NETFLIX

The Witcher: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το fantasy epic του Netflix

Ο μοναδικός οδηγός που χρειάζεσαι για την πιο πολυαναμενόμενη σειρά του χειμώνα.

Όταν το Netflix ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τηλεοπτικά το ‘Witcher’, έγινε χαμός. Όταν ανακοίνωσε τον Henry Cavill ως Geralt, έγινε χαμός. Όταν έβγαλε το πρώτο τρέιλερ στο San Diego Comic-Con, έγινε και χαμός και επανάσταση επειδή δεν είχε ακόμα ημερομηνία να δώσει.

Τώρα έχουμε και την ημερομηνία και πολλά περισσότερα που βρίσκεις παρακάτω:

Η ΠΛΟΚΗ

Η επίσημη σύνοψη του Netflix περιγράφει πως «ο Geralt of Rivia, ένας μοναχικός κυνηγός τεράτων, πασχίζει να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι αποδεικνύουνται συχνά πιο μοχθηροί από τα τέρατα. Όταν όμως η μοίρα του τον οδηγεί σε μία παντοδύναμη μάγισσα και μία νεαρή πριγκίπισσα με ένα επικίνδυνο μυστικό, οι τρεις τους πρέπει να μάθουν να βγάζουν άκρη σε μία Ήπειρο ολοένα και πιο ασταθή».

Ποιος πραγματικά είναι ο Geralt όμως;

ΤΟ TEASER

TO FULL TRAILER

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο GERALT OF RIVIA

Ο Geralt είναι ένας Witcher, που σημαίνει πως μεταλλάχθηκε και εκπαιδεύτηκε από τα παιδικά του χρόνια για να γίνει κυνηγός τεράτων επί πληρωμή. Ζει στην Ήπειρο, έναν φανταστικό κόσμο όπου κατοικούν άνθρωποι, ξωτικά, νάνοι και διάφορα άλλα μαγικά πλάσματα, η οποία διαχωρίζεται στις νότιες περιοχές που κυβερνώνται από την Αυτοκρατορία Nilfaard και τις βόρειες όπου ηγούνται διάφοροι βασιλιάδες και βασίλισσες. Οι δύο περιοχές είναι διαρκώς σε πόλεμο και οι περισσότερες από τις ιστορίες εκτυλίσσονται στα Βόρεια.

Ο Geralt είναι σπεσιαλίστας στην εξόντωση των θηρίων που τον προσλαμβάνουν για να σκοτώσει, δεν εμπιστεύεται όμως ούτε τους ανθρώπους που συναντά στα ταξίδια του. Γίνεται πιο ανοιχτός στη συνεργασία όταν γνωρίζει τη μάγισσα Yennefer και την πριγκίπισσα Ciri.

ΤΟ ΚΑΣΤ

O Henry Cavill ειχε αρρωστήσει για να κερδίσει τον ρόλο του Geralt, είχε αυτοπροταθεί κιόλας ουσιαστικά, και τελικά το πέτυχε αφού είχαν γίνει οντισιόν για τουλάχιστον 100 ακόμη άνδρες. Ο ηθοποιός υποστηρίζει ότι ο ρόλος τού έχει χαρίσει την καλύτερη φόρμα στην οποία έχει βρεθεί ποτέ (ναι, καλύτερη κι από του Superman!), ενώ η ικανότητά του να επικοινωνεί τα συναισθήματα του χαρακτήρα χωρίς πολλά λόγια οδήγησε στον πιο αθόρυβο Geralt που θα δούμε, σε αντίθεση με τον πιο εκφραστικό Geralt που γνωρίζουν οι φαν. Και όταν λέμε φαν, εννοούμε τους φαν των ομώνυμων βιβλίων που θα αναφέρουμε αμέσως μετά.

Μαζί του θα πρωταγωνιστήσει η Freya Allan ως Ciri, μια πριγκίπισσα που θα κληθεί να προστατεύσει. Η Ciri ξεκίνησε ως πολύ μικρότερη σε ηλικία όταν άρχισαν να αναζητούν την κατάλληλη ηθοποιό, στην πορεία όμως δόθηκε στη Allan που είχε ήδη κερδίσει έναν μικρότερο ρόλο. Τη μάγισσα Yennefer τώρα, τον επόμενο από τους τρεις μεγαλύτερους ρόλους, θα την υποδυθεί η Anya Chalotra. Η Yennefer θα αλλάζει μορφή στη διάρκεια της σειράς λόγω των μαγικών της ικανοτήτων.

Μαζί τους θα είναι η Jodhi May ως Queen Calanthe, ο Björn Hlynur Haraldsson ως King Eist, ο Adam Levy ως Mousesack, η MyAnna Buring ως Tissaia, η Mimi Ndiweni ως Fringilla, η Therica Wilson-Read ως Sabrina και η Millie Brady ως Princess Renfri.

