NETFLIX

Black Mirror και το reunion των Avengers: Τι θα λιώσεις τον Ιούνιο στο Netflix

Μία προσεγμένη επιλογή από όλα όσα θα ανεβάσει η πλατφόρμα για ατελείωτο binge-watching.

Επιστημονική φαντασία, κοινωνικές ντραμεντί, σκληρά ντοκιμαντέρ και αναπάντεχες φιλίες.

Παρακάτω θα βρεις όλα όσα αξίζει να τσεκάρεις στο Netflix τον Ιούνιο:

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ:

DARK: SEASON 2

Για ποιον λόγο αυτοκτόνησε ο Michael; Ποιος είναι ο απώτερος στόχος του Father Noah; Ποιος είναι ο ρόλος του Jonas στην αποτροπή της αποκάλυψης; Λίγο πριν την εκπνοή του 2017, το ‘Dark’ των τριών timelines που συνδέονταν μέσω μιας εξαφάνισης παιδιού σε μια μικρή γερμανική πόλη, κατάφερε να ξεχωρίσει, να αναδειχθεί ως μία από τις σειρές με το μεγαλύτερο buzz της χρονιάς, και να βυθίσει τους φαν του σε μια παράνοια θεωριών και προσπάθειας αποκωδικοποίησης της πλοκής. Η τελευταία είναι και το μεγαλύτερό του προτέρημα, όμως θα χρειαστεί να κάνει καλύτερη δουλειά στην ανάλυση των χαρακτήρων της αν θέλει να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Θα συντονιστούμε για να δούμε τη συνέχεια.

Πρεμιέρα: 21/6

BLACK MIRROR: SEASON 5

Το ανθολογικό, δυστοπικό, sci-fi δημιούργημα του Charlie Brooker, ένας από τους πιο καθαρούς απογόνους του ‘Twilight Zone’, θα συνεχίσει να μας αφοπλίζει μπροστά στο άγχος μας για τις νέες τεχνολογίες. Τα εναλλακτικά μέλλοντα της φετινής σεζόν θα περιλαμβάνουν τον Anthony Mackie (Avengers), τον Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman), τον Andrew Scott (Sherlock), την Pom Klementieff (Guardians of the Galaxy), τη Nicole Beharie (Sleepy Hollow) και τη Miley Cyrus. Το επεισόδιο της τελευταίας ενδέχεται να εκνευρίσει κάποιους φαν σύμφωνα με τον Brooker, γιατί ξεφεύγει τονικά από το κλασικό, πιο στριφνό mode του ‘Black Mirror’.

Πρεμιέρα: 5/6

TRINKETS

Η σεναριογράφος του λατρεμένου ’10 Things I Hate About You’ Kristen ‘Kiwi’ Smith φτιάχνει ένα δικό της ‘Breakfast Club’, με ηρωίδες τρία κορίτσια που συνάπτουν μια αναπάντεχη φιλία, όταν βρίσκονται σε κάποια συνάντηση Ανώνυμων Κλεπτομανών. Η Elodie είναι πενθούσα και απροσάρμοστη, η Moe είναι η μυστήρια outsider και η Tabitha είναι η τελειότητα γεμάτη ατέλειες. Μαζί θα προσπαθήσουν να βρουν τη δύναμη που χρειάζεται για να βρεις καταρχάς τον εαυτό σου. Το εφηβικό δράμα, σύμφωνα με την παραγωγό του Emily Meyer, θα είναι ειλικρινές και ωμό, ενώ γνωρίζουμε ότι θα αποτελείται από δέκα 30λεπτα επεισόδια. Ανάμεσα στις πρωταγωνίστριες θα βρεις την Brianna Hildebrand, ή αλλιώς τη fan favourite των ταινιών ‘Deadpool’ Negasonic Teenage Warhead.

Πρεμιέρα: Ιούνιος 2019

TALES OF CITY

Η σειρά των βιβλίων ‘Tales of City’ του Armistead Maupin ξεκίνησε το 1978 από τη μεγαλύτερη εφημερίδα του Σαν Φρανσίσκο San Francisco Chronicle και η δημοτικότητά της οδήγησε γρήγορα στην έκδοσή ως κανονικά μυθιστορήματα. Τα βιβλία ήταν επιδραστικά στην αμερικανική λογοτεχνία ως γλυκιά, ζεστή απεικόνιση της φιλίας μεταξύ όλων των misfits που είχαν μαζευτεί σε ένα κτίριο της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένων και κάμποσων μελών της LGBTQ+ κοινότητας. Μέρος των βιβλίων μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στη μικρή οθόνη το 1993 σε μίνι σειρά του βρετανικού Channel 4 με τη Laura Linney και την Olympia Dukakis στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, συνέχισαν το 1998 και το 2001 από το αμερικανικό Showtime και επιστρέφουν τώρα στο Netflix με τις δύο ηθοποιούς να ανακτούν τους ρόλους τους, παράλληλα με την προσθήκη της Ellen Page. Οι νέοι θα ζήσουν περιπέτειες, οι παλιοί θα μετανιώσουν τις αποφάσεις τους, και οι φαν του ‘This Is Us’ θα βρουν καταφύγιο μέχρι την επιστροφή της σειράς.

