλη σειρά να κάνει τελικά τη διαφορά.

Την περασμένη Πέμπτη, σε ένα από τα πάνελ που οργάνωσε η Ένωση Τηλεκριτικών (Television Critics Association) στα πλαίσια του χειμωνιάτικου press tour της, ο showrunner του ‘Legion’, Noah Hawley (‘Fargo’) έδωσε την καλύτερη απάντηση που δεν περιμέναμε να ακούσουμε για τις πολλές, μα πολλές υπερηρωικές σειρές αυτήν τη στιγμή στην τηλεόραση.

“Μας ρωτούν συχνά: “Μήπως υπάρχουν υπερβολικά πολλά υπερηρωικά σόου; Φτάσαμε σε σημείο κορεσμού;”. Έχουμε δύο απαντήσεις γι’ αυτό: Ρωτάμε το ίδιο για τις αστυνομικές, ιαρτικές και δικαστικές σειρές; Όχι. Δεύτερον, η ιδέα είναι ότι με τη Marvel, δεν ξεκινάς με τη λογική ότι ο χαρακτήρας προσδιορίζεται από τις δυνάμεις του. Η σειρά έχει να κάνει με όσα συμβαίνουν στον David, στον δικό του κόσμο”.

Ο David Heller είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από απλός άνθρωπος. Με τη σχιζοφρένειά του να τον έχει μέσα-έξω σε ψυχιατρικές κλινικές από τα εφηβικά του χρόνια, ο κόσμος του μπορεί τελικά να αλλάξει δραματικά μετά από μία συνάντηση, που πιθανόν να δείχνει ότι οι φωνές και τα οράματα που έχει είναι αληθινά και όχι διαταραχή του μυαλού του.

Σύμφωνα με τον Jeph Loeb, τον Executive Vice President της Marvel Television που επιβλέπει όλα τα τηλεοπτικά εγχειρήματα του στούντιο, ο Hawley προσέγγισε την υπόθεση από μια ιδιαίτερη σκοπιά.

“Ήρθε ο Noah και ενδιαφέρθηκε για την ψυχική υγεία και την εξερεύνηση της ικανότητας αντίληψης του κόσμου. Αυτές είναι ιστορίες από τον πραγματικό κόσμο. Δε νομίζουμε ότι θα παρακολουθήσει κανείς αυτήν την ιστορία επειδή τους αρέσουν οι Defenders. Θα έρθουν γιατί ο Noah, το καστ και το FX ένωσαν τις δυνάμεις τους για να φτιάξουν μια σειρά που παρόμοιά της δεν έχει ξανακάνει η Marvel”.

Με λίγα λόγια, η ουσία του ‘Legion’ δε θα βρίσκεται στις κρυμμένες δυνάμεις του ήρωα, αλλά σε αυτές του χαρακτήρα του.

“Το πρώτο πράγμα που αναρωτήθηκα εξετάζοντας το συγκεκριμένο είδος, ήταν ότι – βγάζοντας το υπερηρωικό στοιχείο – είναι η σειρά αρκετά συναρπαστική για να την παρακολουθήσεις; Μια σειρά, άσχετα από το είδος της, πρέπει να είναι μια συναρπαστική ιστορία ενός χαρακτήρα. Βρήκαμε την ιστορία του David, συστήσαμε την ιστορία της Rachel, μιας άλλης ασθενούς που δε μπορεί να αγγίζει τους ανθρώπους, και έχοντας την ιδέα αυτού του επικού λαβ στόρι, βάλαμε μετά το ίδιο το είδος στο παιχνίδι και είπαμε, “Αν έχουμε έναν χαρακτήρα που δεν ξέρει τι είναι αληθινό, μήπως θα μπορούσαμε να κάνουμε μια σειρά αρκετά υποκειμενική;”, συμπλήρωσε ο Hawley.

“Ένιωσα ότι θα ήταν πιο ενδιαφέρον να πάρουμε το κόνσεπτ του χαρακτήρα και να χρησιμοποιήσουμε την υποκειμενική πραγματικότητά του για να δημιουργήσουμε κάτι σαν μύθευμα ή παραβολή κατά κάποιον τρόπο. Για να κάνουμε κάτι απρόσμενο. Είμαι φαν όλων των κόμικ και των ιστοριών αυτών, και ένιωσα ότι η ιστορία που ήθελα να πω θα ήταν υπέροχη εάν χρησιμοποιούσαμε ένα τέτοιο φορμάτ”.

Ακούγεται σαν τα κόμικ ως περιπέτειες να είναι δευτερεύοντα σε σχέση με την εξερεύνηση του χαρακτήρα, αλλά κάτι τέτοιο είδαμε να λειτουργεί πολύ καλά και στην περίπτωση του ‘Jessica Jones’, που ναι μεν ήταν υπερηρωικό με τον τρόπο του, αλλά και να έβγαζες παντελώς το φανταστικό στοιχείο από το παιχνίδι, στεκόταν από μόνο του ως μήνυμα.

Εσύ τι περιμένεις περισσότερο από το ‘Legion’;

* Το ‘Legion’ κάνει πρεμιέρα στις 9 Φεβρουαρίου στο FΟΧ.