NETFLIX

Η πιο φιλόδοξη αστυνομική σειρά που έκανε ποτέ το Netflix και άλλες 12 επιλογές για τον Σεπτέμβρη

Μια μεγαλεπήβολη πανευρωπαϊκή παραγωγή και άλλες καλές επιλογές για να πάει το τέλος των διακοπών κάτω.

Από οσκαρικούς συντελεστές και camp επιστροφές, μέχρι ντοκιμαντέρ για λιλιπούτεια σπίτια και το θολωμένο σου μυαλό, το Netflix θα κάνει το τέλος των διακοπών να πάει κάτω.

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΕΙΡΕΣ:

CRIMINAL: UK

Το ‘Criminal’ είναι η πιο φιλόδοξη αστυνομική παραγωγή του Netflix ως τώρα. Το procedural θα αποτελείται από 12 επεισόδια, γυρισμένα σε διαφορετικές χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ισπανία, όλα με τοπικά καστ και συνεργεία και γραμμένα στην εκάστοτε γλώσσα. Η δράση θα τοποθετείται στην αίθουσα ανάκρισης, αντικαθιστώντας τις καταδιώξεις και τις έρευνες για τα κλειστοφοβικά ψυχολογικά παιχνίδια που προκύπτουν μεταξύ ντετέκτιβ και υπόπτων. Το ποδαρικό στο μεγαλεπήβολο πανευρωπαϊκό εγχείρημα το κάνει η Αγγλία, με καστ που περιλαμβάνει τον David Tennant (Doctor Who, Broadchurch) και τη Hayley Atwell (Captain America).

Πρεμιέρα: 20/9

ELITE: SEASON 2

Κανένα ‘Gossip Girl’. Το ‘Elite’ δεν το βλέπει καν. Το σκανδαλώδες ισπανικό teen show τα κάνει όλα και συμφέρει, από φόνους μέχρι την εξερεύνηση της πολυγαμικότητας. Η περσινή 1η σεζόν του ήταν το πιο χορταστικό, glam, παλαβό φθινοπωρινό μας κόλλημα, κομμένο και ραμμένο για την back to school επιστροφή στην πόλη, και κρίνοντας από το τρέιλερ η παράνοια θα συνεχιστεί και φέτος. Η πλοκή τοποθετείται στο Las Encinas, ένα φανταστικό, ελίτ σχολείο της Ισπανίας όπου φοιτούν οι γόνοι των πιο επιφανών οικογενειών της χώρας, με εξαίρεση τρεις μαθητές της εργατικής τάξης που έγιναν δεκτοί όταν το σχολείο τους καταστράφηκε από σεισμό. Η δυναμική Μοντέγων-Καπουλέτων που έδωσαν στη σειρά οι απαγορευμένες φιλίες και οι σχέσεις που διατάραξαν την ιεραρχία του σχολείου, ανέπτυξαν τους χαρακτήρες και σίγουρα μας έπεισαν για ένα πράγμα – στο ‘Elite’ δεν υπάρχουν πραγματικά όρια.

Πρεμιέρα: 6/9

ΚΙ ΑΛΛΟ ELITE:

Σεξ, drugs και ένας φόνος για το καστ του ‘Casa de Papel’

SPY

Στο περσινό ‘Who Is America?’, ο Sacha Baron-Cohen έπεισε πραγματικούς, συντηρητικούς Αμερικανούς πολιτικούς να αποδεχτούν την πρότασή του για οπλισμένα νήπια, υποδυόμενος έναν Ισραηλινό συνταγματάρχη με ειδίκευση στην αντιτρομοκρατία. Ήταν μία ακόμη παρανοϊκή ιδέα του αγαπημένου μας κλόουν, απ’ αυτές που μας έχει συνηθίσει σε όλη του την καριέρα. Από το ‘Da Ali G Show’ του ‘99, μέχρι σήμερα. Στο ‘Spy’ όμως, η περσόνα που θα υποδυθεί εκ μέρους του χαρακτήρα του δεν θα μπορέσει να φύγει εύκολα από πάνω του.

Ο Eli Cohen, ένας αληθινός πράκτορας της Mossad που έζησε ως Άραβας στα ‘60s αποσπώντας πληροφορίες σε δελεαστικά πάρτι οργίων από Σύρους πολιτικούς και στρατιωτικούς, ήταν το κεντρικό πρόσωπο μιας βιογραφίας που είχε πάρει από τον πατέρα του ο Cohen παλαιότερα. Όταν τον πλησίασαν οι παραγωγοί του ‘Prisoners of War’, του ισραηλινού δράματος που ενέπνευσε το ‘Homeland’, για να τον υποδυθεί, το δράμα ενός απλού υπαλλήλου ασφαλιστικούς γραφείου που έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους πράκτορες του 20ού αιώνα χάνοντας στην πορεία την αληθινή του ταυτότητα, τον συνεπήρε.

