NETFLIX

Σεξ και ζόμπι: Τι θα λιώσεις τον Ιανουάριο στο Netflix

Μία επιλογή από όλα όσα θα ανεβάσει από σήμερα κιόλας η πλατφόρμα για πρωτοχρονιάτικο binge-watching.

Το καλό με την Πρωτοχρονιά είναι ότι συμβολίζει μια νέα αρχή. Το κακό με την Πρωτοχρονιά είναι ότι ακολουθεί μιας Παραμονής που σε ισοπεδώνει.

Αν προτιμάς να χαλαρώσεις και να αποτοξινωθείς από την κραιπάλη, μπορείς να διαλέξεις κάποια από τις δημιουργίες που ανεβαίνουν στο Netflix από σήμερα για να λιώσεις ή να βγάλεις το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

TRUE CRIME:

REMASTERED: MASSACRE AT THE STADIUM

Το ‘ReMastered’ είναι μια ανθολογική σειρά ντοκιμαντέρ με διαφορετική υπόθεση για κάθε του επεισόδιο (ή track όπως τα ονομάζει), πάντα όμως σχετική με μουσικούς. Είδαμε ήδη το ‘Who Shot the Sheriff?’ και την έρευνά του γύρω από την απόπειρα δολοφονίας του Bob Marley τον Οκτώβρη, περάσαμε στην αναδρομή της εκρηκτικής συνάντησης του Johnny Cash με τον Richard Nixon στο ‘Tricky Dick and the Man in Black’, εξερευνήσaμε τον θάνατο του Jam Master Jay των θρυλικών Run-DMC με το ‘Who Killed Master Jay?’, και τώρα θα μάθουμε περισσότερα για τον θάνατου σου Χιλιανού τραγουδιστή-σύμβολο, Victor Jara, που βασανίστηκε και δολοφονήθηκε από τη δικτατορία του Pinochet.

Πρεμιέρα: 11/1

CONVERSATIONS WITH A KILLER: THE TED BUNDY TAPES

Ένα ταξίδι στις ανεξερεύνητες σκέψεις ενός κατά συρροή δολοφόνου μέσα από ένα ντοκιμαντέρ που βασίζεται σε δηλώσεις του Ted Bundy. Στην πλειοψηφία τους οι κασέτες που θα παρουσιαστούν βγαίνουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

Πρεμιέρα: 24/1

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ:

KINGDOM

Στη διάρκεια της Δυναστείας των Τζεσόν, μία περίοδο που κράτησε από τον 14ο έως τον 19ο αιώνα και σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσε την κορεάτικη κουλτούρα όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, ο νεαρός, ψευδώς κατηγορούμενος για προδοσία πρίγκιπας του βασιλείου, αναλαμβάνει με κίνδυνο της ζωής του να εξερευνήσει μια επιδημία που μετατρέπει τους κατοίκους σε ζόμπι. Τη σειρά τρόμου έχει ετοιμάσει ο Kim Seong-hun του εκπληκτικού ‘A Hard Day’ και του άψογου ‘Tunnel’, μαζί με τη σεναριογράφο Kim Eun-hee που μας έδωσε το ‘Signal’, το πιο ώριμο K-drama των τελευταίων ετών. Στο καστ η Bae Donna που λατρέψαμε στο ‘Sense8’ και ο βραβευμένος Joo Ji-Hoon. Η σειρά είναι ανάμεσα στις 9 ξενόγλωσσες δημιουργίες που περιμένουμε από το Netflix μέσα στο 2019.

Πρεμιέρα: 25/1

SEX EDUCATION

Η περιγραφή της νέας dramedy του Netflix είναι ‘ένα μοντέρνο βρετανικό γράμμα στο κλασικό αμερικανικό λυκειακό στόρι ενηλικίωσης’. Ο Asa Butterfield πρωταγωνιστεί ως αμήχανος, άπειρος έφηβος που αποφασίζει να εκμεταλλευτεί τις ειδικές γνώσεις της sex therapist μητέρας του (Gillian Anderson) για να κερδίσει στάτους. Μαζί με μια συμμαθήτριά του θα ανοίξουν μια σχετική κλινική, ανοιχτή για τους υπόλοιπους μαθητές.

