ΛΙΣΤΕΣ

Όλες οι σειρές που θα συζητήσουμε το 2019

Ο μοναδικός οδηγός που θα χρειαστείς για την Peak TV της νέας χρονιάς.

Ο όρος Χρυσή Τηλεόραση έχει χρησιμοποιηθεί πιο συχνά απ’ ότι θυμάται η γενιά μας. Πριν το κύμα του HBO που ξεκίνησε το ’99 με το ‘Sopranos’ και εδραίωσε σιγά-σιγά τον όρο για το τηλεοπτικό περιεχόμενο έκτοτε, υπήρχε η live τηλεόραση των ’50s, οι sitcoms των ’70s και τα network dramas των ’80s και ’90s – όλες τους φάσεις που κάποτε χαρακτηρίστηκαν χρυσές για τη μικρή οθόνη. Από το 2013 και την πρεμιέρα του ‘House of Cards’ στο Netflix ωστόσο, οι αισθητικές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες για τις ίδιες τις δημιουργίες αλλά και τον τρόπο που καταναλώνουμε το μέσο, που οδήγησαν σε έναν νέο όρο – το ‘Peak TV’.

Αυτή την περίοδο διανύουμε λοιπόν, και μιλάμε για έναν καταιγισμό σειρών που σαστίζει και τον πιο εκπαιδευμένο τηλεθεατή. Εμείς προσπαθήσαμε να ξεδιαλέξουμε κάποιες από τις κυριολεκτικά εκατοντάδες σειρές που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2019 με βάση τις γνώσεις που έχουμε ως τώρα. Κάποιες θα σκίσουν σε νούμερα. Άλλες σε κριτικές. Κάποιες θα απογοητεύσουν. Όλες όμως θα τις συζητήσουμε:

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ:

Game of Thrones: Season 8

Ο Χειμώνας πια έχει έρθει. Έχει έρθει η ώρα και για την πιο επιτυχημένη σειρά της δεκαετίας να ρίξει αυλαία. Σε όποιο στρατόπεδο κι αν ανήκεις, στων Jonaerys, στης Cersei ή στων White Walkers, αυτή την άνοιξη θα πάρεις θέση.

Stranger Things: Season 3

Δεν γνωρίζουμε πολλά για την 3η σεζόν του ‘Stranger Things’, ξέρουμε όμως πως θα είμαστε πιστοί στη σειρά μέχρι το τέλος της. Φέτος σίγουρα θα δούμε μεγαλύτερο arc για τον Billy, τη νέα εισαγωγή της Maya Hawke και τρεις πρόσθετους ενήλικους χαρακτήρες.

Big Little Lies: Season 2

Ήμασταν σκεπτικοί όταν ανακοινώθηκε η 2η σεζόν του ‘Big Little Lies’. Γιατί να διαταράξεις την τελειότητα;

Σύντομα όμως βρέθηκε στο παιχνίδι η συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου, Liane Moriarty, η Meryl Streep στον ρόλο της μητέρας του Alexander Skarsgård και το ιπτάμενο παγωτό που μας έπεισε.

True Detective: Season 3

Στις ρίζες του φαίνεται να επιστρέφει το ‘True Detective’ μετά από έναν εκτροχιασμένο 2ο κύκλο. Δύο ντετέκτιβ, ένα μακάβριο έγκλημα δύο χαμένων παιδιών, τρεις διαφορετικές χρονικές περίοδοι στα Ozarks της Αμερικής. Εδώ έχει προηγηθεί το Όσκαρ για τον έναν εκ των δύο πρωταγωνιστών, με τον Mahershala Ali να έχει προτείνει ο ίδιος στον Nic Pizzolatto (showrunner) να παρουσιάσει έναν Αφροαμερικανό σε ρόλο αστυνομικού σε περασμένη δεκαετία. O ρόλος του Ali ήταν αρχικά γραμμένος για λευκό άνδρα, ο ηθοποιός όμως έδειξε φωτογραφίες του αστυνόμου παππού του στον Pizzolatto και πρότεινε να εκπροσωπήσει αυτή τη μερίδα της κοινότητας στη μικρή οθόνη. Η σειρά είναι η καλύτερη δουλειά που του έχει προσφερθεί μετά το Όσκαρ του για το ‘Moonlight’ σύμφωνα με τον ίδιο, ενώ εμείς περιμένουμε να δούμε αν το γυναικείο καστ θα έχει περισσότερα να κάνει σε σχέση με το αδικημένο ρόστερ των προηγούμενων σεζόν. Ανυπομονούμε για τις Sarah Gadon, Carmen Ejogo και Mamie Gummer.

