NETFLIX

Mindhunter και 10 ακόμη λόγοι για να λιώσεις τον Αύγουστο στο Netflix

Charles Manson, ξωτικά, πολεμικές τέχνες και ο πιο ισχυρός Αμερικανός που δεν γνωρίζεις. Το Netflix θα κάνει το τέλος του καλοκαιριού να πάει κάτω.

Από οσκαρικούς συντελεστές και καλτ επιστροφές, μέχρι εκπομπές υψηλών ταχυτήτων και ιατρικό μυστήριο.

Το Netflix έχει πραγματικά κάτι για όλους αυτόν τον Αύγουστο:

MINDHUNTER: SEASON 2

Το ‘Mindhunter’ ρίσκαρε. Η σειρά του David Fincher – ο σκηνοθέτης/παραγωγός θα κάτσει στην καρέκλα και για αυτήν τη σεζόν – θα μπορούσε να πάρει τον εύκολο δρόμο. Να γίνει ένα τίμιο FBI procedural. Με τα υψηλά production values του, με τους πιασάρικους σίριαλ κίλερ του, με τις σκηνές καταδίωξής του, με τα όλα του. Προτίμησε όμως μια προσέγγιση που ξένισε πολλούς θιασώτες του είδους. Μια ψυχογραφική έρευνα της φιλοδοξίας που μεταμόρφωσε έναν δυσκίνητο μηχανισμό όπως το FBI των ’70s στον οργανισμό που μπορεί πλέον να εκπαιδεύει τους πράκτορές του στις πιο ενδόμυχες, σκοτεινές σκέψεις του ανθρώπινου νου. Έτσι έχουμε ένα show που δεν ενδιαφέρεται για τα κλασικά thrills των διασκευασμένων αληθινών εγκλημάτων, αλλά την πιο φιλολογική πλευρά τους που βλέπουμε τρομερά σπάνια. Όταν η πραγματική ομάδα που υποδύεται ο Jonathan Groff, ο Holt McCallany και η Anna Torv προσπαθούσαν να πείσουν το FBI ότι η ανάλυση της ψυχολογίας ενός σίριαλ κίλερ θα τους έδινε πολύτιμα ευρήματα για το μέλλον, είχαν μόνο ένα παραπεταμένο γραφείο, κάποιες άδειες επίσκεψης σε φυλακές και την επιτακτική ανάγκη για μια νέα ορολογία που θα ξεκλείδωνε δικαστικές υποθέσεις. Την τελευταία την έφτιαξε η Ann Burgess, το αληθινό πρόσωπο πίσω από τον ρόλο της Torv. Μπορείς να διαβάσεις πώς εδώ στη συνέντευξή μου μαζί της. Φέτος το καλοκαίρι στο μενού μπαίνει ο Charles Manson και οι διαβόητοι παιδικοί φόνοι της Ατλάντα.

Πρεμιέρα: 16/8

ΚΙ ΑΛΛΟ MINDHUNTER:

Μιλήσαμε με τη γυναίκα που έφτιαξε το λεξικό της ανθρώπινης αγριότητας
Το Mindhunter επιστρέφει με Charles Manson και 35 νέες φωτογραφίες

G.L.O.W.: SEASON 3

Η 1η σεζόν του ‘GLOW’ ήταν μια ανάλαφρη, εκρηκτική εξτραβαγκάντσα χρωμάτων και προσωπικοτήτων για το ‘Gorgeous Ladies of Wrestling’. Μια αληθινή εκπομπή γυναικείας πάλης των ’80s που μπορεί να βάσισε τις τότε ηρωίδες της σε προσβλητικά στερεότυπα, αλλά τις ενδυνάμωσε κιόλας άθελά της σε προσωπικό επίπεδο. Στη 2η σεζόν του, η κωμωδία έμεινε πιστή στο glam fun που αγαπήσαμε αρχικά, εμβάθυνε όμως στις σχέσεις του καστ και ισορρόπησε τη νοσταλγία του με ώριμο σχολιασμό για την κοινωνικοπολιτική διάσταση της δεκαετίας. Τώρα τα κορίτσια δεν έχουν πια εκπομπή, έχουν όμως συμβόλαιο με venue στο Las Vegas.