Πρεμιέρα: 7/6

MARVEL’S JESSICA JONES: SEASON 3

Η σειρά ‘Jessica Jones’ είναι η τελευταία από το νετφλιξικό σύμπαν της Marvel που θα έχει ακόμα μία σεζόν για να ολοκληρωθεί. Η σκοτεινή, σχεδόν-υπερηρωίδα της Νέας Υόρκης ήταν πάντα αυτή που βρέθηκε καταλάθος να πολεμά το κακό του κόσμου, και έτσι έμεινε κατά κάποιον τρόπο η πιο ανθρώπινη από όλους τους Defenders. Το μεγαλύτερο χαρτί της είναι πως και χωρίς τις υπερδυνάμεις της θα ήταν το ίδιο ενδιαφέρουσα. Δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από την αυλαία της.

Πρεμιέρα: 14/6

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:

I AM MOTHER

Θρίλερ φαντασίας για το πρώτο παιδί μιας νέας γενιάς ανθρώπων που ένα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης, η Mother, δημιούργησε και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να επανεποικίσει τον πλανήτη. Η σχέση μητέρας-κόρης όμως θα διαταραχθεί με τον ερχομό μιας τραυματισμένης γυναίκας (Hilary Swank) που θα αποκαλύψει στη μικρή την αλήθεια για τον αφανισμό της ανθρωπότητας και τον έξω κόσμο. Μπορεί το ‘I Am Mother’ να μη φέρει την επανάσταση στο είδος του, σύμφωνα με τους κριτικούς όμως είναι έξυπνο και επιδέξιο ανεξάρτητο φιλμ που δραματοποιεί το άγχος μας για την AI επιστήμη.

Πρεμιέρα: 7/6

BEATS

Η αστυνομική βία και ο πόλεμος μεταξύ συμμοριών δεν θα σταματήσουν τον Anthony Anderson (black-ish) από την προσπάθειά του να βοηθήσει ένα ταλαντούχο στη χιπ-χοπ νεαρό αγόρι να φτάσει ψηλά. Εκείνος ως πρώην μάνατζερ μουσικών και νυν φύλακας σχολείου, θα παρατηρήσει την απουσία του μαθητή μετά τη δολοφονία της αδερφής του και θα τον προσεγγίσει για να του γνωρίσει έναν κόσμο που θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή. Το δράμα έρχεται από τον σεναριογράφο του ‘Deadly Class’ Miles Orion Feldsott και τον σκηνοθέτη Chris Robinson που, εκτός από το καλό ‘ATL’ του 2006, έχει εμπειρία στη σκηνοθεσία χιπ-χοπ μουσικών κλιπ για τους Jay-Z, Beyonce, Alicia Keys, Snoop Dogg, Prince και πολλούς ακόμη. Μαζί με τον Anderson θα δούμε και την αγαπημένη μας, βραβευμένη Uzo Aduba (Orange Is the New Black).

Πρεμιέρα: 19/6

SHAFT (2019)

Το ‘Shaft’ έχει μακρά ιστορία στη μεγάλη και στη μικρή οθόνη. Ήταν αρχικά ταινίες στα ’70s, την ίδια δεκαετία έγιναν και σειρά, ενώ αναβίωσαν στις αρχές του δικού μας αιώνα από τον σκηνοθέτη του υποψηφίου για Όσκαρ ‘Boyz n the Hood’ John Singleton που απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο. Η νέα ταινία ‘Shaft’ κρατά ωστόσο τον Samuel L. Jackson στον ρόλο του ομώνυμου χαρακτήρα, ενός σκληροτράχηλου ντετέκτιβ που βοηθά τον γιο του να διαλευκάνει τον μυστηριώδη θάνατο του καλύτερού του φίλου. Το νέο φιλμ έχει ενδιαφέρον γιατί θα φέρει τρεις γενιές ‘Shaft’ μαζί, αφού οι δυο τους θα συναντήσουν Richard Roundtree που υποδυόταν αρχικά τον ντετέκτιβ. Τα ‘Shaft’ επηρέασαν και τον Quention Tarantino που, ανεπίσημα, έγραψε τους μαύρους χαρακτήρες του ‘Django Unchained’ ως μακρινούς προγόνους του χαρακτήρα.

