NETFLIX

Τι έρχεται τον Νοέμβριο στο Netflix

Όλα όσα θα ανέβουν στην πλατφόρμα για ατελείωτο binge-watching τον Νοέμβρη.

Aν υπάρχει ένας μήνας που αξίζει να τον βγάλεις εντός είναι ο Νοέμβριος.

Παρακάτω θα βρεις όσα μπορείς να καταβροχθίσεις στο ελληνικό Netflix:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ:

HOUSE OF CARDS – SEASON 6

Η Claire Underwood έρχεται την κατάλληλη στιγμή στο προσκήνιο και αν αυτό το δέχεσαι στην αρχή μοιρολατρικά λόγω της απόλυσης του Spacey για τα γνωστά σκάνδαλα, στη συνέχεια ευχαριστείς τον Θεό. Τον ευχαριστείς γιατί είναι σαν να βλέπεις ένα καινούργιο ξεκίνημα σε μία ιστορία που ήδη είχε γίνει αρκετά περίπλοκη, σαν μία ανάσα ανανέωσης σε ένα concept που είχε κουράσει, ένα βολικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Την ίδια στιγμή, γνωρίζοντας ότι αυτή είναι και η τελευταία σεζόν του ‘House of Cards’, ανυπομονείς για την κορύφωση, όπως όλοι όσοι  κολλάνε με μία σειρά και την ακολουθούν πιστά για χρόνια. -Κώστας Μανιάτης

Πρεμιέρα: 2/11

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6Η ΣΕΖΟΝ

Το νέο ‘House of Cards’ έπαθε ‘Νονό’ και μας πόρωσε όσο στην 1η σεζόν του

NARCOS: ΜΕΞΙΚΟ

Η μεταφορά του ‘Narcos’ στο Μεξικό ξεκίνησε δραματικά με τον θάνατο ενός location scouter, αλλά η παραγωγή δεν επανέφερε τα γυρίσματα στην Κολομβία. Η 4η σεζόν της σειράς ονομάζεται ‘Narcos: Mexico’ ως μέρος του soft reboot αλλά και της έμφασης στην αλλαγή τοποθεσίας της, και επιστρατεύει τον Michael Peña (Ant-Man) ως μυστικό πράκτορα και τον Diego Luna (Rogue One) ως τον νέο ναρκοβαρόνο του show. Όσοι δοκίμασαν το ‘Narcos’ χωρίς Εσκομπάρ τον περασμένο κύκλο ξέρουν ότι η σειρά ξέρει ακόμα τι κάνει, οπότε ξέρουν τι θα κάνουν εκείνοι τον Νοέμβρη.

Πρεμιέρα: 16/11

F IS FOR FAMILY – SEASON 3

Bασισμένο στην πραγματική ζωή του κωμικού Bill Burr, το ‘F is for Family’ είναι ένα ενήλικο καρτούν για μια αμερικάνικη οικογένεια  χωρίς να είναι ένα ακόμη ενήλικο καρτούν για μια αμερικάνικη οικογένεια. Τοποθετημένο στα 70s, το ‘F is for Family’ σου δείχνει πολλές φορές την πηγή του κακού και κλείνει το μάτι στο μέλλον με

Πρεμιέρα: 30/11

THE FINAL TABLE

Διαγωνισμός μαγειρικής. Θες και τίποτα άλλο για να πατήσεις το play;

Πρεμιέρα: 20/11

WESTSIDE

Ριάλιτι που ακολουθεί 9 νέους και νέες που προσπαθούν να πετύχουν στον κόσμο της μουσικής.

Πρεμιέρα: 9/11

THE KOMINSKY METHOD

Για το ‘Kominsky Method’ συνασπίστηκε ο Michael Douglas και ο βασιλιάς των σίτκομ Chuck Lorre, συνεπώς είναι η σειρά που σίγουρα δεν θα αφήσεις να περάσει από μπροστά σου χωρίς να πατήσεις το play να δεις τι παίζει. Στη νέα κωμωδία του Netflix ο Douglas παίζει έναν ξεπεσμένο ηθοποιό που γίνεται acting coach ηθοποιών του Hollywood.

Πρεμιέρα: 16/11

1983

Η υποψήφια για Όσκαρ Agnieszka Holland (Europa Europa) σκηνοθέτησε μαζί με την Agnieszka Smoczynska του αγαπημένου μας ‘Lure’, την Katarzyna Adamik (Spoor) και την Olga Chajdas την πρώτη ορίτζιναλ πολωνική σειρά του Netflix. Ένας εξευτελισμένος ντετέκτιβ της αστυνομίας (Robert Więckiewicz) και ένας ιδεαλιστής φοιτητής της Νομικής (Maciej Musiał) ανακαλύπτουν μία συνωμοσία που άλλαξε την πορεία του έθνους και κράτησε το Σιδηρούν Παραπέτασμα ενεργό. -Iωσηφίνα Γριβέα

Πρεμιέρα: 30/11

BABY

Εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα, το ‘Baby’ ακολουθεί την ιστορία εφήβων κοριτσιών που έγιναν call girls για να αγοράζουν ακριβά ρούχα.