Πρεμιέρα: 9/8

ΚΙ ΑΛΛΟ GLOW:

Το ‘GLOW’ δεν κατασκεύασε μια #MeToo στιγμή – γι’ αυτό και την έκανε τέλεια

DERRY GIRLS: SEASON 2

Η 1η σεζόν του ‘Derry Girls’ ήταν η πιο επιτυχημένη σε νούμερα κωμωδία του βρετανικού Channel 4 εδώ και χρόνια. Η δημιουργός της, Lisa McGee, ήθελε να απεικονίσει σωστά την εμπειρία των κατοίκων του Derry στη διάρκεια της περιόδου των Ταραχών στα ’90s στη Βόρεια Ιρλανδία, και έτσι χρησιμοποίησε τις δικές της αναμνήσεις για να την παρουσιάσει όσο πιο αυθεντικά γίνεται. Οι ποδιές και τα χρόνια αλλάζουν, οι μαθητές όχι και τόσο. Η 2η σεζόν το ζει με αδιανόητα σκηνικά που δεν θα προδώσουμε εδώ, τα προσγειώνει όμως εμβαθύνοντας στην ουσία όσων μπορούν να κάνουν ένα κορίτσι (ή και αγόρι!) ένα αυθεντικό Derry Girl. Το μόνο κακό είναι το πόσο γρήγορα περνάει.

Πρεμιέρα: 2/8

DEAR WHITE PEOPLE: SEASON 3

Το σατιρικό ‘Dear White People’ ήταν το ανεξάρτητο κινηματογραφικό χιτ του Justin Simien που μας σύστησε την Tessa Thompson (Creed, Thor: Ragnarok). Ως σειρά όμως έχει καταφέρει περισσότερα απ’ όσα θα προλάβαινε ποτέ να κάνει σε δυο ώρες. Η πνευματώδης σάτιρα για τις μικρές μαύρες κοινότητες των πανάκριβων, ελίτ Ivy League κολεγίων της Αμερικής που μετέφερε ο ίδιος ο Simien στη μικρή οθόνη θα παραμείνει αιχμηρή και στην 3η σεζόν της, αυτή τη φορά σπρώχνοντας τους πρωταγωνιστές της σε αχαρτογράφητα νερά, με πρώτη τη Sam που άφησε τον ραδιοφωνικό της ακτιβισμό για να φτιάξει την ταινία της.

Πρεμιέρα: 2/8

WU ASSASSINS

Ένας σεφ στην Chinatown του San Francisco μπλέκει με το κυνήγι κάποιων δολοφονικών αρχαίων δυνάμεων Wu Xing από συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος. Μετά τη συνάντησή του με ένα πνεύμα, ο νεαρός άνδρας θα γίνει ο Wu Assassin και με τις ενισχυμένες δυνάμεις του στις πολεμικές τέχνες, θα προσπαθήσει να σταματήσει εγκληματίες που απειλούν την ανθρωπότητα. Αυτό που σίγουρα μπορώ να σου πω είναι ότι ο Iko Uwais είναι ο πιο ταλαντούχος ηθοποιός στις πολεμικές τέχνες που έχεις δει εδώ και χρόνια, οπότε μπορείς να περιμένεις πολύ εντυπωσιακά stunts (δες τα ‘Raid’ αν δεν το έχεις κάνει ως τώρα). Το άλλο που μπορώ να σου πω είναι ότι τον πλαισιώνουν  ο Byron Mann του ‘Altered Carbon’, η Katheryn Winnick του ‘Vikings’, o Mark Dacascos (John Wick) και ο Tommy Flanagan του ‘Sons of Anarchy’.

Πρεμιέρα: 8/8

ΚΙ ΑΛΛΟΣ IKO UWAIS:

Έχει βρεθεί ο επόμενος Bruce Lee και δεν πήρες είδηση;

HYPERDRIVE

Δεν ξέρω αν το έχεις προσέξει, αλλά η Charlize Theron έχει αδυναμία στις υψηλές ταχύτητες. Αν δεν το πήρες είδηση με το ‘Fast & Furious 9’, το ‘Mad Max: Fury Road’ και το ‘Italian Job’, θα το καταλάβεις στο ‘Hyperdrive’. Η ηθοποιός ανέλαβε την παραγωγή μιας εκπομπής που περιγράφεται ως «το Fast & Furious συναντά το American Ninja Warrior» και μάζεψε ελίτ οδηγούς που θα δοκιμαστούν στη μεγαλύτερη, δυσκολότερη διαδρομή εμποδίων για αυτοκίνητα που έχει φτιαχτεί ποτέ.

Πρεμιέρα: 21/8

THE DARK CRYSTAL: AGE OF RESISTANCE

Το ‘Dark Crystal’ του 1982 των Jim Henson και Frank Oz (Labyrinth) δεν τιμήθηκε όπως του έπρεπε τη χρονιά της κυκλοφορίας του, στην πορεία όμως η αφήγηση, το αισθητικό του μεγαλείο και οι υπέροχοι χαρακτήρες του απέκτησαν το cult status που του άξιζαν στη σφαίρα της φανταστικής μυθοπλασίας. Τότε, ο νεαρός Jen έπρεπε να θεραπεύσει τον κρύσταλλο που γινόταν πηγή δύναμης των Skeksis, των πλασμάτων που τον εκμεταλλεύονταν. Τώρα, στην prequel σειρά που ετοίμασε η εταιρεία παραγωγής του Henson για το Netflix, θα δούμε την αρχή της ιστορίας. Ο Rian, η Brea και η Deet θα είναι οι ήρωες που θα εμπνεύσουν την επανάσταση εναντίον των Skeksis, με τις φωνές των Taron Egerton (Rocketman), Anya Taylor-Joy (The Witch) και Nathalie Emmanuel (Game of Thrones). Το υπόλοιπο καστ που θα χαρίσει τη φωνή του στις μαριονέτες είναι αδιανόητο: Helena Bonham Carter, Caitriona Balfe, Harris Dickinson, Toby Jones, Lena Headey, Gugu Mbatha-Raw, Alicia VIkander, Natalie Dormer, Mark Strong, Theo James.

