HBO
ΛΙΣΤΕΣ

Ποιον ηθοποιό σειράς θα αντικαθιστούσα

Game of Thrones με πρωταγωνιστή τον Bojack;

Οι σειρές είναι το ΤΩΡΑ της ψυχαγωγίας, είναι αυτό που μας κάνει να κολλάμε πια στις τηλεοράσεις μας. Μερικές σειρές όμως, θα ήταν καλύτερες με άλλον πρωταγωνιστή, αρκεί να έχεις λίγη φαντασία. Με τη φαντασία που διαθέτουμε, λοιπόν, αντικαταστήσαμε τους ηθοποιούς που μας απογοήτευσαν στις αγαπημένες μας σειρές με άλλους.

Τον Pilou Asbæk στο ‘Game of Thrones’, η Ιωσηφίνα Γριβέα

 

Δεν φταίει ο άνθρωπος. Στ’ αλήθεια δεν φταίει ο άνθρωπος. Είναι καλός ηθοποιός και αν δεις το ‘Borgen’ θα το διαπιστώσεις. Ήταν επίσης ενθουσιασμένος με το υπερφυσικό φρικιό που είναι ο Euron Greyjoy στα βιβλία και γι’ αυτόν είχε προετοιμαστεί. Φτάνει όμως στην οντισιόν και του λένε πως έχουν ξεφορτωθεί το eyepatch του χαρακτήρα, το μυστικιστικό του αλκοόλ, τη βαλυριανή του πανοπλία, το blood magic που επιστρατεύει. «Α ναι, συμφωνώ», τους είχε πει γιατί δεν ήθελε να δείξει την απογοήτευσή του. «Χαζομάρες. Κλισέ πειρατής». Αλλά μέσα του είχε ξενερώσει. Αντίθετα τον έβαλαν να κάνει τον Jack Nicholson των φτωχών, με μια μόνιμη μανιώδη ενέργεια που έμοιαζε να έχει εισβάλλει από κάποια σειρά που γύριζαν σε διπλανό σετ. Αδικία γιατί ήταν θέμα κατεύθυνσης, αλλά από μένα είναι όχι.

Τον Iron Fist ο Θοδωρής Δημητρόπουλος

Οι Marvel σειρές του Netflix έζησαν μια ηρωική άνοδο και μια έξαφνη πτώση αλλά αυτό δεν αναιρεί το ότι υπήρξαν ένα αυτόνομο σύμπαν που πάνω απ’όλα είχε αισθητική και χαρακτήρα. Σειρές των οποίων τα χρώματα, οι ήχοι, το περιβάλλον, οι ιστορίες, ήταν συγκεκριμένα απέναντι σε αυτό που εκπροσωπούσαν, από την καθολική ενοχή του Daredevil ως την προσπάθεια της Τζέσικα Τζόουνς να ζήσει και να επιβιώσει με το τραύμα της, κι από τον “όπως κι αν αντισταθείς πάντα χαμένος θα είσαι” Λουκ Κέιτζ μέχρι… όχι, βασικά δεν έχει μέχρι. Ο 4ος Defender ήταν λες κάποιος είδε τους 3 πρώτους και δεν άντεξε το χαρακτηριστικό ύφος. Πώς θα ήταν δυνατόν να φτιάξεις το πιο ομογενοποιημένο πιθανό αποτέλεσμα για μια σειρά πολεμικών τεχνών; Η ιδέα ενός λευκού λεφτά που γίνεται άσος των πολεμικών τεχνών και κάτι σαν “εκλεκτός” είναι ήδη από μόνη της ζόρικη μερικές δεκαετίες μετά την αρχική σύλληψη του κόνσεπτ, αλλά σίγουρα δε βοηθάει όταν στον ρόλο μπαίνει ο Φιν Τζόους, ο Αλέκος Τζανετάκος του Netflix/Marvel σύμπαντος, ένας άνθρωπος που νιώθεις πως είδες τη χορογραφία μάχης του λίγο πριν αρχίσει το γύρισμα, όπως εμείς κοιτάζαμε πανικόβλητοι τα SOS καθώς πίναμε νερό στις τουαλέτες του σχολείου την ώρα που χτύπαγε το κουδούνι για να τελειώσει το διάλειμμα. Τι άγχος κι αυτό τότε. Τι μπαγιάτικος λουκουμάς χωρίς ζάχαρη ο Φιν Τζόουνς.