The Crown: Season 3

Αλλαγή σκυτάλης για τους πρώτους βασιλικούς σταρ του ‘Crown’. Σειρά έχουν η Olivia Colman και ο Tobias Menzies στον ρόλο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ και του Πρίγκιπα Φιλίππου. Η Colman, μετά την επιτυχία του ‘Broadchurch’, ετοιμάζεται για μια εκρηκτική χρονιά που φαίνεται ότι θα την οδηγήσει σε μία υποψηφιότητα Όσκαρ για το λανθιμικό ‘The Favourite’. Νωρίτερα θα έχει πρωταγωνιστήσει και στη μίνι σειρά του BBC ‘Οι Άθλιοι’. Ο, δε, Menzies, μετά από σταθερά βήματα στο ‘Night Manager’, το ‘Catastrophe’, το ‘Game of Thrones’ και πιο πρόσφατα στο εξαιρετικό ‘Terror’, αναδεικνύεται ως ένα απ’ τα πιο αξιόπιστα ταλέντα που δουλεύουν αυτή τη στιγμή στη Βρετανία.

Mindhunter: Season 2

Είχαμε μια ελπίδα ότι θα είχαμε ήδη δει τη 2η σεζόν του ‘Mindhunter’ μέσα στο ‘18, αλλά πέσαμε έξω. Δεν πειράζει, θα κάνουμε απόσβεση της υπομονής μας με την εισαγωγή του Charles Manson και τους 28+ διαβόητους Atlanta Child Murders. Προς το παρόν κάνουμε ζέσταμα με τη συνέντευξη του PopCode με την αληθινή profiler πίσω από τον χαρακτήρα της Anna Torv.

GLOW: Season 3

Το ‘GLOW’ έμεινε πιστό στο glam fun που αγαπήσαμε στην πρώτη του σεζόν, εμβάθυνε όμως στις σχέσεις του καστ στον 2ο κύκλο και ισορρόπησε τη νοσταλγία του με ώριμο σχολιασμό για την κοινωνικοπολιτική διάσταση των ’80s. Πάμε Vegas!

The Chilling Adventures of Sabrina: Season 2

Η νέα ‘Sabrina’ κερδίζει πόντους γιατί δεν παίρνει τον εαυτό της πολύ στα σοβαρά. Δεν σέβομαι τίποτα περισσότερο στην ποπ κουλτούρα από δημιουργίες που γνωρίζουν τι είναι. Εκτός από το υπέροχα μακάβριο χιούμορ της και το spooky set design όμως, η σειρά αναδεικνύεται ως μια εύστροφη αναζήτηση γύρω από τη γυναικεία δύναμη και την επιβολή του ελέγχου της.

Veronica Mars

A long time ago, η Veronica Mars δεν είχε καταφέρει να ολοκληρωθεί. Έκτοτε΅όμως έχει αποκτήσει μια ταινία και οσονούπω μια νέα σειρά βασισμένη σε μυθιστορήματα που ακολουθούν τον χαρακτήρα.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ:

The Act

Αγνό σοκ. Αυτό ένιωθα κατά την ανάγνωση του άρθρου Dee Dee Wanted Her Daughter To Be Sick, Gypsy Wanted Her Mom Murdered από το Buzzfeed το 2016. Τώρα η δημοσιογράφος Michelle Dean γίνεται παραγωγός της νέας σειράς του Hulu, σε συνεργασία με τον Nick Antosca που έχει δημιουργήσει το εξαιρετικό horror ‘Channel Zero’ για το Syfy. Το show θα εξελιχθεί σε ανθολογική σειρά εγκλημάτων και, πραγματικά, δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο ποδαρικό από την ανεκδιήγητη υπόθεση δολοφονίας της Dee Dee Blancharde. Στον ρόλο της Dee Dee θα βρούμε την Patricia Arquette φρέσκια μετά το ‘Escape at Dannemora’, ενώ στον ρόλο της νεαρής Gypsy θα δούμε τη Joey King (The Conjuring, Kissing Booth).