Πρεμιέρα: 11/1

STAR TREK: DISCOVERY: SEASON 2

Το ‘Discovery’ τάραξε πολλούς Trekkies με τον πιο σοβαρό, λιγότερο παραδοσιακό του τόνο. Εμάς θα μας βρει συντονισμένους και στη 2η σεζόν του.

Πρεμιέρα: Από 18/1 και κάθε Παρασκευή

GRACE AND FRANKIE: SEASON 5

Ξεκίνησε μετριοπαθώς αλλά τo ‘Grace and Frankie’ έγινε σταδιακά μία από τις πιο αξιόπιστες κωμωδίες της τηλεόρασης.

Πρεμιέρα: 18/1

UNBREAKABLE KIMMY SCHMIDT 4B

Όταν το Netflix αγόρασε την κωμωδία ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’ από το NBC που την είχε μόλις απορρίψει, ήταν ακόμα 2015 και η πλατφόρμα δεν ήταν το μεγαθήριο πρωτότυπων δημιουργιών που είναι σήμερα. Η Kimmy όμως, η θετική της ενέργεια παρά το σκοτεινό παρελθόν της, και το συλλογικό ταλέντο της Ellie Kemper και των δημιουργών της σειράς, έδωσαν στο Netflix ένα απαραίτητο boost στις επικεφαλίδες του Τύπου, στο κοινό μια ηρωίδα που μπορούσαν να εμπιστεύονται και στα βραβεία Emmy μια φρέσκια σειρά να συμπεριλάβουν στις υποψηφιότητές τους. Πλέον η Kimmy είναι έτοιμη να μας αφήσει μετά την 4η και τελευταία σεζόν της, και οι κριτικοί τής γράφουν ήδη γράμματα αποχωρισμού και συγχαρητηρίων για τα νέα επεισόδια. Εδώ η Kimmy έρχεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις ως επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού ενός startup. Παράλληλα, η Jacqueline κλείνει τον Titus στο πρακτορείο ταλέντων που ανοίγει.

Πρεμιέρα: 25/1

A SERIES OF UNFORTUNATE EVENTS: SEASON 3

Αν περιμένεις καλό τέλος για τα αδέρφια Baudelaire, περιμένεις τζάμπα. Η αλλόκοτη κωμωδία έκρυβε πάντα μια τραγωδία στον πυρήνα της. Θα είμαστε εκεί για την αυλαία της σειράς στην τελευταία της σεζόν.

Πρεμιέρα: 1/1

BLACK EARTH RISING

Θρίλερ πολιτικών προεκτάσεων γύρω από μία διασωθείσα της γενοκτονίας των Tutsi που διέπραξε η κυβέρνηση των Hutu στη Ρουάντα. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα βρεις την Michaela Coel του απολαυστικού ‘Chewing Gum’, με τον αμερικανικό θησαυρό John Goodman στο πλάι της. Η Coel θα εξερευνήσει το παρελθόν της, λίγο πριν από ένα καταστρεπτικό twist που σημάδεψε τη φετινή βρετανική τηλεόραση.

Πρεμιέρα: 25/1

TITANS

Το λανσάρισμα του ‘Titans’ φώναζε τόσο δυνατά το πόσο νταρκ και προχωρημένη ήθελε να φανεί ως σειρά που κόντευε να γίνει meme πριν καν κυκλοφορήσει. Τελικά, παρά τα όποια τονικά θέματα είχε στο ξεκίνημά του, το show βρήκε πατήματα και τα πήγε πολύ καλά όταν ένωσε την ομάδα του. Στην Ελλάδα το βλέπουμε από το Netflix.

Πρεμιέρα: 11/1

POSE

Μετά τα ‘American Horror Story’, ‘American Crime Story’ και ‘FEUD’, ο Ryan Murphy ξαναχτύπησε με το πιο προσωπικό πρότζεκτ του μέχρι τώρα. Το ‘Pose’ είναι μια μουσικοχορευτική σειρά επηρεασμένη από το ‘Paris Is Burning’, το ιστορικό ντοκιμαντέρ του ’90 που απεικόνισε τη χρυσή εποχή των drag balls της Νέας Υόρκης με ευαισθησία και πραγματικό ενδιαφέρον για φυλετικά, ταξικά και σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ζητήματα. Είναι ένα χορευτικό μιούζικαλ που εξερευνά τις αντιπαραθέσεις και τη διαφορετικότητα της κοινωνίας στην πόλη που ποτέ δεν κοιμάται, και θα πάρει τη θέση του στην τηλεοπτική ιστορία ως το show με το μεγαλύτερο trans καστ που έχουμε δει μέχρι τώρα σε σειρά μυθοπλασίας.