Πρεμιέρα: 28/6

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:

ROLLING THUNDER REVUE: A BOB DYLAN STORY BY MARTIN SCORSESE

To Rolling Thunder Revue έχει περάσει στη ροκ ιστορία ως μία από τις σπουδαιότερες περιοδείες που έχουν γίνει ποτέ. Κι ας την είδαν σχετικά λίγοι. Η ιδέα του Bob Dylan πίσω από το τουρ ήταν να φέρει το show του σε ανθρώπους που, μετά τη γιγαντώδη επιτυχία του ως καλλιτέχνης δισκογραφίας και ακριβών συναυλιών, δεν μπορούσαν να τον δουν από κοντά είτε επειδή δεν είχαν τα χρήματα, είτε επειδή ζούσαν σε απόμακρες περιοχές. Μαζί με μουσικούς και προηγούμενους συνεργάτες όπως η Joan Baez και η Joni Mitchell, o Dylan ολοκλήρωσε 57 shows από το 1975 ως το 1976. Τώρα ο φακός του Martin Scorsese θα μοιραστεί μαζί μας τη θρυλική περιοδεία, σε ένα πρότζεκτ που το Netflix περιγράφει ως ‘ένα μέρος ντοκιμαντέρ, ένα μέρος από συναυλιακό φιλμ, ένα μέρος όνειρο πυρετώδες’.

Πρεμιέρα: 12/6

THE CHEF SHOW

Φαγητό, Avengers και παλιοί φίλοι. Ο σεφ Roy Choi γνώρισε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book) όταν συνεργάστηκαν για την επιτυχημένη ταινία του δεύτερου ‘Chef’ (2014). Τώρα, στη σειρά-ντοκιμαντέρ ‘The Chef Show’, οι δυο τους θα πειραματιστούν με τις αγαπημένες τους συνταγές και τεχνικές, και θα εξερευνήσουν την κουλτούρα του φαγητού παρέα με μεγάλα ονόματα της ψυχαγωγίας και της βιομηχανίας. Πρώτη τους στάση ένα γεύμα με τον Spider-Man και τον Iron Man.

Πρεμιέρα: 7/6

SPOTLIGHT:

LEAVING NEVERLAND

Το τετράωρο ντοκιμαντέρ του HBO για τους δύο άνδρες που κατηγορούν τον Michael Jackson για σεξουαλική κακοποίηση, εμβαθύνει στις εμπειρίες όχι μόνο των ίδιων αλλά και της σχέσης των οικογενειών τους με τον σούπερσταρ, και γιγαντώνεται σε κάτι πολύ περίπλοκο και πολυεπίπεδο για να συνοψιστεί εδώ σε μερικές γραμμές. Ακόμη και για τους πιο δύσπιστους της υπόθεσης ωστόσο, έχει ενδιαφέρον ως δημιούργημα γιατί, σε αντίθεση με την παραδοσιακή true crime αφήγηση, δίνει φωνή στα φερόμενα ως θύματα και όχι στην εξιχνίαση κάποιου εγκλήματος. Οι περιγραφές του Wade Robson και του James Shafechuck γίνονται σε οδυνηρή λεπτομέρεια, οπότε πατάς play προετοιμασμένος.

Πρεμιέρα: 1/6

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ:

MARVEL STUDIO IRON MAN TRILOGY

Εάν έχεις δει το ‘Avengers: Endgame’, τότε ξέρεις ότι ο Tony Stark αξίζει να τιμήσεις ξανά την τριλογία του. Εάν δεν έχεις δει το ‘Avengers: Endgame’, καμία σημασία δεν έχει, τίμησέ τη γιατί στο μεγαλύτερο μέρος της είναι απολαυστική. Εάν δεν έχεις αγγίξει καν Marvel, κάνε την αρχή και συνέχισε με όσα θα βρεις αμέσως παρακάτω.

Πρεμιέρα: 1/6

Ανεβαίνουν επίσης: Mr. Iglesias (21/6), Designated Survivor: Season 3 (7/6), Mystery Murder (14/6), Elisa & Marcela (7/6), Malibu Rescue: The Series (3/6), The Avengers (1/6), Ant-Man (1/6), Captain America: The First Avnger (1/6), Captain America: Winter Soldier (1/6), Captain America: Civil War (1/6), Thor (1/6), Thor: The Dark World (1/6), Suits: Season 7 (5/6), Glee: Seasons 1-6 (30/6), The Revenant (1/6).

ΤΣΕΚΑΡΕ ΑΚΟΜΗ:

Η δεύτερη διαθήκη του Michael Jackson
6 σειρές ενώνουν τους πάντες στον πλανήτη σύμφωνα με το Netflix
Ξέρουμε πώς θα είναι τα επεισόδια της 5ης σεζόν του Black Mirror