The Central Park 5

Η ιστορική υπόθεση των πέντε εφήβων που κατηγορήθηκαν άδικα για βιασμό το 1989 γίνεται σειρά από την Ava DuVernay, τη σκηνοθέτιδα του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ ‘13th’, και θα δραματοποιηθεί σε 8 επεισόδια που θα καλύψουν το γεγονός από τις αρχικές ανακρίσεις των νεαρών, μέχρι την αθώωσή τους το 2014 και τον διακανονισμό τους με την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Catch-22

Η τελευταία μεταφορά της πολεμικής σάτιρας του Joseph Heller έγινε το 1970. Ο George Clooney έκρινε πως οι μέρες μας είναι μια καλή στιγμή για φρεσκάρισμα και θα αποπειραθεί να φτιάξει τη de facto καθοριστική διασκευή του βιβλίου. Σκηνοθετεί, παράγει και πρωταγωνιστεί πλάι στους Christopher Abbot (Girls, Sinner), Kyle Chandler (Friday Night Lights, Bloodline), Giancarlo Giannini (Love and Anarchy) και Hugh Laurie (House M.D.).

Les Misérables

Δεν μιλάμε για μεταφορά του μιούζικαλ, αλλά απευθείας μεταφορά του βιβλίου του Victor Hugo από το BBC. Στο σενάριο ο μετρ των διασκευών εποχής Andrew Davies (Vanity Fair, Pride and Prejudice, Middlemarch, War & Peace), στη σκηνοθεσία ο βραβευμένος Tom Shankland (The Fades, The Killing) και στο καστ το συλλογικό ταλέντο των Dominic West, David Oyelowo, Lily Collins και Olivia Colman. Η σειρά τυπικά έχει κάνει την πρεμιέρα της, στην Ελλάδα ευχόμαστε να τη δούμε μέσω του Netflix όπως άλλες παραγωγές του BBC.

Watchmen

Ο Damon Lindelof του ‘LOST’ και των ‘Leftovers’ κάνει την πρώτη του υπερηρωική σειρά. Το ‘Watchmen’ θα βασιστεί στο διάσημο graphic novel του Alan Moore, δεν θα είναι όμως απευθείας μεταφορά του. Πρωταγωνιστούν η προσφάτως βραβευμένη με Emmy Regina King και ο Jeremy Irons.

Umbrella Academy

Το βραβευμένο με Eisner κόμικ του Gerard Way (ναι, του frontman των My Chemical Romance) φτάνει στο Netflix από τον σεναριογράφο Steve Blackman (Fargo, Legion, Altered Carbon). Η ιστορία ξεκινά στην εκπνοή των ‘80s, όταν 43 γυναίκες γεννούν παιδιά χωρίς να έχουν υπάρξει έγκυες. Τριάντα και κάτι χρόνια μετά, κάποια από αυτά τα παιδιά επανενώνονται για να διερευνήσουν το μυστήριο του πατέρα τους, την ίδια στιγμή που πρέπει να αποτρέψουν την καταστροφή του κόσμου με τις δυνάμεις τους. Δες καστ: Ellen Page, Tom Hopper, Emmy Raver-Lampman, David Castañeda, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Colm Feore, Adam Bodley, John Magaro

Sex Education

Η περιγραφή της νέας dramedy του Netflix είναι ‘ένα μοντέρνο βρετανικό γράμμα στο κλασικό αμερικανικό λυκειακό στόρι ενηλικίωσης’. Ο Asa Butterfield πρωταγωνιστεί ως αμήχανος, άπειρος έφηβος που αποφασίζει να εκμεταλλευτεί τις ειδικές γνώσεις της sex therapist μητέρας του (Gillian Anderson) για να κερδίσει στάτους. Μαζί με μια συμμαθήτριά του θα ανοίξουν μια σχετική κλινική, ανοιχτή για τους υπόλοιπους μαθητές.

