NETFLIX

10 παιδικά που έβλεπες μικρός και στριμάρουν τώρα στο Netflix

Κάποιες σειρές δεν θα πεθάνουν ποτέ.

Yπήρχε μία εποχή που στηνόμασταν στην τηλεόραση κάθε Σαββατοκύριακο πρωί, που είχε παιδικά στα μεγάλα κανάλια. Είχαμε όμως και τα τυχερά μας, αφού κάποια μικρότερα κανάλια τα έβαζαν σε ανύποπτο χρόνο, και λίγα πράγματα συγκρίνονταν με τη χαρά του να τα πετύχαινες.

Στην εποχή του YouTube και του Netflix και του ίντερνετ γενικότερα, ένα παιδί δεν μπορεί να καταλάβει το πόσο πολύ μπορείς να περίμενες για να πετύχεις την αγαπημένη σου σειρά ούτε την αγωνία του να μην ξέρεις αν αυτό το επεισόδιο που βλέπεις τώρα και σου αρέσει τόσο θα μπορέσεις ποτέ να το ξαναδείς.

Ψάχνοντας στα έγκατα του Netflix ανακάλυψα ποια παλιά παιδικά στριμάρει αυτή τη στιγμή και τα συγκέντρωσα εδώ. Ένα δάκρυ για τα παλιά επεισόδια της She-Ra γιατί κατέβηκαν πριν λίγο καιρό και προχωράμε.

POKEMON

Ήταν 1997 όταν παίχτηκε το πρώτο επεισόδιο Pokémon στην Ιαπωνία,  ένα χρόνο μετά θα ακολουθούσε και η Αμερική και μέσα σε λίγο καιρό θα γινόταν παγκόσμια τρέλα. Ο Ash Ketchum έκλεισε τα 10 και είναι πια έτοιμος να πάρει το πρώτο του Pokémon από τον καθηγητή Oak. Αργεί όμως να ξυπνήσει και έτσι καταλήγει με τον Πίκατσου που είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως, δεν δέχεται να μπει στην πόκεμπολ και ηλεκτρίζει όποιον βρει. Το Netflix έχει 52 από τα 82 επεισόδια της πρώτης σεζόν, που είναι και η καλύτερη, αλλά και πολλές ταινίες Pokémon. 

Ο κλάιν εχθρός των Pokémon, τα ‘Digimon’, στριμάρουν και αυτά, αλλά μόνο τα πιο καινούρια επεισόδια ‘Digimon Fusion’ του 2010.

POWER RANGERS

Θυμήθηκες πως ξεκίνησαν όλα με τον Ash; Μπορείς να θυμηθείς και πώς ξεκίνησαν όλα με τους Power Rangers. Στην πλατφόρμα υπάρχουν όλα τα παλιά επεισόδια ‘Μighty Morphin Power Rangers’, αλλά και τα άπειρα reboot της σειράς. Αλλά επειδή το άρθρο είναι νοσταλγικό και θα χαθείς στη Ranger βιβλιοθήκη, παράμεινε καλύτερα στην πρώτη-πρώτη σεζόν. Δυστυχώς δεν υπάρχει επιλογή να τη δεις με την ελληνική μεταγλώττιση, αλλά θα το ξεπεράσουμε.

TOTALLY SPIES

Μία από τις αγαπημένες μου σειρές ήταν οι ‘Totally Spies’. H Sam (Σάντυ στην ελληνική μεταγλώττιση), η Clover (Νάνσυ στα ελληνικά) και  η Alex (την Άλεξ την κρατήσαν έτσι και στα ελληνικά)  είναι τρεις έφηβες που κάθε τόσο καλούνται από τον Τζέρι να σώσουν τον κόσμο, τύπου ‘Αγγελοι του Τσάρλι’. Η σειρά κράτησε για 6 σεζόν από το 2001 μέχρι το 2013 και μπορείς να στριμάρεις την 1η σεζόν.

GHOSTBUSTERS

Η animated σειρά ‘Ghostbusters’ έκανε πρεμιέρα το 1986 σαν spin off της αγαπημέμης μας ταινίας. Τα επεισόδια ολοκληρώθηκαν το 1991 και μπορείς να τα στριμάρεις όλα.

BOB ROSS

Η ‘Χαρά της Ζωγραφικής’ με τον Bob Ross μέτρησε 31 σεζόν από 1983 έως το 1994. Όλες είναι ανεβασμένες και στο Youtube, αλλά αν θέλετε μία επιλογή επεισοδίων, μπορείτε να τη βρείτε στην πλατφόρμα υπό τον τίτλο ‘Beauty Is Everywhere’ αλλά και ‘Chill with Bob Ross’. Αρκετοί χρήστες του Netflix βάζουν επεισόδια για να τους πάρει ο ύπνος ή για να ηρεμήσουν και πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τον Bob Ross έναν από τους πρωτεργάτες του ASMR.

