ΛΙΣΤΕΣ

Οι 25 νέες σειρές του φθινοπώρου που δεν πρέπει να χάσεις

Συγκεντρώσαμε όλες τις σειρές που θα σου κάνουν παρέα αυτό το φθινόπωρο.

Ξέρουμε ότι ακόμα προσπαθείς να ξεκλέψεις κανένα πρωινό στην παραλία, αλλά ώρα να το αποδεχτείς. Το καλοκαίρι τελείωσε, τα κεφάλια μέσα. Μέσα και μπροστά στην τηλεόραση που ετοιμάζει πολλά, καλά και κυρίως καινούρια. Ξεχωρίσαμε τις πιο πολλά υποσχόμενες από τώρα μέχρι τον Νοέμβριο και στις βάλαμε όλες σε ένα άρθρο.

Έχουμε και λέμε.

‘Atlanta’

Ο Donald Glover, ή αλλιώς και Childish Gambino, έγινε γνωστός από το ‘Community’, αλλά η καρδιά του ήταν σε κάτι (πολύ) δικό του. Επιτέλους μπόρεσε να το κάνει πραγματικότητα με το ‘Atlanta’, μία ημι-βιογραφική κωμωδία για τη ραπ μουσική σκηνή στην ομώνυμη πόλη της Αμερικής στην οποία κοιτάει να εισχωρήσει ο πρωταγωνιστής. Όσοι τυχεροί κριτικοί το έχουν ήδη παρακολουθήσει έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα, οπότε είναι από τα σιγουράκια στο μενού μας.

Πρεμιέρα: 6 Σεπτεμβρίου

‘Queen Sugar’

Η Αva DuVernay συζητήθηκε πολύ για το ‘Selma’ – κυρίως για την απουσία της από την κατηγορία της Καλύτερης Σκηνοθεσίας και τη χαμένη ευκαιρία της Ακαδημίας να βρει την πρώτη μαύρη υποψήφιά της στην κατηγορία – αλλά έκτοτε κλείνει συνεχώς δουλειές, οπότε δεν την πήρε κι από κάτω.

Εδώ τη βρίσκουμε στο τηλεοπτικό εγχείρημά της ‘Queen Sugar’, με θέμα τρία αδέρφια που αναγκάζονται να έρθουν πιο κοντά όταν πεθαίνει ο πατέρας τους και κληρονομούν την οικογενειακή φάρμα ζαχαροκάλαμων. Όσοι βλέπαμε ‘True Blood’ είμαστε ήδη γνώριμοι με την Rutina Wesley από τον ρόλο της Tara, αλλά το χαρτί της συγκεκριμένης σειράς φαίνεται να είναι η παραγωγή και το στόρι του οικογενειακού δράματος. Όλοι αγαπάμε μια καλοφτιαγμένη ιστορία οικογενειακής δυσλειτουργίας, παραδεχτείτε το. Η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 2η σεζόν.

Πρεμιέρα: 6 Σεπτεμβρίου

‘StartUp’

Τον παλμό της εποχής πιάσει να πιάσει η online εταιρεία διανομής της Sony, Crackle, με το ‘StartUp’, αλλά δε θέλει να το κάνει μία απ’ τα ίδια. Φαντάσου ένα δράμα για μία νεοσύστατη τεχνολογική startup εταιρεία. Βαρετό, ε;

Ωραία, βάλε μέσα τώρα τον παράγοντα χρηματοδότηση από κλεμμένα λεφτά από συμμορία. Πιο ενδιαφέρον τώρα;

Η σειρά φαίνεται ότι μπορεί να παντρέψει με ενδιαφέροντα τρόπο δύο πολύ διαφορετικά είδη, αλλά είναι και ο συνδυασμός Martin Freeman με Adam Brody που μας δίνει ακόμη έναν λόγο για να την τσεκάρουμε.