Θα απέλυε όλους τους managers στο “The Office” εκτός του Michael Scott, ο Γιάννης Δημητρέλλος

Όταν κάτι δε δουλεύει σωστά, το αλλάζεις άμεσα. Όταν -για παράδειγμα- χαλάει το κινητό σου, αν έχεις WIND ONE, αναλαμβάνουν να πάρουν τη χαλασμένη σου συσκευή (από όπου και να είσαι) και σου δίνουν δωρεάν συσκευή αντικατάστασης μέχρι να επισκευάσουν και να σου επιστρέψουν τη δική σου. Μακάρι να ήταν τόσο εύκολη και γρήγορη υπόθεση η αντικατάσταση και με τους διαδόχους του Michael Scott στο “The Οffice”. Γιατί σίγουρα δε δούλεψαν σωστά.

Ο Steve Carell ήταν η ψυχή του αμερικάνικου ‘The Office’, μια ακόμα πιο κωμικοτραγική μετεμψύχωση του Βρετανού David Brent (Ricky Gervais), ένας τύπος που δεν τον ήθελες για αφεντικό, αλλά σίγουρα μπορούσες να περάσεις ένα φανταστικό βράδυ μαζί του, πίνοντας μπύρες (ή και όχι, ενδεχομένως αυτό να ήταν ακόμα χειρότερη ιδέα). Όμως ο Steve Carell κατά την επταετή παρουσία του στη σειρά, εξελίχθηκε σε έναν megastar του Hollywood, ένα πολυεργαλείο με ταλέντο τόσο στην κωμωδία όσο και σε ρόλους με πιο δραματικές προεκτάσεις, όποτε η “μεταγραφή” του σε απαιτητικά κινηματογραφικά projects ήταν θέμα χρόνου. Αν και το “The Office” μπορούσε κάλλιστα να ολοκληρωθεί με την αποχώρηση του Carell, νέες προσθήκες ηθοποιών σε ρόλους manager εμφανίστηκαν στη σειρά, όπως ο Will Ferrell (!) και ο James Spader στο ρόλου του όχι και τόσο φιλικού, όχι και τόσο πρόσχαρου, fun to watch χαρακτήρα του Robert California. Από τό όνομα και μόνο καταλάβαίνεις.ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ. Τον μόνο διάδοχο του Steve Carell στο μανατζεριλίκι της Dunder Minflin που θα μπορούσα να δεχτώ, είναι ο Ricky Gervais.

Θα άλλαζε σχεδόν όλους τους πρωταγωνιστές με τον BoJack Horseman, ο Κωνσταντίνος Αμπατζής

Δεν κρίνω την ερμηνεία των ηθοποιών των σειρών που αγαπάω, σε καμία περίπτωση. ΑΛΛΑ. Από τότε που είδα το Bojack, φαντάζομαι όλες τις σειρές αυτές με πρωταγωνιστή το μελαγχολικό άλογο και κρίσεις υπαρξισμού και αυτόματα μου αρέσουν λίγο παραπάνω. Φαντάσου τον Bojack να τα φτιάχνει με την Μόνικα, να γίνεται ναρκέμπορος για να σώσει την οικογένειά του, να παγιδεύεται σε ερημικό νησί, να είναι αστυνομικός, μαφιόζος, καλοντυμένος δικηγόρος. Τι λίγο, μου αρέσουν ΠΟΛΥ περισσότερο, συγγνώμη.

 

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Πώς διαμορφώθηκε το Force Awakens και τι φρέσκο έφερε στο τραπέζι; Ποιος είναι ο ρόλος του Last Jedi και ποιο ήταν το όραμά του για τα Star Wars; Τι επηρέασε το Rise of Skywalker και τι έκανε καλά; Και τελικά, σκότωσαν οι φαν αυτό που αγαπούσαν περισσότερο;