NETFLIX

Το El Camino και 16 ακόμα λόγοι να λιώσεις στο Netflix τον Οκτώβρη

Η συνέχεια του Breaking Bad, υπερηρωίλα και οι πιο τρομακτικές πραγματικές ιστορίες που θα ακούσεις ποτέ.

Από φρέσκια υπερηρωίλα και underground εξτραβαγκάντσες, μέχρι τη συνέχεια του ‘Breaking Bad’ και τις πιο τρομακτικές πραγματικές ιστορίες που θα ακούσεις ποτέ, o Οκτώβριος στο Netflix έχει κάτι για όλους.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

LIVING WITH YOURSELF

Ο Paul Rudd παίζει δύο ρόλους σε μία κωμωδία για έναν άνδρα που κάνει μια προηγμένη εγχείρηση με σκοπό να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Μόνο που τελικά αντικαθιστάται κυριολεκτικά από μία καλύτερη βερσιόν του εαυτού του. Η σειρά έρχεται από τον σεναριογράφο του ‘Today Show’ Timothy Greenberg.

Πρεμιέρα: 18/10

RAISING DION

Το ομώνυμο κόμικ του Dennis Liu γίνεται σειρά και ακολουθεί μία μόνη, μαύρη μητέρα στην προσπάθειά της να μεγαλώσει έναν γιο που έχει εκδηλώσει υπερδυνάμεις. Η οικογενειακή, sci-fi σειρά έχει τον Michael B. Jordan στην παραγωγή και θα διατηρήσει μία προσγειωμένη, εγκάρδια προσέγγιση στο υπερηρωικό κόνσεπτ.

Πρεμιέρα: 4/10

RHYTHM + FLOW

Η Cardi B, ο Chance the Rapper και ο T.I. είναι οι κριτές του πρώτου μουσικού διαγωνισμού του Netflix. Το ‘Rhythm + Flow’ θα αναζητήσει το νέο μεγάλο όνομα της ραπ στο Λος Άντζελες, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και την Ατλάντα. Τα τρία πρώτα επεισόδια κάνουν πρεμιέρα στις 9/10, τα επόμενα τρία στις 16/10 και τα τελευταία τρία στις 23/10. Οι διαγωνιζόμενοι θα δοκιμαστούν σε cyphers, rap battles και μουσικά βίντεο.

Πρεμιέρα: 9/10

PRANK ENCOUNTERS

Ο Gaten Matarazzo του ‘Stranger Things’ θα παρουσιάσει τη δική του εκπομπή φαρσών 8 επεισοδίων, όπου θα κατατρομάζει ανυποψίαστα άτομα στην πρώτη μέρα τους στη δουλειά. Όταν ανακοινώθηκε η εκπομπή υπήρξαν αρνητικές αντιδράσεις σε σχέση με την ευαισθησία που θα έπρεπε να δείχνει το πρότζεκτ σε ανθρώπους που μόλις είχαν βγει από την ανεργία, το Netflix και ο ίδιος ο Matarazzo όμως διαβεβαίωσαν με κοινή τους δήλωση ότι «όλοι πληρώθηκαν για τον χρόνο τους, γέλασαν και πέρασαν τέλεια».

Πρεμιέρα: 25/10

ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΑ STRANGER THINGS:

12 πράγματα που λατρέψαμε στο Stranger Things και 4 που θα αλλάζαμε

HAUNTED: SEASON 2

To ‘Haunted’ βγήκε την περσινή σεζόν του Χαλογουίν, κυκλοφόρησε όμως λίγο πριν το τεράστιο ‘Haunting of Hill House’ και έτσι έμεινε κάπως στο περιθώριο. Είναι όμως παραγνωρισμένο γι’ αυτό που ξέρει να κάνει επιδραστικότατα, δηλαδή την αφήγηση τρομακτικών ιστοριών από τους πραγματικούς ανθρώπους που τη βίωσαν. Οι ιστορίες είναι όντως τρομακτικές και τα production values που τις απεικονίζουν φανταστικά. Δες το με τα φώτα κλειστά.

Πρεμιέρα: 11/10

LA CASA DE LAS FLORES: SEASON 2

Στη χιτ μεξικανική ντραμεντί ‘House of Flowers’, η δυσλειτουργική οικογένεια De la Mora, ιδιοκτήτες υπερκλασάτου ανθοπωλείου, χαώνεται ακόμη περισσότερο μετά την αυτοκτονία της παράνομης σχέσης του πατριάρχη Ernesto. Η αποκάλυψη της σχέσης αλλά και της νόθας κόρης του ήταν τα πρώτα plot twists σε μια παλαβή σειρά που έκρυβε εκπλήξεις μέχρι το τέλος. Επιστρέφει με ακόμη περισσότερες, με πρώτη την αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της οικογένειας. Η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για 3η σεζόν.