Πρεμιέρα: 6/9

THE POLITICIAN

Ο πολυπράγμων Ryan Murphy των ‘American Horror Story’, ‘American Crime Story’, ‘FEUD’, ‘Pose’, ‘Glee’, ‘Nip/Tuck’ και άλλων σειρών, κάνει πρεμιέρα της πρώτης από τις σειρές της αποκλειστικής του συμφωνίας ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων με το Netflix και παίζει σε γνώριμο γήπεδο. Το ‘Politician’ φαίνεται να είναι μια μίξη ‘Election’ και της προσωπικής μου αγαπημένης σειράς του δημιουργού ‘Popular’, με πρωταγωνιστή έναν φιλόδοξο μαθητή που θέλει να γίνει Πρόεδρος των Η.Π.Α. Πρώτα όμως πρέπει να μπει στο Harvard. Όταν βάζει υποψηφιότητα για το συμβούλιο του σχολείου του, η οικογένειά του θα προσπαθήσει να εξουδετερώσει τον ανταγωνισμό του για να τον βοηθήσει να πετύχει τον στόχο του. Στις επάλξεις θα βρεις ηθοποιούς που έχει λατρέψει ο Murphy όπως η Jessica Lange, η Gwyneth Palthrow και η Judith Light, ενώ στη σειρά θα παίξει και ο μύθος Bette Midler. Συμμετέχει και η Lucy Boyton που έκανε μπαμ με το ‘Bohemian Rhapsody’ αλλά αναδείχθηκε από το πολύ καλύτερο ‘Sing Street’, και θα το προβλέψω τώρα: Η Zoey Deutsch του ‘Set It Up’ θα είναι η πιο χαρισματική παρουσία στη σειρά.

Πρεμιέρα: 27/9

UNBELIEVABLE

Βασισμένη στο βραβευμένο με βραβείο Pulitzer άρθρο του ProPublica An Unbelievable Story of Rape, η μίνι σειρά ‘Unbelievable’ εμπνέεται από την αληθινή ιστορία μιας 18χρονης κοπέλας που, αφότου κάνει καταγγελία του βιασμού της, κατηγορείται ότι κατασκεύασε την ιστορία της. Εκτός από την ταλαντούχα Kaitlyn Dever που ανακαλύψαμε στο υπέροχο ‘Booksmart’ και την πάντοτε φανταστική Toni Collette που θέλαμε να δούμε ανάμεσα στις φετινές υποψήφιες Α΄Γυναικείου για τη δουλειά της στο ‘Hereditary’, το ‘Unbelievable’ έχει δυνατά χαρτιά και πίσω από την κάμερα. Η δημιουργός του Susannah Grant έχει γράψει από ‘Party of Five’ και ‘Pocahontas’ μέχρι το ‘Erin Brockovich’ για το οποίο βρέθηκε υποψήφια για Όσκαρ και άλλα βραβεία, ενώ η σκηνοθέτιδα της σειράς Lisa Cholodenko μας κέρδισε με το υποψήφιο ‘The Kids Are All Right’ και το ‘Olive Kitteridge’ των οκτώ Emmys.

Πρεμιέρα: 13/9

THE I-LAND

Τα χαμηλά production values, ο απλοϊκός διάλογος, οι ζορισμένες ερμηνείες που μπορώ να διακρίνω στο τρέιλερ, όλα όσα έχω δει ως τώρα από το ‘I-Land’ με έχουν σχεδόν πείσει ότι η σειρά θα είναι φόλα. Βάζω ωστόσο έναν αστερίσκο επιφύλαξης – αρχικά γιατί ποτέ δεν ξέρεις και κυρίως γιατί έχει πολλές πιθανότητες να είναι τόσο κακό που τελικά θα είναι καλό. Μια μίξη Lost, Hunger Games και Fyre Festival, το ‘I-Land’ έχει την Kate Bosworth, μας υπενθυμίζει την ύπαρξη του Alex Pettyfer που πάσχιζε κάποτε να γίνει It Boy, και παρουσιάζει μια προσομοίωση επιβίωσης σε ένα νησί όπου όσοι θα χάσουν τη ζωή τους, θα πεθάνουν και στην πραγματικότητα.

Πρεμιέρα: 12/9

DISENCHANTMENT: PART 2

Στη φανταστική μεσαιωνική Dreamland, ο βασιλιάς έβγαλε την κουκούλα απ’ το πρόσωπο ενός κακοποιού, για να ανακαλύψει ότι είναι η επαναστατική κόρη του που δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε πριγκιπικές συμβάσεις όπως ένας γάμος με συνοικέσιο. Ο Matt Groening των ‘Simpsons’ και του ‘Futurama’ πείραξε επιτυχημένα τα στερεότυπα της φαντασίας στην 1η σεζόν του ‘Disenchantment’, μία ακόμη σειρά animation για ενήλικες όπως τα επιτυχημένα ‘Bojack Horseman’ και ‘Big Mouth’.