Οι φαν του Geralt θα αναγνωρίσουν και το άλογο του χαρακτήρα, Roach, το οποίο φημολογείται ότι διάλεξε ο ίδιος ο Cavill για τις ανάγκες της σειράς.

ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ

Το ‘Witcher’ μπορεί να είναι περισσότερο γνωστό ως brand από τα ομώνυμα video games των ‘90s, η σειρά όμως θα βασιστεί στα βιβλία που εμπνεύστηκαν απ’ αυτά. Τα βιβλία (Blood of Elves, Time of Contempt, Baptism on Fire, The Tower of the Swallow, The Lady of the Lake, Season of Storms) έχουν γραφτεί από τον Πολωνό Andrzej Sapkowski, ο οποίος ανακατεύεται και στην παραγωγή της σειράς. Καλός οιωνός θα πούμε, καθώς η τελευταία μεταφορά έργου του, το ‘Hexer’, δεν τον άφησε ικανοποιημένο. Το πολωνικό, σλαβικό πνεύμα είναι παρόν στα βιβλία και η σειρά ευελπιστεί να το κρατήσει ζωντανό.

ΠΟΤΕ

Η σειρά θα στριμάρει στο Netflix στις 20 Δεκεμβρίου για 8 επεισόδια.

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ

Οι παραγωγοί της σειράς είναι οι Sean Daniel, Jarek Sawko, Tomasz Baginski και Lauren Schmidt Hissrich, όμως μόνο η τελευταία θα εκτελέσει χρέη showrunner.

Η Hissrich έχει παράξει shows όπως το ‘Parenthood’, το ‘Power’, το ‘Umbrella Academy’ και το ‘Daredevil’, γι’ αυτό και το Netflix ήταν αυτό που της πρότεινε τη σειρά, αντί για το αντίστροφο που συνήθως συμβαίνει. Η Hissrich έχει ξεκαθαρίσει ότι η σειρά δεν θα μεταφέρει τα games, αλλά όσο μεγάλο μέρος των βιβλίων της επιτρέπει η πορεία της σειράς, ξεκινώντας πρώτα από τα διηγήματα (Sword of Destiny, The Last Wish).

Έχει επίσης τονίσει ότι τα casting calls ήταν ανοιχτά σε ηθοποιούς κάθε χρώματος και πως το σύμπαν της Ηπείρου είναι ρατσιστικό με τη διαφορετικότητα, αλλά όχι με το χρώμα του δέρματος.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο BIG BAD

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει. «Οι χαρακτήρες που στηρίζεις στην αρχή δεν είναι απαραίτητα οι ίδιοι που στηρίζεις ως το τέλος», έχει εξηγήσει η Hissrich. «Οι ‘κακοί’ καθοδηγούνται από ανθρώπινα, συναισθηματικά κίνητρα που ενδεχομένως κάνουν το κοινό να τους κατανοήσει». Βασικό Big Bad πάντως, δεν θα βρούμε.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

Όταν το Netflix πρότεινε τη σειρά στη Hissrich, η παραγωγός διάβασε και αγάπησε το ‘Last Wish’, όμως δίστασε να αποδεχτεί την πρόταση γιατί δεν είχε γράψει ποτέ της φαντασία. «Με ρώτησαν τότε, ωραία, ποια θα ήταν η είσοδός σου στην ιστορία;», δήλωσε σε συνέντευξή της. «Αν σου λέγαμε ότι πρέπει να τη γράψεις, πώς θα έμπαινες σ’ αυτήν; Είπα πως η σειρά θα ήταν για όσα συμβαίνουν όταν ο Geralt, η Ciri και η Yennefer συναντώνται και για το πώς μπορούμε να κατασκευάσουμε μια αταίριαστη οικογένεια που είναι γραφτό να είναι μαζί. Αυτό ήταν κάτι που ήξερα ότι μπορώ να κάνω. Αυτή δεν είναι η βάση όλης της φαντασίας; Είναι απλά η ανθρώπινη εμπειρία. Μπορεί να είναι η ανθρώπινη εμπειρία σε έναν κόσμο όπου δεν ζούμε, με τέρατα και μαγεία, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλώς για το πώς είναι να προχωράς σ’ αυτή τη ζωή».

***

Και μην ξεχνάς! Αν θες να μάθεις για το πιθανώς στοιχειωμένο σετ της ‘Έκτης Αίσθησης’, άκου το Halloween podcast μας για τα 20 χρόνια της εμβληματικής ταινίας, με αποκλειστικές δηλώσεις από τον ίδιο τον M. Night Shyamalan!