Πρεμιέρα: 18/10

POSE: SEASON 2

Το ‘Pose’ δεν αναγνωρίστηκε όπως του έπρεπε στην 1η σεζόν του από τα βραβεία, σήκωσε όμως μόλις το βραβείο Α΄Ανδρικού στα φετινά Emmys – η νίκη του Billy Porter ήταν ανάμεσα στις αγαπημένες μας, άκου περισσότερα και για τις υπόλοιπες – μαζί με 5 ακόμη υποψηφιότητες. Η σειρά του Ryan Murphy συγκεντρώνει όλες τις καλές του αρετές ως δημιουργός, από την εξτραβαγκάντσα και τους εκκεντρικούς του χαρακτήρες μέχρι τη λατρεία του για το περιθώριο. Το ‘Pose’ είναι μια μουσικοχορευτική σειρά επηρεασμένη από το ‘Paris Is Burning’, το ιστορικό ντοκιμαντέρ του ’90 που απεικόνισε τη χρυσή εποχή των drag balls της Νέας Υόρκης με ευαισθησία και πραγματικό ενδιαφέρον για φυλετικά, ταξικά και σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ζητήματα. Είναι ένα χορευτικό μιούζικαλ που εξερευνά τις αντιπαραθέσεις και τη διαφορετικότητα της κοινωνίας στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, και παίρνει τη θέση του στην τηλεοπτική ιστορία ως το show με το μεγαλύτερο trans καστ που έχουμε δει μέχρι τώρα σε σειρά μυθοπλασίας.

Πρεμιέρα: 30/10

THE KOMINSKY METHOD: SEASON 2

Ο Chuck Lorre των ‘Two and a Half Men’ και ‘Big Bang Theory’ έβαλε ένα ακόμη χιτ στο βιογραφικό του με το ‘Kominsky Method’, μία κλασική κωμωδία για έναν ηλικιωμένο δάσκαλο υποκριτικής που μια φορά κι έναν καιρό είχε βρει σύντομη επιτυχία ως ηθοποιός. Τον υποδύεται ο Michael Douglas, με έναν φανταστικό Alan Arkin στο πλευρό του στον ρόλο του ατζέντη του. Η 2η σεζόν θα βρει τους δύο άντρες να βάζουν ακόμη τα δυνατά τους στο Λος Άντζελες, μία πόλη αφιλόξενη στις μεγαλύτερες ηλικίες, με τον Kominsky να πιάνει φιλίες με τον συνομήλικο σύντροφο της κόρης του (Paul Reiser). Το καστ εμπλουτίζεται και με την Jane Seymour σε ρόλο παλιάς του αγάπης.

Πρεμιέρα: 25/10

BIG MOUTH: SEASON 3

Το ‘Big Mouth’ είναι ένα φανταστικό, γλυκό, σουρεάλ, άξεστο και αρκετά υποτιμημένο adult animation show – υποτιμημένο συγκριτικά με συναδέλφους του όπως ο ‘Bojack Horseman’ που κέρδισε εντυπωσιακά και άμεσα την κριτική, αλλιώς μια χαρά χιτ είναι. Φαντάζεται έναν κόσμο όπου οι χειρότεροι εφιάλτες της εφηβείας εξακολουθούν να είναι πραγματικότητα, εκεί όμως έχει ο καθένας μας κι από έναν οδηγό που μας βοηθά να επιβιώσουμε στον μάταιο τούτο κόσμο. Οδηγό όπως λέμε κάποιο ορμονικό τέρας που είναι εκεί για να μας κρατάει το χέρι και να μας βρίζει ταυτόχρονα.

Πρεμιέρα: 4/10

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

EL CAMINO: A BREAKING BAD MOVIE

Ο δημιουργός του ‘Breaking Bad’ Vince Gilligan καταπιάνεται με τις ανοιχτές δουλειές του Jesse Pinkman. Ο Aaron ‘yeah bitch, science!’ Paul επιστρέφει στον ρόλο του Jesse και συνεχίζει την ιστορία από εκεί που την αφήσαμε – τη δραπέτευσή του από τους Νεοναζί. Τα γυρίσματα έγιναν κρυφά στο Νέο Μεξικό μέσα σε 60 ημέρες.

Πρεμιέρα: 11/10

ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗ BREAKING BAD:

Έχει νόημα να γίνει ταινία το Breaking Bad;

THE LAUNDROMAT

Η βιογραφική, δραματική κωμωδία του αγαπημένου μας Steven Soderbergh ασχολείται με το σκάνδαλο των Panama Papers, με τη Meryl Streep σε ρόλο απλής γυναίκας που βλέπει τις ονειρεμένες της διακοπές να καταστρέφονται και πέφτει στη λαγουδότρυπα μιας δικηγορικής εταιρείας του Παναμά. Τους αλλόκοτους, δελεαστικούς ιδιοκτήτες της τους υποδύονται ο Gary Oldman και ο Antonio Banderas. Η ταινία προβλήθηκε στο φετινό Φεστιβάλ Βενετίας και ήταν ανάμεσα στις αγαπημένες του ανταποκριτή μας, Θοδωρή Δημητρόπουλου.