Πρεμιέρα: 30/11

SHE-RA AND THE PRINCESSES OF POWER

Η She-Ra είναι ένα καρτούν των 80s, που στην Ελλάδα προβλήθηκε στα 90s και που έρχεται πίσω στο Netflix με νέο σχέδιο και νέες ιστορίες, για να διεκδικήσει παλιούς και νέους φαν.

Πρεμιέρα: 16/11

ΟΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:

THE BALLAD OF BUSTER SCRUGGS

Άνισο φυσικά, όπως οι περισσότερες ανθολογίες, όμως επιπλέον νιώθω πως η παράδοση των ιστοριών σα μικρά σφηνάκια αφαιρεί κάτι από τη δύναμη που έχουν οι ιστορίες των Coen, όταν τα διαφορετικά στοιχεία τραβούν προς διαφορετικές κατευθύνσεις δημιουργώντας μια μοναδική ένταση. Εδώ τα πάντα έρχονται σε μικρές δόσεις, το οποίο δεν είναι κακό, απλά μου λείπει το ταξίδι χαρακτήρων σαν τον Llewyn Davis ή το γαϊτανάκι του παραλόγου (είτε σε δραματική εκδοχή, όπως στο ‘No Country for Old Men’ είτε σε σλάπστικ, όπως στο ‘Burn After Reading’, που είναι το ίδιο πράγμα τελικά).

Επιμέρους στιγμές φυσικά είναι φανταστικές (το αγαπημένο μου επεισόδιο είναι με τον χρυσοθήρα, ενώ και το μεγαλύτερο σε διάρκεια 5ο επεισόδιο με τη Zoe Kazan μόνη και αβοήθητη σε ένα καραβάνι έχει τις στιγμές του), αλλά δεν είμαι σίγουρος αν όλο μαζί έχει την ίδια ισχύ. Λειτουργεί περισσότερο σαν μια συλλογή ιστοριών πάνω στην ίδια την παράδοση των αφηγήσεων για την Άγρια Δύση, γεμάτες στερεοτυπικές απεικονίσεις (οι Ινδιάνοι, ας πούμε) και παραδοσιακά αρχέτυπα του είδους, ειδωμένα μέσα από το κοενικό πρίσμα. Ικανούς τους έχω να θεωρείται κλασικό κι αυτό σε μερικά χρόνια, αλλά σε πρώτη θέαση δεν το βλέπω.

Πρεμιέρα: 16/11

THE CHRISTMAS CHRONICLES

Δύο αδέρφια και ο Άη Βασίλης, τον οποίο παίζει σούπερ επιτυχημένα ο Kurt Russell, μπλέκουν σε μια τρελή τρελή χριστουγεννιάτικη περιπέτεια με την υπογραφή των δημιουργών του ‘Harry Potter’ και του ‘Home Alone’.

Πρεμιέρα: 22/11

OUTLAW KING

Το Netflix δεν το έχει με τις ταινίες. Με τη συγκεκριμένη υπόσχεται ότι θα το αποκτήσει. Η ιστορία του Robert the Bruce που πολέμησε στο πλευρό του William Wallace είναι το τηλεοπτικό μπλοκμπάστερ -όπως το χαρακτηρίζει και το ίδιο το Netflix- που περιμένουμε.

Πρεμιέρα: 9/11

THE OTHER SIDE OF THE WIND

Γυρισμένο σε mockumentary στυλ και μονταρισμένο με τη μανία και τον παροξυσμό που θα χαρακτήριζε έναν πραγματικό χολιγουντιανό has-been, το θρυλικό φιλμ μοιάζει άλλοτε με άθλο κι άλλοτε σχεδόν είναι άθλος το να καταφέρεις να επιβιώσεις εντός του, όμως ακόμα κι οι τρανταχτές του ατέλειες μοιάζουν θεματικά συνεπείς. Ο κεντρικός ήρωας είναι ο Jack Hannaford, τον παίζει ο John Huston και είναι εμπνευσμένος από τον Ernest Hemingway και τον θάνατό του. Ως σάτιρα πάνω σε ένα κάποιο τέλος μιας χολιγουντιανής εποχής (του ας πούμε κλασικού Χόλιγουντ), με τον 70χρονο κεντρική σκηνοθέτη-ήρωα να προσπαθεί να μιμηθεί τον Antonioni στην ταινία-μες-στην-ταινία, ο φρενήρης ρυθμός υπογραμμίζει την απόγνωση και την κυρίαρχα fake διάσταση αυτού του κόσμου. (Ο δεσμός με το “F for Fake‘ είναι ισχυρός.)

