ΛΙΣΤΕΣ

6 ιστορικοί ‘φθινοπωρινοί’ ήρωες που θα σε κολλήσουν ξανά στο Netflix

Μια λίστα με μερικούς εμβληματικούς ήρωες και αντι-ήρωες που έγραψαν ιστορία στην τηλεόραση και καλό θα ήταν να τους ξαναρίξεις μια ματιά.

Το φθινόπωρο είναι παραδοσιακά η εποχή που ξεκινούν και πάλι οι περισσότερες σειρές, είναι η εποχή που ξεσκαρτάρεις το ποιες θα πετάξεις και ποιες θα κρατήσεις, είναι ο καιρός να δοκιμάσεις τις νέες σειρές που έρχονται χοπ χοπ από τον ορίζοντα. Είμαστε εδώ για εσένα και θα έχουμε αρκετή αρθρογραφία και podcasts μέσα στον επόμενο μήνα για ό,τι καινούριο κυκλοφορήσει.

Αλλά μέχρι να φτάσουμε στις νέες σειρές, τι κάνουμε; Μέχρι να αγαπήσουμε κάποιες, τι βλέπουμε; Μέχρι να αποκτήσουμε ένα νέο κόλλημα, με τι θα κολλήσουμε; Το φθινόπωρο και ειδικά οι μέρες του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη είναι ιδανικές για να ξαναδείς αγαπημένες σειρές, να σκαλίσεις παλιές σειρές που δεν γνώρισες ποτέ, να ανακαλύψεις γιατί οι φίλοι σου έχουν κολλήσει με την τάδε σειρά που εσύ δεν είδες ποτέ.

Και ξέρεις κάτι;

Μπορείς να δεις όσες σειρές θες, χωρίς όρια, χωρίς περιορισμούς. Συνδυάζοντας το WIND ONE με τη WIND VISION έχεις τη δυνατότητα να απολαύσεις πλούσιο περιεχόμενο σε σειρές & ταινίες NETFLIX. Μέχρι τις 30.09 μάλιστα μπορείς να έχεις το NETFLIX δώρο μέχρι και για 12 μήνες.

 

Αλλά πάμε πίσω στο mood του φθινοπώρου. Για κάποιο λόγο αυτή την εποχή νιώθω ότι χρειαζόμαστε χαρακτήρες σχετικά σκοτεινούς. Ελαφρά προβληματικούς. Από εκείνους τους αντι-ήρωες που σε πιάνουν από τα μούτρα σε κάθε επεισόδιο γιατί εκεί που πας να χαρείς με τις λιγοστές σταγόνες ευτυχίας τους, πάντα κάτι συμβαίνει και τους βυθίζει ακόμα βαθύτερα στη λάσπη.

Αυτοί είναι οι δικοί μου αγαπημένοι, αυτούς σου προτείνω κι εσένα να γνωρίσεις στο Netflix. Spoiler free φυσικά, μπορείς να διαβάσεις άφοβα παρακάτω.

Ο Jax Teller από το Sons of Anarchy

Κλασική περίπτωση κακού αγοριού για το οποίο πεθαίνουν τα κορίτσια όσο ακατάσχετα ηλίθια κι αν φέρεται στον κόσμο τριγύρω. Ο Jax τυραννιέται από ένα και μόνο πράγμα. Την ανάγκη να ξεφύγει από τη ζωή στην οποία γεννήθηκε, την παρανομία, τα ναρκωτικά και κάθε τι που δεν θα ταίριαζε στη δική του ιδεολογία και σε όσα του άφησε παρακαταθήκη ο πατέρας του. Υπάρχουν άλλοι 7 χιλιάδες λόγοι να δεις τις περιπέτειες του SAMCRO αλλά αυτός ο ήρωας και οι μπελάδες του, ταιριάζουν ταμάμ στο φθινόπωρο.

Ο Walter White του Breaking Bad

Έχουν γραφτεί τόσοι και τόσοι διθύραμβοι για τον Walter αλλά ποτέ δεν είναι αρκετοί. Κι αυτό γιατί το Breaking Bad και κυριότερα η ερμηνεία αυτού του τόσο σκοτεινού και βασανισμένου από τη ζωή τύπου, σε κάνουν να θες να βλέπεις αυτή τη σειρά ξανά και ξανά. Ιδανική για τις χλιαρές, βροχερές νύχτες, για να ανακαλύψεις κι εσύ έναν καλά κρυμμένο μέσα σου εαυτό. Μόνο μην αρχίσεις κι εσύ να ντιλάρεις, βρες κάτι πιο υγιές για τον πλανήτη μας να ασχοληθείς.

Ο Thomas Shelby του Peaky Blinders

Περιμέναμε την επιστροφή του Peaky Blinders σαν διψασμένες καμήλες στην έρημο. Κι ήρθε για να μας δικαιώσει. Ο Thomas Shelby έχει το λέβελ οφ κούλνες που θα ήθελες να είχες αλλά χωρίς τα παρελκόμενα της ζωής του και όσα έχει τραβήξει. Δύσκολος ο κόσμος της παρανομίας στο Birmingham εκείνης της εποχής, πολλά τα προβλήματα που καλείται να λύσει ο πρωταγωνιστής μας και μια μεγάλη κατάρα να τον κυνηγά. Δεν θα είναι ποτέ ευτυχισμένος. Σκέτο φθινόπωρο.

Ο Don Draper του Mad Men

Σταθερά στην πεντάδα των αγαπημένων μου σειρών, το Mad Μen ήταν η σειρά που με έκανε για πρώτη φορά να μισήσω κάποιον πρωταγωνιστή. Και ύστερα να τον αγαπήσω τόσο εμφατικά. Σιχαινόμουν την συμπεριφορά του απέναντι στη γυναίκα του, σιχαινόμουν το τουπέ του, σιχαινόμουν την υπερβολή του. Αλλά λάτρευα να βλέπω κάθε επεισόδιο μέχρι που τον έβαλα στο πάνθεον των πρωταγωνιστών. Το βλέμμα του κάθε φορά που σκεφτόταν το παρελθόν του, είναι σαν φθινοπωρινή μπόρα που δεν λέει να τελειώσει. Ο Don Draper είναι ο άνθρωπός σου για τα φετινά rewatch.

+1

Ο παρακάτω ήρωας δεν θεωρείται και δεν θα γίνει ποτέ κλασικός απλούστατα γιατί το Punisher δεν είναι από τις σειρές που ακούμπησαν υψηλά standards. Αλλά ο πρωταγωνιστής του είναι η επιτομή του δέντρου που χάνει τα φύλλα του και στέκει μόνο απέναντι στην κακοκαιρία

Ο Frank Castle από το Punisher

Σαν να το φοράει το φθινόπωρο πάνω του. Από το trailer και μόνο καταλαβαίνεις ότι αυτός ο τύπος έχει κάθε λόγο να θέλει να σκοτώσει ό,τι κινείται τριγύρω του. Κι όταν μπεις για τα καλά στα πρώτα επεισόδια της σειράς, είσαι έτοιμος να πετάξεις το κινητό σου και να πας να τον αναζητήσεις για να εκδικηθείτε μαζί για τα δεινά που τον βρήκαν. Πεισματάρης, ανορθόδοξος αλλά τόσο μα τόσο πειστικός και αποφασιστικός σε αυτό που έχει να κάνει, ο Castle κερδίζει με την αξία του μερικές ώρες από το χρόνο σου.