Πρεμιέρα: 18/10

ΚΡΙΤΙΚΗ LAUNDROMAT:

Το Laudromat είναι ανάμεσα στις καλύτερες της Βενετίας

DOLEMITE IS MY NAME

Μετά από μια σειρά αποτυχιών στη σοουμπίζ, ο κωμικός Rudy Ray Moore που υποδύεται ο Eddie Murphy έχει μια ιδέα που τον ανεβάζει στην κορυφή της πυραμίδας – να ανέβει στη σκηνή ως κάποιος άλλος. Ως Dolemite συγκεκριμένα, έναν νταβατζή εμπνευσμένο από τη street κουλτούρα του Λος Άντζελες των ’70s. Όταν οι ηχογραφήσεις του αποδείχτηκαν πολύ προκλητικές για το ραδιόφωνο, ο Moore πείθει έναν σεναριογράφο να γράψει μια ταινία στο alter ego του, που τελικά έγινε τεράστια επιτυχία και βασικός εκπρόσωπος της εποχής του Blaxploitation. Η ταινία έχει εξαιρετικές κριτικές ως τώρα και πιθανώς σηματοδοτεί το comeback του Murphy.

Πρεμιέρα: 25/10

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:

LIVING UNDOCUMENTED

Το ντοκιμαντέρ παραγωγής της Selena Gomez ακολουθεί 8 οικογένειες με μη καταγεγραμμένα από το αμερικανικό σύστημα μετανάστευσης μέλη, σε μια προσπάθεια να δώσει φωνή σε ανθρώπους που κυνηγούν το αμερικανικό όνειρο όσο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απέλασης.

Πρεμιέρα: 2/10

GHOSTS OF SUGAR LAND

Η μικρού μήκους ταινία που παρουσιάστηκε και βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Sundance ακολουθεί μία παρέα νεαρών Αμερικανών μουσουλμάνων που εξετάζουν την περίπτωση η εξαφάνιση του φίλου τους, Mark, να οφείλεται σε πιθανή στρατολόγησή του στον ISIS.

Πρεμιέρα: 16/10

BREAKFAST, LUNCH AND DINNER

Πέρσι σου λέγαμε ότι το ‘Ugly Delicious’ του David Chang είναι η μοναδική εκπομπή μαγειρικής που πρέπει να δεις στο Netflix. Η δήλωση έχει έκτοτε ακυρωθεί καθώς μαζεύτηκαν αρκετές τέτοιες (Nailed It! Salt Fat Acid Heat! Street Food!) και πιθανώς να προστεθεί και το ‘Breakfast, Lunch and Dinner’. Εδώ ο Chang συνεργάζεται ξανά με τον οσκαρικό Morgan Neville και εξερευνά μια διαφορετική ανά επεισόδιο πόλη, κάθε φορά μαζί με κάποιον σελέμπριτι. Παρέα θα ανακαλύψουν περιοχές, καλό φαγητό και πράγματα για τους εαυτούς τους που δεν γνώριζαν.

Πρεμιέρα: 23/10

LITTLE MISS SUMO

Μία παλαίστρια sumo παλεύει ενάντια μιας αρχαίας παράδοσης για να κερδίσει τη θέση της στο ρινγκ. Η μικρού μήκους για την 20χρονη Hiyori Kon παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Tribeca.

Πρεμιέρα: 28/10

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ:

MAD MAX: FURY ROAD

Το μετα-αποκαλυπτικό σύμπαν του George Miller αναστήθηκε με κρότο και 6 Όσκαρ. Αν σου ξέφυγε κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και δες το. Αν δεν σου ξέφυγε κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και ξαναδές το.

Ανεβαίνει: 1/10

ΚΙ ΑΛΛΟ MAD MAX:

Ας κατατάξουμε με σειρά τελειότητας τους χαρακτήρες του ‘Mad Max: Fury Road’

Ανεβαίνουν επίσης: A Quiet Place (12/10), The Conjuring (1/10), Inside Man (11/10), Peaky Blinders: Season 5 (4/10), The Walking Dead: Season 9 (9/10), 12 Monkeys (11/10), Space Jam (1/10), Back to the Future Part III (11/10), Love Actually (11/10), What a Girl Wants (1/10), A Cinderella Story (1/10), Riverdale: Season 4 (εβδομαδιαία από τις 10/10).

***

Και μην ξεχνάς! Άκου τι είπαμε για τις νίκες του ‘Game of Thrones’, τον θρίαμβο του ‘Fleabag’ και τα Emmys του Netflix.

ΚΙ ΑΛΛΟ NETFLIX:

Shadow of Truth, το true crime διαμαντάκι του Netflix
Το ‘I Think You Should Leave’ είναι η πιο αστεία σειρά του Netflix
3 μεγάλα ερωτήματα που μας άφησε η δεύτερη σεζόν του Mindhunter
Κανένα Game of Thrones, το fantasy epic της χρονιάς είναι το Dark Crystal
Unbelievable: Επιτέλους, ένα δράμα που ξέρει να μιλά για τη σεξουαλική κακοποίηση