Πρεμιέρα: 6 Σεπτεμβρίου

‘BETTER THINGS’

O Louis C.K. έχει βρεθεί αρκετές φορές στις σελίδες του PopCode, οπότε δε θα μπορούσαμε να μη συμπεριλάβουμε και την καινούρια του δουλειά. Εδώ τον βρίσκουμε πίσω από τις κάμερες σε σενάριο και σκηνοθεσία, μαζί με την Pamela Adlon που βρίσκεται και στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πώς είναι να είσαι γυναίκα, μόνη, ηθοποιός και μητέρα τριών; Θα αφήσουμε την Adlon να μας πει με στοιχεία από τη δική της ζωή.

Πρεμιέρα: 8 Σεπτεμβρίου

‘ONE MISSISSIPPI’

Το ‘One Mississipi’ έχει μαζέψει μερικές από τις καλύτερες κριτικές μέχρι στιγμής, οπότε μετά το ‘Transparent’ φαίνεται ότι το Amazon χτύπησε ακόμα μία φλέβα. Και εδώ Louis C.K. (μόνο στην παραγωγή), και εδώ αυτοβιογραφικά στοιχεία από την Tig Notaro που πρωταγωνιστεί σε μία φανταστική βερσιόν του εαυτού της.

Έχουμε δει κι έχουμε δει ιστορίες για την Επιστροφή στη Γενέτειρα που μεγάλωσε ο εκάστοτε πρωταγωνιστής ή πρωταγωνίστρια – προσωπικά δηλώνω φανατική καταναλώτρια του συγκεκριμένου κόνσεπτ – αλλά μιας και τα περισσότερα δημιουργήματα τέτοιου τύπου κάπου έχουν αρχίσει να γίνονται ένα στο κεφάλι μας, θέλουμε να δούμε κάτι που θα ξεχωρίζει με τον τρόπο του. Το ‘One Mississippi’ ίσως είναι αυτό που ψάχνουμε.

Πρεμιέρα: 9 Σεπτεμβρίου

‘QUARRY’

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οτιδήποτε κι αν φτιάξουν οι σεναριογράφοι του ‘Rectify’, Michael D. Fuller και Graham Gordy, αξίζει την προσοχή μας. Ναι, απλά είναι τόσο καλοί.

Εδώ διασκευάζουν τη σειρά βιβλίων ‘Quarry’ του Max Allan Collins, με θέμα έναν βετεράνο πολέμου του Βιετνάμ που αδυνατεί να προσαρμοστεί μετά την επιστροφή του. Εννοείται πως μπλέκει “σ’ ένα δίχτυ φόνων και διαφθοράς” και εννοείται πως θέλουμε να δούμε τις εξελίξεις.

Πρεμιέρα: 9 Σεπτεμβρίου

‘Son of Zorn’

Τα έχουμε ξαναπεί, εμπιστέψου μας.

Πρεμιέρα: 11 Σεπτεμβρίου

‘FLEABAG’

Να μη βάλουμε και λίγο βρετανικό χιούμορ στο πρόγραμμα; Να βάλουμε.

Το ‘Fleabag’ έχει ήδη χαρακτηριστεί ως μία “ξεκαρδιστική sitcom για απαίσιους ανθρώπους και ραγισμένες ζωές”. Ότι καλύτερο δηλαδή.

Και πίσω και μπρος από την κάμερα βρίσκουμε τη βραβευμένη με Critic’s Circle, Phoebe Mary Waller-Bridge, γνωστή αρχικά κυρίως στον χώρο του θεάτρου – το ‘Fleabag’ ήταν άλλωστε θεατρικό πριν το διασκευάσει για την τηλεόραση – πριν κάνει το πέρασμά της στο ‘Iron Lady’ και το ‘Broadchurch’.

Εδώ μας έχει κεντρίσει την περιέργεια κυρίως η δυνητικά ενδιαφέρουσα απεικόνιση μιας δυστυχισμένης και εθισμένης στο πορνό Λονδρέζας. Βλέπουμε συχνά τέτοιους γυναικείους χαρακτήρες;

Πρεμιέρα: 16 Σεπτεμβρίου

‘THE GOOD PLACE’

Από πού να το πιάσουμε; Από τον Mike Schur που έκανε το ‘Parks and Recreation’; Από την Kristen Bell που παίζει να βρήκε τον πιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα ρόλο πεθαίνεις; Από τον Ted Danson που πάντα μας αρέσει να βλέπουμε στις οθόνες μας;

Ή από το γεγονός ότι η Eleanor Shellstrop είναι νεκρή; Και νεκρή και κατά λάθος σταλμένη στον Παράδεισο από ένα γραφειοκρατικό λάθος. Αυτά είναι.