Πρεμιέρα: 31/1

AMERICAN CRIME STORY: THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE

Εντελώς αντίθετο με αυτό που ενστικτωδώς θα περίμενε κανείς να είναι, αποφεύγει το γκλάμουρ και εστιάζει στη ραγισμένη ψυχοσύνθεση ενός δολοφόνου μέσα από μια συναρπαστική (έστω κι αν αρχικά δύσβατη) αφηγηματική δομή αντίστροφης κατεύθυνσης. Κάθε νέο επεισόδιο μας ταξιδεύέι πιο πίσω, πιο βαθιά στην ψυχή ενός δολοφόνου, ακολουθώντας τραγικά πορτρέτα ανθρώπων που η κοινωνία κρατά σε απόσταση. Καθηλωτικά εσωτερικό, καθόλου αναμενόμενο. Τηλεόρααση που θέλουμε να βλέπουμε. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Ανεβαίνει: 18/1

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:

THE LAST LAUGH

Στο ‘Last Laugh’, ένας κωμικός παράτησε μια πολλά υποσχόμενη καριέρα για να αφοσιωθεί στην οικογένειά του. Μετά από 40 χρόνια, έχει μια ευκαιρία να πάρει μια γεύση απ’ τη ζωή που δεν έκανε. Η ταινία έρχεται από τον Greg Pritikin που μας έχει δώσει αρκετές απογοητευτικές ντραμεντί, μας έχει δώσει όμως και το αξιοπρεπέστατο ‘Dummy’. Εδώ ενώνει τον Chevy Chase με την Andie MacDowell και τον Richard Dreyfuss, και ίσως να έχει φτιάξει κάτι που μπορεί να μας κρατήσει εύκολη παρέα.

Πρεμιέρα: 11/1

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ:

SERENITY

H καλύτερη δουλειά της καριέρας του Whedon είναι μια σειρά που κόπηκε στα 14 επεισόδια της 1ης σεζόν και ολοκληρώθηκε σε μορφή ταινίας που απέτυχε εμπορικά στο box office. Ήταν ακόμα η περίοδος της ζωής μας που ήμασταν βέβαιοι πως ο Whedon δε θα ξαναπετύχει ποτέ. Αλλά δεν είχε σημασία, γιατί το ‘Firefly’ είναι απλά τέλειο. Διαστημικό γουέστερν για ένα πλήρωμα παρανόμων, στο περιθώριο μιας κυβέρνησης ολοκληρωτισμού και ανελευθερίας, που ζουν μέρα με τη μέρα, δουλειά με τη δουλειά. Πρωταγωνιστής είναι ο Μαλ Ρέινολντς του Nathan Fillion, ένας πολεμιστής της χαμένης πλευράς μιας επανάστασης που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ο οποίος αρνείται να παραδοθεί, έστω κι αν ξέρει πως η μάχη του δε μπορεί ποτέ να έχει αίσιο τέλος. Η ταινία ‘Serenity’ ολοκληρώνει κάποια βασικά κομμάτια της κεντρικής πλοκής. – Θοδωρής Δημητρόπουλος

Ανεβαίνει: 26/1

Ανεβαίνουν επίσης: The Blacklist: Season 6 (ξεκινά από 6/1 και συνεχίζει με επεισόδια κάθε Κυριακή), Marvel Studios Guardians of the Galaxy Vol.2 (2/1), Scott Pilgrim vs. The World (18/1), The Amazing Spider-Man (1/1), How I Met Your Mother: Season 1-9 (1/1), Family Guy: Season 12-16 (18/1), Girl, Interrupted (1/1), Life (31/1), The Hunt for Red October (1/1), Revenger (15/1), Close (18/1), IO (18/1), Fifty Shades Darker (6/1).

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Μετά το ‘Casa de Papel’, τι; Τα 9 νέα ξενόγλωσσα του Netflix