NETFLIX

23 νέες σειρές για να τσεκάρεις το 2020

Από την επιστροφή του Hugh Laurie μέχρι την τηλεοπτική άφιξη της Cate Blanchett, αυτός είναι ο μοναδικός οδηγός που θα χρειαστείς για την Peak TV της χρονιάς.

Είναι σίγουρο πως μέχρι το τέλος του 2020 η παρακάτω λίστα θα χρήσει εμπλουτισμού, αυτές είναι όμως οι σειρές του ποδαρικού.

Έχουμε και λέμε:

The Outsider

Η Cynthia Erivo και ο Jason Bateman πρωταγωνιστούν σε νέα σειρά θρίλερ βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Stephen King. Η σειρά ακολουθεί την έρευνα γύρω από την αποτροπιαστική δολοφονία ενός μικρού αγοριού, με ένα ανορθόδοξο ζευγάρι αστυνομικού-ερευνητή να αμφισβητούν τα πάντα στην υπόθεση όταν μεταφυσικά στοιχεία αρχίζουν να εμπλέκονται. Ο Bateman είναι ο ύποπτος, ενώ ο Ben Mendelsohn και ο Marc Menchana πλαισιώνουν εκείνον και την Erivo.

Πρεμιέρα: 12 Ιανουαρίου

Avenue 5

Ο σατιρικός Armando Iannucci (The Thick of It, The Death of Stalin) βουτά την κωμωδία στην επιστημονική φαντασία και επιστρατεύει τον βετεράνο της τηλεόρασης Hugh Laurie (House MD) στον ρόλο ενός γεμάτου αυτοπεποίθηση κυβερνήτη διαστημοπλοίου που προσπαθεί να τα πάει καλά με όλους.

Πρεμιέρα: 19 Ιανουαρίου

Awkwafina is Nora From Queens

Με το ‘Farewell’, η Awkwafina απέδειξε ότι εκτός από την κωμική διάσταση που ήδη γνωρίζαμε ότι κατέχει, τα πάει άψογα και με τα δραματικά βάρη. Στο ‘Awkwafina is Nora From Queens’ όπου θα υποδυθεί μία βερσιόν του εαυτού της, θα επιστρατεύσει και τα δύο.

Πρεμιέρα: 22 Ιανουαρίου

Star Trek: Picard

Εμβληματική η ορίτζιναλ σειρά, όμως το δικό μου ‘Star Trek’ είναι το ‘Star Trek: The Next Generation’. Σε αυτό οφείλω την αγάπη μου για τον Sir Patrick Stewart, αλλά και το ενδιαφέρον μου για την ιστορία του Star Trek, τις πρόσφατες ταινίες και το αγαπημένο μου ‘Star Trek: Discovery’ που μπορείς να στριμάρεις αυτή τη στιγμή στο Netflix. Ο Picard, μεγαλύτερος, σοφότερος και σίγουρα πιο κουρασμένος, επιστρέφει δύο δεκαετίες μετά το ‘Next Generation’ στη θέση του κυβερνήτη και φέρνει πίσω μαζί του τον Brent Spiner ως Data, τον Jonathan Frakes ως Captain Riker, την Jeri Ryan ως Borg Seven of Nine και τη Marina Sirtis ως Counselor Deanna Troi. Στο νέο του πλήρωμα θα δεις τον Santiago Cabrera (Heroes), την Alison Pill (The Newsroom) και τον Harry Treadaway (Penny Dreadful).

Πρεμιέρα: 23 Ιανουαρίου

Locke & Key

Το ‘Locke & Key’, το διάσημο κόμικ τρόμου των Joe Hill και Gabriel Rodriguez, είναι το Γεφύρι της Άρτας των adaptations. Εδώ και χρόνια έκλεινε στούντιο και συντελεστές το πρωί και μέχρι το βράδυ γκρεμιζόταν. Αυτή τη φορά όμως προέκυψε το Netflix και η σειρά είναι έτοιμη για πρεμιέρα.

Τρία αδέρφια μετακομίζουν στο αρχοντικό των προγόνων τους μετά τον φρικτό φόνο του πατέρα τους και ανακαλύπτουν ότι το σπίτι έχει κάποια μαγικά κλειδιά που τους εκθέτουν σε μεγάλες δυνάμεις και ικανότητες. Αυτά ακριβώς τα κλειδιά αναζητά όμως και ένας δαίμονας που δεν θα σταματήσει σε τίποτα μέχρι να τα αποκτήσει.

Τα κόμικ είναι ατμοσφαιρικά, γλυκόπικρα, τρομακτικά και πανέμορφα. Είναι επίσης αλλόκοτα και αφού το Netflix δεν έχει δείξει να φοβάται το περίεργο, μάλλον βρήκαν το κατάλληλό τους σπίτι.

