ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η επιστροφή του ‘Big Little Lies’ δεν ήταν αναγκαία. Οι ερωτήσεις που κάνει είναι

Η Meryl Streep, ένα ιπτάμενο παγωτό και όλες οι ευκαιρίες που θα έχανε η σειρά αν δεν επέστρεφε.

Τολμηρή δήλωση για μια καλοκαιρινή σεζόν που φιλοξένησε το ‘Game of Thrones’, αλλά θα την κάνω: Το καλοκαίρι του 2017 ανήκε στο ‘Big Little Lies’.

Η – τότε – μίνι σειρά είχε ήδη κάνει πρεμιέρα

Απλός άνθρωπος είμαι, βλέπω τη Reese Witherspoon να πετάει παγωτό στη Meryl Streep και είμαι πλήρης.

Από την πρεμιέρα κιόλας, οι δυο τους στρώνουν έδαφος για τον καλύτερο πόλεμο που θα δούμε στο ‘Big Little Lies’ και είμαι τόσο έτοιμη.

Η σκηνή τους στην καφετέρια ήταν τα πάντα. Θα μπορούσα να τις βλέπω να προσβάλλουν η μία την άλλη για μια ζωή ολόκληρη.

Και εγώ και το Twitter.

Είναι τέτοιο το αποτύπωμα που αφήνει αυτό το καστ στην ποπ κουλτούρα, σε αυτούς τους ρόλους, αυτή τη χρονική στιγμή, που για ένα παγωτό και μόνο μπορεί να άξιζε μια 2η σεζόν.

(Και για ένα ουρλιαχτό που είναι ήδη το high point του Ιουνίου, συγνώμη):

Ευτυχώς όμως, η πιο μελαγχολική εκδοχή του ‘Big Little Lies’ που βλέπουμε φέτος, είναι τόσο καλή που δεν χρειάζεται τέτοιες εκπτώσεις. Όσο κερδισμένη και ταιριαστή κι αν ήταν η κάθαρση του προηγούμενου, σπουδαίου φινάλε, δεν θα μπορούσε να έχει απαντήσεις στις πιο δύσκολες ερωτήσεις που θα προέκυπταν μετά απ’ αυτό στην πραγματική ζωή.

Το πιο περίπλοκο ψυχόδραμα που μελέτησε η 1η σεζόν ήταν η αδυναμία της Celeste (Nicole Kidman) να συνειδητοποιήσει πως αυτό που της συνέβαινε ήταν κακοποίηση. Η μεγαλύτερη δικαίωση ήταν να τη βλέπεις να φτάνει σε αυτό το συμπέρασμα και να υποστηρίζεται από γυναίκες που δεν θα την εγκατέλειπαν. Ένα βλέμμα στον ωκεανό όμως και μια φανταστική διασκευή του ‘You Can’t Always Get What You Want’, δεν μπορούν να μιλήσουν για τον απόηχο μιας τέτοιας εμπειρίας. Όση δύναμη κι αν κρατούν. Και αν έχεις την ωριμότητα που έχει αποδείξει το ‘BLL’ ότι έχει, γιατί να μην καταπιαστείς μ’ αυτόν;

Η Celeste πλέον έχει να αντιμετωπίσει τις ενοχές της και, κυρίως, την αγάπη που της έμεινε για μια εκδοχή του Perry που, στο μυαλό της, απλώς ξέφευγε λόγω του πάθους τους. Αυτή έχει ακόμα την ισχύ που η ψυχολόγος τους έβλεπε και πριν τον θάνατό του. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να επουλωθεί αυτή η πληγή, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη σειρά να την αποσυναρμολογεί.

Η Bonnie επίσης, η Από Μηχανής Θεά με τη μορφή της Zoë Kravitz, είχε μέχρι τώρα τη λιγότερη παρουσία από τις υπόλοιπες τέσσερις, αλλά την πιο βρώμικη δουλειά. Τώρα δίνεται η ευκαιρία στο σενάριο να την αναπτύξει, μέσα από μια μοιραία πράξη που για εκείνη είχε το μεγαλύτερο κόστος. Είναι ένας χαρακτήρας με πεδία ανεκμετάλλευτα και θα μπορούσε, γιατί όχι, να έχει φέτος τις σημαντικότερες αλλαγές. Δεν σκοτώνεις κάθε μέρα άνθρωπο.

Η άλλη ερώτηση που έκανε κάποτε η σειρά με τη βοήθεια της μητρικής διάστασης των χαρακτήρων της, είναι τι παιδιά μπορεί να μεγαλώσουν ραγισμένοι ενήλικες. Το είδαμε και το βλέπουμε ακόμη με την κόρη της Madeline (Reese Witherspoon) που δεν θέλει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες της μητέρας της, με τον γιο της Celeste που γίνεται βίαιος, με τη Bonnie που νιώθει πιο απόμακρη από το παιδί της, με τη Jane (Shailene Woodley) που θα πρέπει να βρει απαντήσεις για τον γιο που γεννήθηκε μετά το βαθύτερο τραύμα της.

Θα το δούμε σίγουρα και με τη μητριάρχισσα Streep που μεγάλωσε έναν βιαστή. Τι θα μάθει; Πώς θα αντιδράσει; Τι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει; Ποια είναι η ευθύνη μιας μητέρας που έφερε στον κόσμο έναν Perry; Υπάρχει καν τέτοια;

Ανυπομονώ για την απόπειρα απαντήσεων και, ιδίως, για την αμηχανία μου μπροστά τους.

Εκτός από το ‘Big Little Lies’, στη Nova μπορείς να απολαύσεις τις φετινές ταινίες που αγαπήθηκαν, όπως το Bohemian Rhabsody και το A Star is Born αλλά και πολλές ακόμα μουσικές ταινίες στο νέο καλοκαιρινό κανάλι NovaRock, πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, συναρπαστικές σειρές και απίθανα παιδικά.

* Κάθε νέο επεισόδιο του 2ου κύκλου του ‘Big Little Lies’ κάνει πρεμιέρα ταυτόχρονα με την Αμερική κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα, και σε Prime Time προβολή κάθε Δευτέρα, στις 22:00, στο Novacinema4HD.