Good Omens

Ένας άγγελος και ένας δαίμονας, φίλοι όλως περιέργως για χιλιάδες χρόνια, πρέπει να σώσουν τον κόσμο από την καταστροφή. Η σειρά βασίζεται στο μυθιστόρημα των Terry Pratchett και Neil Gaiman και φέρνει κοντά το ιδανικό ζεύγος Michael Sheen-David Tennant. Η συνάντηση των δύο ηθοποιών μοιάζει πραγματικά γραμμένη στ’ άστρα και θα πλαισιωθεί και από τον Jon Hamm.

The Witcher

Ο Henry Cavill ανέλαβε τον ρόλο του Geralt στο πολυαναμενόμενο ‘Witcher’ την ίδια περίπου περίοδο που αχνοφαινόταν η απόσυρσή του ως Superman. Εάν όλα πάνε όπως τα υπολογίζει το Netflix – και έχει μεγάλες προσδοκίες – ο Cavill έχει μπροστά του έναν αβανταδόρικο ρόλο που θα ενίσχυε το προφίλ όποιου ηθοποιού καταπιανόταν μαζί του. Ο Geralt είναι ένας μεταλλαγμένος κυνηγός τεράτων που παλεύει να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συχνά αποδεικνύονται πιο τερατώδεις από τα θηρία που καταδιώκει. Η σειρά θα βασιστεί στο μεγαλύτερό της μέρος στα συνοδευτικά βιβλία που με τη σειρά τους έχουν βασιστεί στο ομώνυμο video game.

The Mandalorian

Σε είχαμε ενημερώσει για τη νέα σειρά ‘Star Wars’ όταν ήταν ακόμη άτιτλη και το μόνο που γνωρίζαμε ήταν ότι σκηνοθέτης της θα είναι η κάπως προβλέψιμη, αλλά πάντα fun επιλογή του Jon Favreau (Iron Man, The Jungle Book). Το θέμα είναι ότι έκτοτε το καστ που έχει ανακοινωθεί είναι αδιανόητο: Pedro Pascal, Nick Nolte, Werner Herzog (!), Giancarlo Esposito, Gina Carano, Carl Weathers. Όχι ότι θα χρειαζόμασταν και πολλά για να τσεκάρουμε μια live-action SW σειρά, αλλά αυτά τα δώρα δεν τα είχαμε προβλέψει.

Star Trek Picard series

Μετά το ‘Discovery’, το ‘Star Trek’ συνεχίζει να αναβιώνει στο CBS All Access και στο ελληνικό Netflix. Επόμενο βήμα το σίκουελ με πρωταγωνιστή τον Sir Patrick Stewart στον υπεραγαπητό ρόλο του Jean-Luc Picard. Σύμφωνα με τον παραγωγό της σειράς Alex Kurtzman, το προς το παρόν άτιτλο show θα είναι περισσότερο στοχαστικό στην ιδιοσυγκρασία του, ώστε να τιμήσει και τον πρόγονό του ‘Next Generation’. Δεν θα λείψουν ωστόσο οι υψηλές ταχύτητες που συνηθίσαμε στο ‘Discovery’.

Deadly Class

To ‘Deadly Class’ ήταν μία από τις καλύτερες δουλειές που έχει κάνει ο Rick Remender στα κόμικ, με πρωταγωνιστές εφήβους που σπουδάζουν στην καλύτερη σχολή πληρωμένων δολοφόνων, πριν αποφοιτήσουν σε μια ζωή υπηρεσίας στις μαφίες του κόσμου. Η μεταφορά θα είναι ένα παρανοϊκό δράμα/περιπέτεια ενηλικίωσης με την υπογραφή των μαρβελικών πια αδελφών Russo (‘Winter Soldier’, ‘Civil War’, ‘Infinity War’).

The Twilight Zone

Δεν υπάρχει ιδανικότερος για το νέο ‘Twilight Zone’ δημιουργός αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ από τον Jordan Peele. Μετά τον θρίαμβο του ‘Get Out’, ο Peele δεν θα φέρει μονάχα την ευρηματική, νοσηρή ματιά του στο ανανεωμένο show, αλλά θα μπει στα παπούτσια του εμβληματικού αφηγητή. Τα επεισόδια θα δώσουν το δικό τους twist σε επεισόδια της κλασικής περιόδου της σειράς, και θα προσθέσουν και καινούρια κόνσεπτ. Μέσα στο 2019, ο Peele θα κυκλοφορήσει το θρίλερ ‘Us’ με το παλαβό τρέιλερ και μία ακόμη σειρά που θα βρεις παρακάτω.