Ο Welles ήθελε να παρουσιάσει την ιστορία μέσα από ένα mockumentary στυλ, υπό τη σύμβαση πως οι πάντες κινηματογραφούν διαρκώς το συμβάν (το γκλάμουρ πάρτι γενεθλίων) και ό,τι βλέπουμε είναι μια μετέπειτα μονταρισμένη εκδοχή της βραδιάς. Ως εκ τούτου, το φιλμ απολαμβάνει τον κατακερματισμένο του χαρακτήρα, στυλιστικά και θεματικά. Ασπρόμαυρο και έγχρωμο, κουνημένο και στατικό, και έναν εξωφρενικά μεγάλο αριθμό edits, το φιλμ μοιάζει περισσότερο με σάτιρα μασκαρεμένη ως ντελιριακός εφιάλτης πάνω στον πανικό του τέλους που έρχεται.

Η meta διάσταση είναι συγκινητική- το πάρτυ των παρατρεχάμενων θαμώνων-θεατών μετακινείται από το ένα δωμάτιο στο άλλο κι από μια έπαυλη σε ένα drive-in σινεμά σε μια επίμονη προσπάθεια του Hannaford να δει το -νομοτελειακά ατελές- φιλμ ως το τέλος του, την ώρα που έρχεται αντιμέτωπος με διαχρονικά καταπιεσμένες πτυχές του εαυτού του. -Θοδωρής Δημητρόπουλος

Πρεμιέρα: 2/11

ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:

THEY’LL LOVE ME WHEN I’M DEAD

Ο οσκαρικός Morgan Neville (20 Feet from Stardom) εξιστορεί το παλαβό παρασκήνιο της τελευταίας ταινίας του θρυλικού Orson Welles. Το ‘The Other Side of the Wind’ ολοκληρώθηκε μόλις φέτος – 33 χρόνια μετά τον θάνατο του σκηνοθέτη και 48 χρόνια μετά την έναρξη των γυρισμάτων του. O Neville στοχεύει στην αποκατάσταση κατά κάποιον τρόπο της σκέψης γύρω από τα τελευταία χρόνια του Welles. Ο έκπτωτος σκηνοθέτης παρέμενε ενεργός και φοβερά φιλόδοξος στις δημιουργίες του. -Ιωσηφίνα Γριβέα

Πρεμιέρα: 2/11

FOLLOW THIS

Σειρά-ντοκιμαντέρ που σε βάζει στο newsroom του BuzzFeed. Τα τελευταία χρόνια η ιστοσελίδα έχει επενδύση στην ειδησεογραφία και μάλιστα άρθρα της έχουν προταθεί και για Pulitzer. -Iωσηφίνα Γριβέα

Από 1/11

REMASTERED: TRICKY DICK & THE MAN IN BLACK

Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τα γεγονότα της επίσκεψης του Johnny Cash στον Λευκό Οίκο το 1970 επί προεδρία Nixon.

Πρεμιέρα: 2/11

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:

RIVERDALE: SEASON 3

Το ‘Riverdale’ δεν είναι ο Archie που διάβαζες μικρός. Αυτό το έχει αποδείξει. Στοιχειωμένο και γεμάτο ορμόνες, το μοναδικό αυτή τη στιγμή teen show στην αμερικανική τηλεόραση επιστρέφει με καινούριους χαρακτήρες, αιρέσεις και φλάσμπακ.

Από 8/11

BLACK LIGHTNING: SEASON 2

Τον περασμένο Φλεβάρη το ανακηρύξαμε έναν από τους πρώτους τηλεοπτικούς νικητές της χρονιάς. Όσο κι αν έχουμε αγαπήσει τους υπερήρωες του CW, το ώριμο ‘Black Lightning’ βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά τους.

Από 6/11

DYNASTY: SEASON 2

Το remake της θρυλικής ‘Δυναστείας’ δεν έφτασε τον πρόγονό του, αλλά ήταν το απαραίτητο τηλεοπτικό glam της περσινής χρονιάς. Μένει να δούμε αν θα κρατήσει το στάτους του στη 2η σεζόν.

Από 3/11

Η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ:

TRAINSPOTTING 2

Εντάξει, η επιστροφή της παρέας προσπάθησε να μας δείξει τι κάνει σήμερα η γενιά των ναρκωτικών των early 90’s, τι συνέπειες μπορεί να είχε όλο αυτό το κύμα στη ζωή τους, να μας δείξει πώς έχει αλλάξει και προσαρμοστεί η ποπ κουλτούρα, να ασχοληθεί και λίγο με τα ίντερνετς και τα social media. Και κάπου στην πορεία, ξέχασε να ασχοληθεί με την ίδια την ταινία και να της δώσει μια πραγματική υπόσταση και μια ουσιαστική υπόθεση. -Κωνσταντίνος Αμπατζής

Από 19/11

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Την κριτική μας για το ‘Τrainspotting 2’

Θα ανέβουν ακόμη: As good as it gets(1/11), Beuty and the Beast (21/11), The Missing (1/11), Vertigo (9/11), Bram Stoker’s Dracula (1/11), Manhattan Murder Mystery (1/11), Waterworld (9/11), Children of men (1/11), My life (26/11), Parenthood (9/11).