NETFLIX

Τι έρχεται τον Οκτώβριο στο Netflix

Όλα όσα θα ανέβουν στην πλατφόρμα για ατελείωτο binge-watching τον Οκτώβριο.

Tον φετινό Οκτώβριο μπορείς να περάσεις εξίσου καλά και σπίτι.

Παρακάτω θα βρεις όσα μπορείς να καταβροχθίσεις στο ελληνικό Netflix:

ΟΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ:

ÉLITE

Η María Pedraza, ο Miguel Herrán και ο Jaime Lorente που υποδύθηκαν την Allison Parker, τον Rio και τον Denver αντίστοιχα στο ‘Casa de Papel’, βγάζουν τις κόκκινες φόρμες για να βάλουν τα ακριβά κουστούμια που απαιτούν τα exclusive πάρτι των χαρακτήρων τους.

Η πλοκή του δραματικού ‘Elite’ τοποθετείται στο Las Encinas, ένα φανταστικό, ελίτ σχολείο της Ισπανίας. Εκεί φοιτούν οι γόνοι των πιο επιφανών οικογενειών της χώρας, με εξαίρεση τρεις μαθητές της εργατικής τάξης που έγιναν δεκτοί όταν το σχολείο τους καταστράφηκε από σεισμό. Η σειρά στοχεύει σε μια δυναμική Μοντέγων-Καπουλέτων φτιαγμένη από απαγορευμένες φιλίες και σχέσεις που θα διαταράξουν την ιεραρχία του σχολείου.

Όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα, οι διαφορετικοί κόσμοι των παιδιών θα οδηγήσουν σε προστριβές που θα καταλήξουν σε φόνο. Ποιος μπορεί να τον διέπραξε;

Πρεμιέρα: 10/5

THE HAUNTING OF HILL HOUSE

Το ‘Haunting of Hill House’ βασίζεται στο βιβλίο γκόθικ τρόμου του 1959 της Shirley Jackson, ένα αφήγημα που θεωρείται μία από τις καλύτερες ιστορίες φαντασμάτων του 20ού αιώνα. Η γραφή της Jackson τρομοκρατεί τον αναγνώστη δημιουργώντας περίπλοκες σχέσεις μεταξύ των μυστηριωδών καταστάσεων που συμβαίνουν σε ένα στοιχειωμένο σπίτι και των ανθρώπων που κατοικούν σ’ αυτό – έναν εξερευνητή του μεταφυσικού που νοίκιασε το αρχοντικό και τους καλεσμένους που διάλεγε βάσει προηγούμενες εμπειρίες τους με παραφυσικά φαινόμενα.

Μένει να δούμε αν η σειρά θα διατηρήσει την ίδια αφηγηματική επίδραση και στη μικρή οθόνη, έρχεται όμως με την υπογραφή ενός μάστερ του σύγχρονου τρόμου. Ο Mike Flanagan δεν έχει γίνει household name όπως ένας John Carpenter ή ένας John Romero. Δεν είναι καν ένας ακόμη James Wan. Ο άνθρωπος όμως, δεν έχει κάνει κακή ταινία για δείγμα. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το ‘Gerald’s Game’ του Netflix, μία b-movie μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Stephen King που μέχρι τώρα θεωρείτο απλά απαγορευτικό για οποιαδήποτε μεταφορά. Ο σκηνοθέτης συνεχίζει τη συνεργασία του με το Netflix, αυτή τη φορά με 10 ολόκληρες ώρες γυρισμένες από τον ίδιο.

Πρεμιέρα: 12/10

HAUNTED

Αληθινές τρομακτικές εμπειρίες ανθρώπων, ειπωμένες για τη μικρή οθόνη μέσω αναπαραστάσεων. 

Πρεμιέρα: 19/10

CHILLING ADVENTURES OF SABRINA

Ποιος θυμάται τη Sabrina, the Teenage Witch; Ποιος δεν θυμάται τον γάτο της, τον Salem; Η νεαρή μάγισσα επιστρέφει στη μικρή οθόνη και ανταλλάσσει το ’90s laugh track με πεντάλφες και φρίκη. Η σειρά θα βασιστεί στο αγαπημένο μοντέρνο, ομώνυμο κόμικ, με τον σεναριογράφο του, Roberto Aguirre-Sacasa, να συμβάλλει και στην τηλεοπτική μεταφορά. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που σου έδωσε το ‘Riverdale’, οπότε μπορείς να περιμένεις σκοτεινό camp και ίσως ταυτόχρονα και μια σοβαροφάνεια κόντρα σ’ αυτό, αλλά ας περιμένουμε τη νεκροψία. Το κόμικ ‘Chilling Adventures of Sabrina’ από το οποίο θα αντλήσει περιεχόμενο η σειρά είναι τοποθετημένο στα ’60s και περιλαμβάνει ιστορίες από τις πρώτες εμπειρίες της ως έφηβη μάγισσα, ενώ ως επιρροές έχουν αναφερθεί ο ‘Εξορκιστής’ και το ‘Μωρό της Ρόζμαρι’.