Η μίνι σειρά θα μας δείξει το ταξίδι της Eleanor, όχι προς το άσπρο φως, αλλά προς την αναζήτηση της απάντησης σε μια διαχρονική ερώτηση. Τι σημαίνει να είσαι καλός άνθρωπος;

Πρεμιέρα: 19 Σεπτεμβρίου

‘EASY’

Αν υπάρχει δημιουργός που θα έπρεπε να έχει κάνει από νωρίτερα την επίσκεψή του στην τηλεόραση, αυτός είναι ο Joe Swanberg.

Ο τύπος ξέρει να γυρίζει τα περισσότερα με τα λιγότερα, έχει γίνει ο άρχοντας του mumblecore (βλέπε νατουραλιστική προσέγγιση με έμφαση στον διάλογο και τους χαρακτήρες αντί της πλοκής) και δουλεύει σε φρενήρεις ρυθμούς, οπότε γιατί να μην τον προσλάβεις αν είσαι το Netflix;

Εδώ θα τον δούμε πίσω από μία ανθολογική σειρά με ήρωες κατοίκους του Chicago, μερικοί εκ των οποίων είναι οι Orlando Bloom, Hannibal Buress, Gugu Mbatha-Raw και Aya Cash (μόνο καρδούλες για τα τελευταία δύο ονόματα).

Πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου

‘PITCH’

Και μας έλειπε μία καλή αθλητική σειρά. Βάλε μαζί και το σύγχρονο κοινωνικό context που σέρνει μαζί της η πρώτη γυναίκα – και μάλιστα μαύρη – που παίζει baseball στη Major League και ναι, αγοράζουμε αυτό που πουλάς, FOX.

Η Kylie Bunbury που υποδύεται την Ginny Baker έχει ήδη πολύ μεγάλο buzz για την ερμηνεία της στον πιλότο, ενώ θα πέσει και πολλή έμφαση στον ρεαλισμό των παιχνιδιών (θα καταλάβω επιτέλους πώς παίζεται άραγε;).

Πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου

‘MACGYVER’

Ξέρω ότι μπορεί να στραβοκοιτάτε και δε σας αδικώ. Έχει σκηνοθετήσει όμως τον πιλότο ο James Wan και είμαι ηθικά υποχρεωμένη να το αναφέρω γιατί μιλάμε για τον άρχοντα του τρόμου τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Ο σκηνοθέτης των ‘Conjuring’, ‘Insidious’ και ‘Furious 7’ έκανε ένα break από την προπαραγωγή του ‘Aquaman’ για να σώσει τη σειρά ενός CBS που είχε ήδη βγάλει φλύκταινες από τον γυρισμένο πιλότο και είχε αλλάξει τα πάντα όλα εκτός από τον πρωταγωνιστή.

Ένας Wan δε φέρνει την άνοιξη φυσικά, αλλά μόνο εμείς έχουμε την περιέργεια να δούμε αν όλο αυτό άξιζε τελικά τον κόπο ή αν πρόκειται για το άσωστο trainwreck της χρονιάς;

Ζήστε το λίγο παρέα μας, ρε παιδιά.

Πρεμιέρα: 23 Σεπτεμβρίου

‘THE EXORCIST’

Ο ‘Εξορκιστής’ ως κόνσεπτ είναι από εκείνα που αν το καλοσκεφτείς θα μπορούσαν άνετα να σταθούν στην τηλεόραση, αρκεί να μην αντιμετωπιστεί ως βαρετό procedural. Με τον σκηνοθέτη του επικού ‘Rise of the Planet of the Apes’, Rupert Wyatt, να δίνει τα πατήματα στον πιλότο και τα τρέιλερ να είναι μια χαρά creepy μέχρι στιγμής, αξίζει ένα τσεκάρισμα. Αφήστε που μας έχει λείψει και η Geena Davis.