Πρεμιέρα: 7 Φεβρουαρίου

High Fidelity

Η ρομαντική κωμωδία του Nick Hornby από το 1995 αλλάζει το φύλο του Rob και βάζει στον ρόλο του τη Zoë Kravitz που εκτελεί και χρέη παραγωγού. Η Kravitz υποδύεται μία ιδιοκτήτρια δισκάδικου σε ένα εξωραϊσμένο Brooklyn που αλλάζει μορφή και επισκέπτεται ξανά το ερωτικό της παρελθόν μέσα από τη μουσική και την ποπ κουλτούρα, προσπαθώντας να ξεπεράσει τη μεγάλη της αγάπη.

Πρεμιέρα: 14 Φεβρουαρίου

Little Fires Everywhere

Η Reese Witherspoon και η Kerry Washington υποδύονται τις δύο πρωταγωνίστριες του ομώνυμου μυθιστορήματος της Celeste Ng. Το ‘Little Fires Everywhere’ ακολουθεί δύο οικογένειες στο Shaker Heights του Ohio: τους πλούσιους Richardsons με τέσσερα παιδιά και τις ταλαιπωρημένες μητέρα και κόρη ονόματι Warrens. Μία απροσδόκητη φιλία μεταξύ των παιδιών θα φέρει τις οικογένειες κοντά, όμως η μάχη για την κηδεμονία ενός μωρού θα απειλήσει τα πάντα.

Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου

Devs

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναριογράφος και σκηνοθέτης των ‘Ex Machina’ και ‘Annihilation’, Alex Garland, ετοιμάζει εδώ και δύο χρόνια μία μίνι σειρά γύρω από μία μηχανικό υπολογιστών (Sonoya Mizuno) που διερευνά την εταιρεία του Forrest (Nick Offerman) γιατί πιστεύει ότι κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του συντρόφου της.

Πρεμιέρα: Μάρτιος

Falcon and the Winter Soldier

Εκτός από τον Sebastian Stan που θα συμπρωταγωνιστήσει με τον Anthony Mackie, γνωρίζουμε ότι μέχρι στιγμής έχει γίνει πρόταση στον Daniel Brühl που έπαιξε τον κακό Zemo στο ‘Civil War’ και στην Εmily Van Camp που υποδύεται τη Sharon Carter, για να τους πλαισιώσουν. Τη σκηνοθεσία των έξι επεισοδίων θα την αναλάβει εξ ολοκλήρου η Kari Skogland του ‘Handmaid’s Tale’, μοναδική υποψήφια στην κατηγορία σκηνοθεσίας στα Emmys του 2018, ενώ ο σεναριογράφος του πρότζεκτ είναι ο Malcolm Spellman του ‘Empire’. Στη σειρά έχει συμβάλλει και ο Derek Kolstad του ‘John Wick’.

Το ‘Falcon and the Winter Soldier’ είναι το πρώτο Marvel show της πλατφόρμας Disney+.

Πρεμιέρα: –

The Undoing

Η Nicole Kidman συνεργάζεται ξανά με τον David E. Kelley, τον showrunner του ‘Big Little Lies’, και μαζί της έχει τον Hugh Grant. Τη βρίσκουμε σε ρόλο παραγωγού αλλά και σε αυτόν της Grace Sachs, «μιας γυναίκας που ζει τη μοναδική ζωή που ήθελε ποτέ για τον εαυτό της. Είναι μία επιτυχημένη θεραπεύτρια που πρόκειται να εκδώσει το δικό της βιβλίο και έχει έναν αφοσιωμένο σύζυγο και έναν νεαρό γιο που μαθητεύει σε ένα ελίτ σχολείο της Νέας Υόρκης. Εβδομάδες μόλις πριν την κυκλοφορία του βιβλίου της, προκύπτει ένα χάσμα στην προσεγμένη ζωή της: Ένας βίαιος θάνατος, ένας εξαφανισμένος σύζυγος και, στη θέση ενός άνδρα που νόμιζε ότι γνώριζε καλά, μία σειρά τρομακτικών αποκαλύψεων».

Πρεμιέρα: –

Nine Perfect Strangers

Η Nicole Kidman συνεργάζεται και εδώ με τον David E. Kelley (Big Little Lies) – και εδώ σε ρόλο της παραγωγού – και μαζί μεταφέρουν το μυθιστόρημα της Liane Moriarty.

Το ‘Nine Perfect Strangers’ εκτυλίσσεται σε ένα boutique θέρετρο όπου «εννέα στρεσαρισμένοι άνθρωποι της πόλης προσπαθούν να μπουν στο μονοπάτι ενός καλύτερου τρόπου ζωής. Στη διάρκεια των 10μερων διακοπών τους τούς επιβλέπει η διευθύντρια του θερέτρου Masha, μία γυναίκα αποφασισμένη να ανανεώσει τα κουρασμένα μυαλά και σώματά τους. Οι εννέα αυτοί άγνωστοι όμως δεν έχουν την παραμικρή ιδέα γι’ αυτό που έρχεται».