Πρεμιέρα: 30/8

ΚΙ ΑΛΛΟ DARK CRYSTAL:

Το ‘Age of Resistance’ μέσα στις σειρές που περιμένουμε περισσότερο το 2019

DIAGNOSIS

Η ιατρική στήλη μυστηρίου των New York Times γίνεται εκπομπή. Αν ο χαρακτηρισμός σού φαίνεται περίεργος, σκέψου το ‘House M.D.’ αλλά σε αληθινό ιατρείο. Περίεργες περιπτώσεις ασθενών και μια προβληματισμένη Dr. Lisa Sanders – η αρθρογράφος της στήλης και καθηγήτρια στο Yale – έγιναν 7 επεισόδια αναζήτησης απαντήσεων των πιο πιεστικών παθήσεων. Από μυστηριώδεις χρόνιους πόνους μέχρι επαναληπτικές κρίσεις.

Πρεμιέρα: 16/8

THE FAMILY

Κάθε Φεβρουάριο, επισκέπτες από όλο τον κόσμο μαζεύονται για να ευλογηθούν από τη Fellowship. Μια μυστικοπαθή θρησκευτική οργάνωση που μπορεί να υπερηφανεύεται για τα ισχυρά της μέλη – βλέπε κάθε Πρόεδρο των Η.Π.Α. από τον Dwight Eisenhower. Η σειρά-ντοκιμαντέρ 5 επεισοδίων έρχεται με παραγωγή του οσκαρικού και βραβευμένου με Emmy Alex Gibney (Taxi to the Dark Side, Enron, Going Clear), ενός δημιουργού που λατρεύει να σκαλίζει σκιώδεις, απόκρυφες πλευρές του πολιτικού και μη κόσμου, και περιλαμβάνει την αφήγηση του Jeff Sharlet. Ενός μέλους της οργάνωσης που έγραψε ένα σχετικό βιβλίο και υποστηρίζει πως η Οικογένεια προετοιμάζει ηγέτες διδάσκοντάς τους ότι η Βίβλος είναι μια ιστορία δύναμης και όχι ευσπλαχνίας. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στον Doug Coe, τον συν-διευθυντή της Fellowship και πιο ισχυρό, άγνωστο άνδρα στη Washington.

Πρεμιέρα: 9/8

AMERICAN FACTORY

Ένας Κινέζος δισεκατομμυριούχος ανοίγει ένα καινούριο εργοστάσιο στη θέση μιας εγκαταλελειμμένης μονάδας της General Motors και η πρόσληψη δύο χιλιάδων Αμερικανών αναδεικνύει τις συγκρούσεις στην εργασιακή κουλτούρα των δύο λαών. Το φιλμ έκανε πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ Sundance και, αφού κέρδισε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ και μια θέση ανάμεσα στους πρώιμους διεκδικητές των Όσκαρ του 2020 – αγοράστηκε από την εταιρεία παραγωγής των Barack και Michelle Obama στο πλαίσιο της αποκλειστικής της συμφωνίας με το Netflix. Το ‘American Factory’ είναι η πρώτη ταινία στο ρόστερ των Obama.

Πρεμιέρα: 21/8

SHE-RA AND THE PRINCESSES OF POWER: SEASON 3

Η Adora θα ανακαλύψει πως πολλά πράγματα από το παρελθόν της δεν είναι αυτά που νομίζει. Η εξερεύνησή της θα την οδηγήσει σε ένα ταξίδι στο ερημικό Crimson Waste, όπου θα γνωρίσει την πολεμίστια Huntara. Δίνει ιδανικά τη φωνή της στην τελευταία η Geena Davis, μια αληθινή Princess of Power που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αποκαλυπτική δουλειά μέσα από το Geena Davis Institute on Gender in Media.

Πρεμιέρα: 2/8

ΚΙ ΑΛΛΟ NETFLIX:

Mπορεί κιόλας το Casa de Papel να μη βλέπεται
Όσα έμαθα λιώνοντας στις κορεάτικες σειρές του Netflix
Οι δημιουργοί του Dark θα λύσουν τους γρίφους του, στο υπόσχονται
11 επεισόδια του Queer Eye που θα σου μάθουν την αξία του πλαντάγματος