Α, και μη μου πείτε ότι δεν ψηθήκατε με τις τελευταίες νότες.

Πρεμιέρα: 23 Σεπτεμβρίου

‘CRISIS IN SIX SCENES’

Το έπαιζε για καιρό δύσκολος στο Amazon, αλλά τελικά υπέκυψε. Χωρίς να θέλω να υποβιβάσω τον ρομαντισμό της δημιουργίας, όταν σου πετάνε και 15 εκατομμυριάκια, έτσι απλά για να φτιάξεις κάτι, οτιδήποτε βρε αδερφέ, δε μπορείς εύκολα να πεις όχι.

Έτσι ο Woody Allen έφτιαξε μία μίνι σειρά έξι επεισοδίων που τοποθετείται χρονικά στα ‘60s, με θέμα μία οικογένεια της μεσαίας τάξης που δέχεται έναν επισκέπτη που θα φέρει τα πάνω-κάτω. Η επιλογή της Miley Cyrus για τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει συζητηθεί, όπως και η απόλυτη άρνηση του γνωστού σκηνοθέτη να σκεφτεί έστω την πιθανότητα συνέχισης της σειράς σε δεύτερη σεζόν.

Εάν είναι τόσο καλή η πρώτη, να τη δούμε.

Πρεμιέρα: 30 Σεπτεμβρίου

‘LUKE CAGE’

Ποιος θα προστατεύσει το Harlem; Ώρα για τον Luke Cage να πάρει τη θέση ηγεσίας που ξέρουμε ότι μπορεί να αναλάβει επάξια. Η σειρά φαίνεται ότι θα είναι το καινούριο σιγουράκι του Netflix, μιας που οι σειρές της Marvel που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ήταν όλες επιτυχημένες.

Πέρα από το ενδιαφέρον που προκαλεί ο ίδιος ο χαρακτήρας με τον οποίο έχουμε προϊστορία όσοι παρακολουθήσαμε το ‘Jessica Jones’, μας ιντριγκάρει να δούμε και το αποτέλεσμα της “μουσικής προσέγγισης” της σειράς όπως την ονόμασε ο showrunner Cheo Hodari Choker.

Πρεμιέρα: 30 Σεπτεμβρίου

‘WESTWORLD’

Έχουμε πει και ξαναπεί και ξαναπεί πόσο πολύ περιμένουμε το ‘Westworld’. Εμείς περιμένουμε να είναι το καινούριο HBO κόλλημά μας αν όλα πάνε όπως φαίνονται ότι μπορούν να πάνε και το δίκτυο περιμένει την επόμενη μεγάλη του επιτυχία γιατί το δαπανηρό ‘Vinyl’ δεν έγινε ποτέ τελικά η απάντηση στην απουσία του ‘Game of Thrones’ που κοντοζυγώνει.

Το φουτουριστικό, Western θεματικό πάρκο με ανδροειδή που υπάρχουν για να ικανοποιούν κάθε σου επιθυμία, θα βρεθεί σύντομα μπροστά σε μια επανάσταση όταν τα ανδροειδή θα διεκδικήσουν το δικαίωμα σε μια κανονική ζωή μακριά από την εκμετάλλευση.

Το ‘Westworld’ πατάει πάνω στο πολύ ενδιαφέρον κόνσεπτ της ομώνυμης ταινίας του ‘73 και στις ικανότητες του ταλαντούχου του καστ, μέρος του οποίου θα υποδυθεί πάνω από έναν χαρακτήρα, αλλά έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις για τη βία εναντίον των γυναικείων χαρακτήρων από όσους έχουν δει τον πιλότο. Όποια τύχη κι αν βρει τελικά τη σειρά πάντως, είναι από αυτές που επιβάλλεται να δοκιμάσουμε.