Πρεμιέρα: –

The Stand

Το ‘Stand’ είναι το μεγαλύτερο σε εύρος (και πραγματικό μέγεθος) βιβλίο που έχει εκδώσει ποτέ ο Stephen King. Η μεταφορά του ως έργο λοιπόν υπήρξε πάντοτε εξαιρετικά δύσκολη και κατά καιρούς έχει αλλάξει αρκετά δημιουργικά χέρια. Με καστ που περιλαμβάνει τη Whoopi Goldberg, τον James Marsden, την Amber Heard, τον Greg Kinnear και τον Alexander Skarsgard, το αποκαλυπτικό όραμα του King για έναν κόσμο κατακερματισμένο από την πανδημία και τον βιολογικό πόλεμο γίνεται πραγματικότητα.

Πρεμιέρα: –

Impeachment: American Crime Story

Μετά το οπερατικό ‘The People v. O.J. Simpson’ και το μεθοδικό ‘Assassination of Gianni Versace’, το ‘American Crime Story’ καταπιάνεται με την καθαίρεση του Bill Clinton και τον δεσμό του με τη Monica Lewinsky. Ο Ryan Murphy δίσταζε να προχωρήσει με το πρότζεκτ χωρίς τη συνεργασία της ίδιας της Lewinsky, όμως η ευχή του έγινε πραγματικότητα όταν εκείνη δέχτηκε την πρότασή του να συμμετάσχει στην παραγωγή. Το πλαίσιο επανάγνωσης που έχει δώσειι το κίνημα #MeToo σε παλαιότερες υποθέσεις εκμετάλλευσης δύναμης και εξουσίας στρώνει το κατάλληλο έδαφος για τη σειρά, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Clive Owen (Clinton) και τη φανταστική Beanie Feldstein (Ladybird, Booksmart).

Πρεμιέρα: 27 Σεπτεμβρίου

Hunters

Ο Al Pacino κυνηγάει Ναζί. Δεν χρειάζεται να πούμε απολύτως τίποτα παραπάνω, αλλά ας αναφέρουμε έστω ότι η σειρά έρχεται από τον Jordan Peele (Get Out, Us).

Πρεμιέρα: –

Run

Μετά τον θρίαμβο του ‘Fleabag’, η Phoebe Waller-Bridge και η Vicky Jones συνεχίζουν με την παραγωγή του ‘Run’. Η σειρά θα ακολουθήσει τη αγαπημένη μας Merritt Wever (Nurse Jackie, Unbelievable) στον ρόλο της Ruby, μιας γυναίκας που κάνει μια ανιαρή ζωή μέχρι που λαμβάνει ένα μήνυμα στο κινητό της. Το μήνυμα αυτό την προκαλεί να εκπληρώσει μια παλιά υπόσχεσή της για αληθινή αγάπη και προσωπική επαναδημιουργία, ρίχνοντας μαύρη πέτρα πίσω της για χάρη ενός παλιού έρωτα. Μαζί με τη Wever θα δούμε τον Domhnall Gleeson σε ρόλο πλούσιου life guru.

Πρεμιέρα: –

Space Force

Ίσως η πιο πολυαναμενόμενη κωμωδία για το 2020. Ο Steve Carell επανενώνει δυνάμεις με τον δημιουργό του αμερικανικού ‘Office’ Greg Daniels και μαζί φτιάχνουν μια κωμωδία εμπνευσμένη από την ιδέα του Donald Trump να κάνει κάποιες Διαστημικές Δυνάμεις το έκτο παράρτημα του αμερικανικού στρατού. Το show θα ασχοληθεί με τους εργαζομένους που θα αποπειραθούν να στήσουν αυτό το παράρτημα.

Πρεμιέρα: –

Y: The Last Man

Το κόμικ ‘Y: The Last Man’ θα είχε γίνει εδώ και χρόνια ταινία με τον Shia LaBeouf, όμως η μοίρα ήθελε το πρότζεκτ να ναυαγήσει για να πέσει στα χέρια του Barry Keoghan. Ο Keoghan (Dunkirk, The Killing of a Sacred Deer) είναι ιδανικός για τον ρόλο του Yorick, του μοναδικού άνδρα που έχει επιβιώσει στη Γη ανάμεσα σε γυναίκες. Ανάμεσα σε άλλα θέματα, το πασίγνωστο κόμικ του Brian K. Vaughan θα εξερευνήσει το φύλο, τη φυλή, τις τάξεις και την αυτοσυντήρηση. Δίπλα στον Keoghan θα δούμε τη Diane Lane και τη Lashana Lynch (Captain Marvel).