Πρεμιέρα: 20/9

TINY HOUSE NATION: VOLUME 2

Όπως σε έχουμε ήδη ενημερώσει, τα μικροσκοπικά σπίτια είναι η πιο μεγάλη ιδέα του 2019. Στο ‘Tiny House Nation’, θα ανακαλύψεις πόση άνεση, ελευθερία και ηρεμία μπορούν να χωρέσουν σε λιγότερα από 37 τ.μ., με τους ειδικούς και παρουσιαστές John Weisbarth και Zack Griffin να ταξιδεύουν σε όλη την Αμερική για να βρουν τα πιο ονειρεμένα τέτοια σπίτια. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι επίδραση μπορεί να έχει σε σένα το show, εγώ πάντως ακολούθησα στα καπάκια από την 1η σεζόν κάμποσους λογαριασμούς στο Instagram σχετικούς με tiny houses και ζηλεύω ακόμα απεριόριστα.

Πρεμιέρα: 29/9

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ:

BETWEEN TWO FERNS: THE MOVIE

Στην κωμική εκπομπή ‘Between Two Ferns’ που προβαλλόταν από το Funny or Die, ο Zach Galifianakis ήταν ο παρουσιαστής ενός ψεύτικου talk show με αληθινά όμως πρόσωπα της επικαιρότητας όπως ο Brad Pitt, ο Justin Bieber και ο Barack Obama, όπου ο ηθοποιός έκανε σουρεάλ, ανάρμοστες ερωτήσεις στους καλεσμένους του, διακόπτοντας αμήχανα τον ειρμό τους για να διαφημίσει το προϊόν κάποιου χορηγού του show. Το Netflix περνά το κόνσεπτ σε φορμάτ ταινίας και θα επιστρατεύσει καλεσμένους όπως τον Peter Dinklage, τον David Letterman, τον Keanu Reeves και τον Bradley Cooper.

Πρεμιέρα: 20/9

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ:

THE CHEF SHOW: SEASON 2

Ο σεφ Roy Choi γνώρισε τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book) όταν συνεργάστηκαν για την επιτυχημένη ταινία του δεύτερου ‘Chef’ (2014). Στη σειρά-ντοκιμαντέρ ‘The Chef Show’, οι δυο τους πειραματίζονται με τις αγαπημένες τους συνταγές και τεχνικές, και θα εξερευνήσουν την κουλτούρα του φαγητού παρέα με μεγάλα ονόματα της ψυχαγωγίας και της βιομηχανίας.

Πρεμιέρα: 13/9

EXPLAINED: SEASON 2

Από την αστρολογία και τη μονογαμία, μέχρι τα τατουάζ και τα κρυπτονομίσματα, το Netflix σε συνεργασία με το Vox που καθιέρωσε τη στήλη Explainers, η 1η σεζόν του ‘Explained’ έκανε τα δύσκολα εύκολα σε λιγοστά επεισόδια 15 μόλις λεπτών, εξηγώντας επαρκώς περίπλοκα κόνσεπτ με τη βοήθεια αφηγητών όπως η Rachel McAdams, ο Christian Slater και η Carly Rae Jepsen. Αυτή η σεζόν θα καταπιαστεί με θέματα όπως η γοητεία των cults και η αγάπη μας για τα ρούχα athleisure. Τα επεισόδια θα κάνουν πρεμιέρα κάθε Πέμπτη.

Πρεμιέρα: 26/9

THE MIND, EXPLAINED

Άλλη μία δημιουργία εξηγήσεων, αυτή τη φορά με την αφήγηση της οσκαρικής Emma Stone. Το ‘The Mind, Explained’ θα επικεντρωθεί στη λειτουργία του εγκεφάλου μας και τα παιχνίδια που μας παίζει, από τα όνειρα μέχρι τη μνήμη. Και μόνο η αναφορά στο τρέιλερ ότι η μνήμη μας αλλάζει κατά περίπου 50% κάθε χρόνο, ενώ παραμένουμε πεπεισμένοι ότι θυμόμαστε τα πάντα μια χαρά και έχουμε δίκιο, είναι μια πολύ χρήσιμη προσγείωση στην πραγματικότητα.

Πρεμιέρα: 12/9

ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ:

GOODFELLAS

Ο Martin Scorsese απλώνει 30 σχεδόν χρόνια μαφίας στη Νέα Υόρκη με βάση το βιβλίο ‘Wiseguy’ του Nicholas Pileggi και γράφει ιστορία. Το στιλάτο, μανιακό gangster classic μπορεί να είναι μια άψογη εισαγωγή στη φιλμογραφία του σκηνοθέτη ή/και η πιο αξιόπιστη ταινία του για κάθε δεδομένη στιγμή.

Ανεβαίνει: 1/9

Ανεβαίνουν επίσης: (1/9) – Silver Linings Playbook, The King’s Speech, Sully, Dirty Dancing, The Perks of Being a Wallflower, The Fugitive, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Superman III, The Expendables 2, 30 Minutes Or Less, South Park: Bigger, Longer and Uncut, (16/9) The Snowman, (25/9) Suits: Season 8

ΚΙ ΑΛΛΟ NETFLIX:

10 παιδικά που έβλεπες μικρός και στριμάρουν τώρα στο Netflix
6 σειρές ενώνουν τους πάντες στον πλανήτη σύμφωνα με το Netflix
10 θρίλερ τόσο τρομακτικά που οι θεατές του Netflix δεν τα ολοκληρώνουν