Πρεμιέρα: 2 Οκτωβρίου

‘FREQUENCY’

Εάν καταφέρεις και προσπεράσεις την αχρείαστα δυνατή και δραματική μουσική του τρέιλερ, θα βρεις ότι το ‘Frequency’ θα μπορούσε δυνητικά να κάνει παρέα στα ‘The 100’, ‘Jane the Virgin’ και ‘Crazy Ex-Girlfriend’ στη λίστα με τα σόου του CW που έχουν κερδίσει τους κριτικούς, ακόμα κι αν τα νούμερά τους δεν το αντικατοπτρίζουν. Θα λέγαμε ότι θα μπορούσε να σπάσει και τη γκαντεμιά αν αποδειχτεί τελικά πως είναι καλό, αλλά το brand που διατηρούσε το κανάλι μέχρι πρόσφατα δε θα το βοηθήσει. 

Παρ’ όλα αυτά, η ιδέα που έρχεται από την ομώνυμη ταινία του 2000 είναι ιντριγκαδόρικη και το τέλος του τρέιλερ είναι το σημείο που μας κερδίζει. Όταν μία αστυνομικός ανακαλύπτει ότι μπορεί να επικοινωνήσει με το παρελθόν και τον εδώ και καιρό νεκρό πατέρα της μέσω συγκεκριμένης ραδιοσυχνότητας, οι δυο τους προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο ενός φόνου, με όσες επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στα timelines τους. Θυμίζει κάτι από κορεάτικο ‘Signal’ και μας αρέσει.

Πρεμιέρα: 5 Οκτωβρίου

‘DIVORCE’

Η επαναφορά της Sarah Jessica Parker στο HBO είναι από αυτά τα πράγματα που όταν τελικά συμβαίνουν διαπιστώνεις ότι ήταν αναπόφευκτα. Είναι και η συμμετοχή του Thomas Haden Church και του άψογου κωμικού του timing όμως που μας έδωσε έναν ακόμη λόγο να έχουμε το νου μας για το ‘Divorce’.

Πρεμιέρα: 9 Οκτωβρίου

‘INSECURE’

H Issa Rae ήταν το νέο entry στους πολλά υποσχόμενους και γρήγορα ανερχόμενους μαύρους δημιουργούς μετά το ‘Awkward Black Girl’. Τώρα θα είναι η δεύτερη μαύρη γυναίκα μετά τη Wanda Sykes που δημιουργεί και πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτική κωμική σειρά.

Το ‘Insecure’ θα αποπειραθεί να μιλήσει για “τις εμπειρίες μίας μαύρης γυναίκας με τρόπο αυθεντικό και μακριά από κλισέ”. Μέσα.

Πρεμιέρα: 9 Οκτωβρίου  

‘GOLIATH’

Κάποτε είχε τον έλεγχο στις αίθουσες δικαστηρίων, τώρα δεν έχει τον έλεγχο ούτε του εαυτού του. Τελικά μία νέα δικαστική υπόθεση φόνου εναντίον του μεγαλύτερου πελάτη της δικηγορικής εταιρείας που κάποτε έστησε θα τον βάλει πίσω στη δράση.

Καλά όλα αυτά, αλλά Billy Bob Thornton. Και William Hurt. Και Maria Bello. Και θα το δούμε γιατί δε γίνεται αλλιώς.

Πρεμιέρα: 14 Οκτωβρίου

‘CHANCE’

Πάλι τον γιατρό θα υποδυθεί ο Hugh Laurie, αλλά ο ρόλος του δε θα είναι μία από τα ίδια.

Το ‘Chance’ είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Kem Nunn που έβαλε το χεράκι του και στη δημιουργία της σειράς μαζί με την Alexandra Cunningham. Αφορά έναν νευρολόγο που δουλεύει για εγκληματολογικές έρευνες, αλλά η διαφθορά της αστυνομίας και η κακή ψυχική του υγεία θα τον οδηγήσουν σε επικίνδυνους δρόμους.

Μαζί με τον Hugh Laurie βρίσκουμε την Gretchen Mol και τον Clarke Peters, αλλά το όνομα που μας τράβηξε περισσότερο την προσοχή είναι αυτό του Lenny Abrahamson, σκηνοθέτη του ‘Room’, σε παραγωγή και σκηνοθεσία.

Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου

‘DIRK GENTLY’S HOLISTIC DETECTIVE AGENCY’

Αν θέλουμε να μάθουμε πώς συνδέονται πτώματα, αστυνομία και δολοφόνος με μία γάτα και ένα corgi, πρέπει να δούμε τη λεπτοδουλειά που κάνει ο Dirk Gently και ο Frodo Baggins σ’ ένα γραφείο ντετέκτιβ που δε μοιάζει με κανένα άλλο.