Πρεμιέρα: –

Your Honor

Οι δημιουργοί του ‘Good Fight’ και ο Peter Moffat (Doctor Who) είναι πίσω από το νέο δικαστικό δράμα που βάζει τον Bryan Cranston (Breaking Bad) σε ρόλο δικαστή του οποίου ο γιος εμπλέκεται σε τροχαίο με εγκατάλειψη θύματος. Ψέματα, παραπλάνηση, δύσκολες αποφάσεις.

Πρεμιέρα: –

Mrs. America

Εννέα επεισόδια εξερευνούν το αληθινό κίνημα που επεδίωξε να επικυρώσει την Τροπολογία Ίσων Δικαιωμάτων και τις απροσδόκητες αντιδράσεις εναντίον της που ηγήθηκε η συντηρητική Phyllis Schlafly. Τη Schlafly υποδύεται η Cate Blanchett, σε μια ιστορία που θέλει να εξετάσει το πεδίο μάχης ενός εκ των πιο σκληρών πολιτιστικών πολέμων των ‘70s. Μαζί με τη Blanchett θα απολαύσουμε τους Uzo Aduba, Rose Byrne (as Gloria Steinem), Melanie Lynskey, James Marsden, Margo Martindale, Sarah Paulson, John Slattery, Jeanne Tripplehorn και Tracey Ullman.

Πρεμιέρα: –

Normal People

Το best-seller της Sally Rooney γίνεται show για το BBC. H Marianne και ο Connell, δύο άνθρωποι με κοινή καταγωγή από μικρή πόλη της Ιρλανδίας αλλά με πολύ διαφορετικές οικογένειες, ξεκινούν μια ιστορία αγάπης που θα αρχίσει από το σχολείο και θα τεστάρει τη σχέση τους, τους πειραματισμούς τους με διαφορετικούς συντρόφους και την εξερεύνηση του ίδιου τους του εαυτού.

Πρεμιέρα: –

The Luminaries

Η Eva Green πρωταγωνιστεί στη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Eleanor Catton που βραβεύτηκε το 2013 με το Man Booker Prize.

Η υπόθεση τοποθετείται στην εποχή του πυρετού για χρυσό που είχε χτυπήσει τη Νέα Ζηλανδία στα 1860s και αφορά μια επική ιστορία αγάπης, φόνου και εκδίκησης που εμπλέκει δύο ανθρώπους με έναν ανεξήγητο, μαγικό δεσμό.

Υπέροχα όλα αυτά, εγώ για την Eva Green έχω έρθει.

Πρεμιέρα: –

January 22nd

Η breakout σταρ και δημιουργός του ‘Chewing Gum’ Michaela Coel κάνει αυτό τον καιρό γυρίσματα στο Λονδίνο για ένα δράμα σεξουαλικής κακοποίησης, πλάι σε πολλά ανερχόμενα βρετανικά ταλέντα (Weruche Opia/Inside No9, Paapa Essiedu/Kiri, Aml Ameen/Yardie, Adam James/Belgravia, Sarah Niles/Catastrophe και Ann Akin/Philip K. Dick’s Electric Dreams).

Η Coel παίζει την Arabella, μία Λονδρέζα που πέφτει θύμα βιασμού υπό την επήρεια του χαπιού του βιασμού και τώρα πρέπει να ξαναχτίσει τα πάντα γύρω από τη ζωή της.

Πρεμιέρα: –

Bridgerton

Τα έχουμε ξαναπεί, ό,τι πιάνει η Shonda Rhimes γίνεται χρυσός. Τώρα θα πιάσει το best-seller της Julia Quinn για την πρώτη παραγωγή της στο Netflix. Δράμα εποχής στην υψηλή κοινωνία του Λονδίνου μεταξύ 1813 και 1827 γύρω από τους πλούσιους Bridgerton, με τη φωνή της Julie Andrews να αφηγείται αινιγματικά τα κουτσομπολιά που τους αφορούν. Ανάμεσα στο καστ βρίσκουμε την υπερταλαντούχα Nicola Mary Coughlan του ‘Derry Girls’.

Πρεμιέρα: –

***

Αν και εσύ αγαπάς τα Star Wars και την ιστορία τους, το αφιέρωμά μας ‘May the Pod Be With You’ είναι εδώ!

Πώς διαμορφώθηκε το Force Awakens και τι φρέσκο έφερε στο τραπέζι; Ποιος είναι ο ρόλος του Last Jedi και ποιο ήταν το όραμά του για τα Star Wars; Τι επηρέασε το Rise of Skywalker και τι έκανε καλά; Και τελικά, σκότωσαν οι φαν αυτό που αγαπούσαν περισσότερο;