Πρεμιέρα: 26/10

BIG MOUTH: SEASON 2

Άλλη μία animated σειρά του Netflix που απευθύνεται σε ενήλικες. Από τον δημιουργό του ‘The League’, Nick Kroll, και του ‘Family Guy’, Andrew Goldberg. Bonus οι φωνές των Jason Mantzoukas, Jordan Peele και Jenny Slate. Για όποιον έχει ήδη δει την 1η σεζόν, προσοχή: Το Hormone Monster επιστρέφει.

Πρεμιέρα: 5/10

TERRACE HOUSE: OPENING NEW DOORS (PART 4)

6 άγνωστοι μεταξύ τους συγκατοικούν σε ένα σπίτι στα δάση καθώς συνεχίζουν παράλληλα να ζουν κανονικά τις ζωές τους. Το ριάλιτι-φαινόμενο από την Ιαπωνία επιστρέφει με νέα -πολυσυζητημένα- επεισόδια τα οποία οι φανς της σειράς περίμεναν εναγωνίως. Για όσους δεν το έχουν παρακολουθήσει ποτέ, είναι μια τέλεια ευκαιρία να το πιάσουν από την αρχή. Το ‘Terrace House’, με τη διαρκή ανακύκλωση και εναλλαγή προσώπων (όποτε θέλει οποιοσδήποτε αποχωρεί και αντικαθίσταται από νέο μέλος) είναι ένα εθιστικό must, ο ορισμός του “θέλω να χαζέψω κάτι για λίγη ώρα” (που φυσικά καταλήγει πάντα σε ακραίο ξενύχτι).

Πρεμιέρα: 9/10

MARVEL’S DAREDEVIL: SEASON 3

«Μη φοβάσαι το σκοτάδι. Γίνε το σκοτάδι». Το tagline της 3ης σεζόν του ‘Daredevil’ προετοιμάζει την εκδίκηση του υπερήρωα. Κατά τα φαινόμενα, ένα από τα θύματά της θα είναι πιθανόν ο ίδιος ο Matt Murdock. Πες αντίο στα δικηγορικά ρούχα του – από εδώ και πέρα θα είναι μόνο ο Διάβολος της Hell’s Kitchen.

Πρεμιέρα: 19/10

GREAT NEWS: SEASON 2

Η Katie είναι μια φιλόδοξη τηλεοπτική παραγωγός και η ζωή της έρχεται πάνω κάτω όταν η αυταρχική μητέρα της έρχεται να δουλέψει ως πρακτικάρια στον σταθμό. Η sitcom είναι σε παραγωγή της Tina Fey (30 Rock <3) και μεταδόθηκε πρώτα από το NBC, το οποίο την έκοψε φέτος μετά το πέρας της 2ης σεζόν. Το Netflix της πέταξε σωσίβιο στριμάροντας από χτες την 1η σεζόν και το μέλλον της βρίσκεται πλέον στα δάκτυλα του κοινού. Kαι κάπου εδώ να αφήσουμε και το ότι η ελληνική μετάφραση του τίτλου είναι ‘Μανούλα στο Ρεπορτάζ’.

Πρεμιέρα: 25/10

WANDERLUST

Η Toni Collette και ο Steven Mackintosh προσπαθούν να σώσουν τον γάμο τους σε νέα ντράμεντι του BBC, με το σεξ να εξετάζεται ως πρώτη λύση.

Πρεμιέρα: 19/10

ΟΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:

22 JULY

Αντικειμενική, στεγνή καταταγραφή των γεγονότων της 22ας Ιουλίου του 2011 στη Νορβηγία, που ξεκινά από την επίθεση του ακροδεξιού εξτρεμιστή Μπρέιβικ σε μια κατασκήνωση παιδιών και ακολουθεί διαδικαστικά όλες τις συνέπειες.

Πρεμιέρα: 10/10

PRIVATE LIFE

Έντεκα χρόνια μετά το υποψήφιο για Όσκαρ ‘Savages’, η Tamara Jenkins επιστρέφει με μια παραγωγή του Netflix για ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Έτσι στρέφονται στην ανιψιά τους, με την ελπίδα ότι θα τους αφήσει να γονιμοποιήσουν ένα ωάριό της. Εκτός από τους πάντα αξιόπιστους Kathryn Hahn και Paul Giamatti, δώσε βάση και στην Kaylis Carter (‘Godless’) στον ρόλο της ανιψιάς που κλέβει την παράσταση. Ξεχώρισε στο φετινό Φεστιβάλ Sundance.