Η σειρά διασκευάζει το μυθιστόρημα του Douglas Adams σε παραγωγή του Max Landis, σεναριογράφου του χιτ ‘Chronicle’.

Πρεμιέρα: 22 Οκτωβρίου

‘GOOD GIRLS REVOLT’

Το ‘Good Girls Revolt’ πιάνει τα πράγματα από εκεί που τα άφησε το ‘Mad Men’ και μάλιστα στον έναν επαγγελματικό τομέα που παρά τις εξελίξεις της δεκαετίας του ‘60, δεν έλεγε να ξεκουνήσει. Τα newsrooms.

Η σειρά εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη του 1969 και αφορά τη μήνυση που έκαναν 46 εργαζόμενες του Newsweek εναντίον του εργοδότη τους – συμπεριλαμβανομένης της διάσημης σεναριογράφου, σκηνοθέτιδας και παραγωγού Nora Ephron – για σεξιστικές διακρίσεις.

Ο πιλότος κυκλοφορεί ήδη από το Amazon οπότε μπορείς να δεις αν σου κάνει, αλλά εμάς μας έχει κερδίσει ήδη.

Πρεμιέρα: 28 Οκτωβρίου

‘PEOPLE OF EARTH’

Αν δεν έφτιαχνε ο Conan O’ Brien και o Greg Daniels (‘Office’) σειρά για group therapy για άτομα που έχουν πέσει θύματα απαγωγής εξωγήινων, ποιος θα την έφτιαχνε;

Δε χρειάζεται να πούμε πολλά περισσότερα, κλείνουμε κατευθείαν ραντεβού.

Πρεμιέρα: 31 Οκτωβρίου

‘INCORPORATED’

Το κόνσεπτ του ‘Incorporated’ από μόνο του, όπως τουλάχιστον το είχε συστήσει το SyFy όταν το είχε πρωτοαναφέρει, δε θα μας είχε τραβήξει απαραίτητα την προσοχή μέσα σε τόσες σειρές που κάνουν πρώτη φορά πρεμιέρα φέτος, αλλά μετά είδαμε τα ονόματα Matt Damon και Ben Affleck σε παραγωγή και κοντοσταθήκαμε. Παρέα μάλιστα και με αυτό του Ted Humphrey από ‘Good Wife’. Μα τι γίνεται, πού ζούσαμε;

Το καστ το ηγείται ο Sean Teale (go, καστ του ‘Skins’, go!), ο Dennis Haysbert του ‘24’ και η βραβευμένη με Emmy – και κουκλάρα των ‘90s – Julia Ormond, και μαζί θα προσπαθήσουν να αλλάξουν τις ισορροπίες σε έναν κοντινό μελλοντικά κόσμο όπου οι πολυεθνικές έχουν τον απόλυτο έλεγχο

Πρεμιέρα: 30 Νοεμβρίου

* BONUS: ‘GILMORE GIRLS: A YEAR IN THE LIFE’

Bonus γιατί τυπικά δεν είναι ακριβώς ολοκαίνουρια σειρά, αλλά εμείς έχουμε ανοίξει την σαμπάνια από το τρέιλερ ακόμα (ή τη μηχανή του καφέ στην προκειμένη περίπτωση). Μέχρι να τις ξαναδούμε στις οθόνες μας το πάρτι δε σταματά.

Η Lorelai και η Rory επιστρέφουν για 4 επεισόδια, ένα για κάθε εποχή του έτους, με διάρκεια μίας ταινίας το καθένα. Ελπίζουμε να χορτάσουν την πείνα μας που έχει ανοίξει και να επουλώσουν τις πληγές της 7ης — ποιας 7ης σεζόν; Δεν ξέρουμε τι εννοείτε, η σειρά δεν είχε 7η σεζόν.

“Μπορεί οι εποχές να αλλάζουν, αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ”.

Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου

***

Για ποιες από τις παραπάνω ανυπομονείς περισσότερο;