YU-GI-OH

H αλήθεια είναι ποτέ δεν ήμουνφαν του ‘Yu-Gi-Oh’ και πάντα περίμενα να τελειώσει, όταν το έπαιζε το STAR. Αλλά γούστα είναι αυτά, οπότε αν θέλετε να το ξαναδείτε υπάρχουν οι τρεις πρώτες σεζόν για στρίμιν.

DANGER MOUSE

Ο Danger Mouse είναι μυστικός πράκτορας και έχει έναν έμπιστο, αφελή βοηθό χάμστερ, τον Penfold. Το κρησφύγετό τους βρίσκεται κάτω από ένα γραμματοκιβώτιο στην 221B Baker Street (φαν φακτ: είναι η διεύθυνση που έμενε ο Σέρλοκ Χολμς). Ο συνταγματάρχης K τους αναθέτει διάφορες αποστολές με σκοπό να σώσουν τον κόσμο, ενώ οι μεγάλοι τους αντίπαλοι είναι ο βάτραχος Baron Silas Greenback και το κοράκι μπράβος του, ο Stiletto. To ‘Danger Mouse’ προβλήθηκε από το 1981 έως το 1992 και υπάρχουν και οι 10 σεζόν για streaming, όπως και το reboot του 2015.

STAR TREK: THE ANIMATED SERIES

Είναι αρκετά πιθανό να μην θυμάστε ότι παίχτηκε στην ελληνική τηλεόραση η σειρά κινουμένων σχεδίων ‘Star Trek’, γιατί αυτό συνέβαινε κάτι ξημερώματα στο Alter, όπως με επιβεβαιώνουν και οι χρήστες του Retromaniax. Στην Αμερική προβλήθηκε το 1973, αποτελούταν από 2 σεζόν και οι φωνές ήταν του ορίτζιναλ καστ. Ω, ναι! Toν Οκτώβριο του 2018 κυκλοφόρησε η είδηση ότι το CBS ετοιμάζει καινούρια κωμική, animated σειρά Star Trek, από τον Mike McMahan, έναν εκ των σεναριογράφων του ‘Rick and Morty’. Η σειρά θα λέγεται ‘Lower Decks’ και θα πρωταγωνιστεί η πλέμπα του ‘Star Trek’.

ΜΑΓΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ

Το ‘Μαγικό Σχολικό’ προβλήθηκε από το 1994 έως το 1997 στην Αμερική και σε μας ήρθε όπως πάντα (τότε) λίγο αργότερα. Η κυρία Φριζλ ήταν δασκάλα και έκανε το μάθημα όσο πιο παραστατικά μπορούσε μπαίνοντας στο σώμα μαθητή της για να δείξει πχ την πέψη. Και δεν χρησιμοποίησα τυχαία αυτό το παράδειγμα, αφού ήταν και το αγαπημένο μου επεισόδιο της σειράς. Το δεύτερο της πρώτης σεζόν συγκεκριμένα. Το Μαγικό Σχολικό έκανε και reboot το 2017 με νέα δασκάλα (τη μικρότερή της αδερφή) και νέα τάξη. Kαι το νέο και το παλιό στριμάρουν τώρα που μιλάμε στο Netflix.

BONUS

SHE-RA

H ορίτζιναλ She-Ra των ’80s όπως και ο He-Man στριμάραν μέχρι πρόσφατα στην πλατφόρμα, δυστυχώς όμως κατέβηκαν. Επειδή όμως δοκίμασα να τα δω, αφού είδα πρώτα το reboot ‘She-Ra and the Princesses of Power’, είναι από τις λίγες φορές που θα σπάσω τον λώρο της νοσταλγίας, και θα παραδεχτώ ότι το reboot είναι πολύ ανώτερο από την ορίτζιναλ σείρα. Η ιστορία είναι κυλάει πολύ καλύτερα και οι χαρακτήρες είναι πολύ πιο ανεπτυγμένοι. Ήδη μετράει δύο σεζόν -η 2η μόλις πριν ένα μήνα κυκλοφόρησε- και ελπίζουμε και σε reboot He-Man.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

10 νεκρά ελληνικά κανάλια από το καλύτερο στο χειρότερο
Ποιοι ήταν και πού βρίσκονται σήμερα οι έφηβοι από τα 90s κινούμενα