Πρεμιέρα: 5/10

APOSTLE

Η χρονιά είναι 1905 και αιρέσεις απαγάγουν κόσμο. Η λύση είναι ο Dan Stevens σε ρόλο action hero – τα γαλόνια τα έχει ήδη από το ‘The Guest’ – και τον σκηνοθέτη των αιματοβαμμένων, παρανοϊκών ‘Raid’, Gareth Evans. Ο Evans στήνει φανταστικές σκηνές μάχης, αλλά κράτα και μια σακούλα κοντά σου. Το στομάχι σου θα δοκιμαστεί.

Πρεμιέρα: 12/10

OPERATION FINALE

Ιστορικό θρίλερ για την πραγματική αποστολή ενός πράκτορα της Mossad που διείσδυσε στην Αργεντινή των ’60s για να συλλάβει έναν πρώην Ναζί αξιωματικό. Στο σκηνοθετικό τιμόνι ο Chris Weitz που έχει δώσει περισσότερα σε σεναριογραφικό επίπεδο απ’ ότι πίσω απ’ την κάμερα (βλ. About a Boy,  Cinderella, Rogue One), και στο καστ ο Oscar Isaac, o Sir Ben Kingsley και η Melanie Laurent.

Πρεμιέρα: 3/10

MALEVOLENT

Ο Jackson και η Angela δουλεύουν ως κομπογιαννίτες ghostbusters. Όταν καλούνται να εξερευνήσουν ένα στοιχειωμένο ορφανοτροφείο, τα δυο αδέρφια ανακαλύπτουν το ένοχο παρελθόν του – σφαγιασμένα νεαρά κορίτσια με ραμμένα στόματα. Η Angela πιστεύει ότι ακούει τις φωνές τους, αλλά σύντομα θα μάθει ότι η υπερφυσική διάσταση του σπιτιού είναι το μικρότερο πρόβλημά τους.

Πρεμιέρα: 5/10

ILLANG: THE WOLF BRIGADE

Κορεάτικο sci-fi βασισμένο στο γιαπωνέζικο anime ‘Jin-Roh: The Wolf Brigade’. Η ιστορία τοποθετείται το 2029, την περίοδο που Βόρεια και Νότια Κορέα ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε ενοποιημένη κυβέρνηση. Η αστυνομία της Ν. Κορέας έχει εκπαιδεύσει μια ομάδα ειδικών δυνάμεων με την αποστολή να σταματήσουν το Sect – μια τρομοκρατική οργάνωση κατά της ενοποίησης.

Πρεμιέρα: 19/10

BEEN SO LONG

Μία αφοσιωμένη μητέρα που μεγαλώνει μόνη το παιδί της γοητεύεται από έναν άγνωστο κατά τη διάρκεια μιας ασυνήθιστης μέρας στην πόλη της. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μιούζικαλ και επιστρατεύει τον George MacKay του ‘Captain Fantastic’ και τον Joe Dempsie του ‘Game of Thrones’, αλλά εσύ δώσε βάση στην πολυτάλαντη Michaela Coel. Η Coel μας έδειξε τι μπορεί να κάνει ως δημιουργός και ηθοποιός στο δικό της, ξεκαρδιστικό ‘Chewing Gum’. Ευτυχώς φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή.

Πρεμιέρα: 26/10

ΤΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:

MAKING A MURDERER: SEASON 2

H βραβευμένη με Emmy, πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix, ‘Making a Murderer‘, επιστρέφει τρία χρόνια μετά με το δεύτερο μέρος της. Ο Αμερικάνος Steven Avery, άδικα καταδικασμένος για βιασμό που αποφυλακίστηκε για να καταδικαστεί ξανά για τον φόνο της φωτογράφου Teresa Halbach μερικά χρόνια αργότερα. Ως συνεργός καταδικάστηκε και ο ανιψιός του, Brendan Dassey. Οι δημιουργοί, Laura Ricciardi και Moira Demos, επιστρέφουν στο Midwest, όπου έχουν για άλλη μια φορά αποκλειστική πρόσβαση στον Avery και τον Dassey, τις οικογένειές τους και τις νομικές ομάδες που τους εκπροσωπούν. Κατά τη διάρκεια των 10 νέων επεισοδίων του β’ μέρους, το ‘Making a Murderer’  παρουσιάζει μια εις βάθος ματιά στις εξελίξεις και τα συναισθήματα που ακολουθούν τη δικαστική ετυμηγορία. Το ‘MaM’ ξύπνησε το θηρίο του true crime στο Netflix και επιστρέφει για το στέμμα του.

Πρεμιέρα: 19/10

FEMINISTS: WHAT WERE THEY THINKING?

Ντοκιμαντέρ που επισκέπτεται ξανά φωτογραφίες που απεικονίζουν την αφύπνιση γυναικών στα ’70s. Γυναίκες όπως η Jane Fonda, η Lily Tomlin, η Gloria Steinem, η Michelle Phillips και η Meredith Monk.

Πρεμιέρα: 12/10

SALT FAT ACID HEAT

To Netflix συνεχίζει με τις εκπομπές γεύσης και μαγειρικής. Η σεφ και συγγραφέας Samin Nosrat ταξιδεύει τον κόσμο για να βρει τα τέσσερα κλειδιά που πάνε το μαγείρεμα σε άλλο επίπεδο.

Πρεμιέρα: 11/10

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:

BETTER CALL SAUL: SEASON 4

«Ξέρεις γιατί ο Θεός έφτιαξε τα φίδια πριν τους δικηγόρους; Χρειαζόταν την εξάσκηση». Η μεταμόρφωση του Jimmy McGill στον Saul Goodman του ‘Breaking Bad’ έχει ξεκινήσει. Η 4η σεζόν του αγαπημένου μας prequel ‘Better Call Saul’ άργησε να βγει κι έτσι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις των Emmy, αλλά από εμάς έχει ήδη όλα τα βραβεία.

Από 7/8

RIVERDALE: SEASON 3

Το ‘Riverdale’ δεν είναι ο Archie που διάβαζες μικρός. Αυτό το έχει αποδείξει. Στοιχειωμένο και γεμάτο ορμόνες, το μοναδικό αυτή τη στιγμή teen show στην αμερικανική τηλεόραση επιστρέφει με καινούριους χαρακτήρες, αιρέσεις και φλάσμπακ.

Από 11/10

BLACK LIGHTNING: SEASON 2

Τον περασμένο Φλεβάρη το ανακηρύξαμε έναν από τους πρώτους τηλεοπτικούς νικητές της χρονιάς. Όσο κι αν έχουμε αγαπήσει τους υπερήρωες του CW, το ώριμο ‘Black Lightning’ βρίσκεται πολλά βήματα μπροστά τους.

Από 16/10

DYNASTY: SEASON 2

Το remake της θρυλικής ‘Δυναστείας’ δεν έφτασε τον πρόγονό του, αλλά ήταν το απαραίτητο τηλεοπτικό glam της περσινής χρονιάς. Μένει να δούμε αν θα κρατήσει το στάτους του στη 2η σεζόν.

Από 13/10

THE FLASH: SEASON 5

Ο άρχοντας του CW. Το ‘Flash’ παραμένει η Νο.1 σειρά του δικτύου και προχωρά ακάθεκτο. Τώρα και με νέο κοστούμι για τον ήρωά του.

Από 9/10

SUPERGIRL: SEASON 4

Το ‘Supergirl’ έχει μια ερώτηση να σου κάνει φέτος: Εάν ο φόβος είναι ο πραγματικός Μεγάλος Κακός, μπορεί η ελπίδα να τον νικήσει; Θα το δούμε στις φετινές, πιο προσγειωμένες αποστολές της ηρωίδας του.

Από 14/10

D.C. LEGENDS OF TOMORROW: SEASON 4

Μακράν το πιο fun υπερηρωικό show στην τηλεόραση. Ξέρει τι είναι και δεν υποκρίνεται για τα υπόλοιπα. Πέρσι βρέθηκε στο Νο.2 του υπερηρωικού ranking μας.

Από 22/10

CHESAPEAKE SHORES: SEASON 3

Καναδική/αμερικανική παραγωγή για μια γυναίκα καριέρας που επιστρέφει στη γενέτειρά της, με ό,τι δραματικό και τραγελαφικό αυτό συνεπάγεται. Βασισμένο σε σειρά βιβλίων, προβλέψιμο αλλά έξοχα γυρισμένο, με τα powerhouses Diane Ladd και Treat Williams ανάμεσα στο καστ.

Η ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ:

Meet Joe Black

Όλες οι επιλογές της ταινιοθήκης του Netflix κινούνται σε παρόμοιο επίπεδο αυτόν τον μήνα, αλλά έτσι και δεν ξεχωρίζαμε το μελοδραματικό ‘Meet Joe Black’ θα επέστρεφαν τα ’90s για να μας κατεβάσουν παρέα.

Θα ανέβουν ακόμη: Death at a Funeral (1/10), How Do You Know? (1/10), Passengers (1/10), Hannibal (5/10).