The Dark Crystal: Age of Resistance

Το ‘Dark Crystal’ (1982) του Jim Henson δεν αναγνωρίστηκε όπως του έπρεπε κατά την κυκλοφορία του. Εκτός ότι είχε να τα βάλει με το μεγαθήριο ‘E.T. the Extra-Terrestrial’ της ίδιας χρονιάς αλλά και το ‘Tootsie’, ως πιο σκοτεινό από αυτό που περίμενε το κοινό από τον παραγωγό του ‘Muppet Show’ είχε ξενίσει. Με τα χρόνια όμως πήρε τη θέση του ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες φαντασίας και τώρα στρώνει το χαλί για το prequel του Netflix ‘Age of Resistance’. Η σειρά θα εξερευνήσει τον κόσμο του Thra και θα ακολουθήσει τρία Gelflings στην αποστολή τους να πυροδοτήσουν μια επανάσταση.

Fosse/Verdon

Παραγωγή του μελλοντικού νικητή EGOT Lin-Manuel Miranda (μιούζικαλ Hamilton) γύρω από τη δημιουργική και ερωτική σχέση του σκηνοθέτη/χορογράφου Bob Fosse με τη χορεύτρια Gwen Verdon. Η κληρονομιά του ζευγαριού είναι μεγάλη στη showbiz, κυρίως γύρω από τα μιούζικαλ. Τον Fosse θα υποδυθεί ο οσκαρικός Sam Rockwell και την Verdon η Michelle Williams.

Hanna

Το ‘Hanna’ του Joe Wright, η ταινία που επανασύστησε μια πιο ώριμη Saoirse Ronan στο κοινό μετά το ‘Atonement’, γίνεται σειρά και φέρνει ξανά μαζί τη Mireille Enos και τον Joel Kinnaman μετά το ‘Killing’, αυτή τη φορά ως εχθρούς. To show θα ακολουθήσει την εκπαιδευμένη δολοφόνο Hanna και τον πρώην πράκτορα πατέρα της όσο τους καταδιώκει η CIA.

Lovecraft Country

Άλλη μία σειρά από τον Jordan Peele, αυτή τη φορά βασισμένη στο μυθιστόρημα τρόμου/φαντασίας του Matt Ruff. Το στόρι τοποθετείται στα 1950s, στη διάρκεια ενός road trip τριών Αφροαμερικανών στην Αμερική του Jim Crow. Το ταξίδι γίνεται για να βρεθούν τα ίχνη του πατέρα ενός εκ των τριών και επειδή δεν τους έφτανε το τέρας του ρατσισμού, πρέπει να υποστούν και τα λαβκραφτιανά τέρατα που θα βρουν στον δρόμο τους. Μπορείς να περιμένεις ένα υβριδικό, προσγειωμένο αποτέλεσμα φαντασίας/ωμής πραγματικότητας.

Modern Love

Ο δημιουργός των αγαπημένων ‘Once’ και ‘Sing Street’, John Carney, επιστρατεύει ένα απίστευτο καστ για να μεταφέρει τη στήλη των New York Times για την αγάπη σε όλες της τις μορφές, σε συνέχεια του ομώνυμου podcast των NYT και WBUR που κάνει την ίδια δουλειά. Δες: Anne Hathaway, Tina Fey, John Slattery, Catherine Keener, Dev Patel, Shea Whigham, Andy Garcia, Cristin Milioti, Brandon Victor Dixon, Olivia Cooke, Andrew Scott, Julia Garner, Gary Carr, John Gallagher, Jr., Sofia Boutella

Mrs. Fletcher

Ο Tom Perrotta, συγγραφέας του ‘Leftovers’ και συν-δημιουργός της ομώνυμης σειράς, μεταφέρει άλλο ένα του μυθιστόρημα στην τηλεόραση, αυτή τη φορά ως solo showrunner. Με τη σκηνοθέτιδα Nicole Holofcener (One Mississippi) και τη σεναριογράφο Jessi Klein (Big Mouth), έχει μάλλον την κατάλληλη στήριξη για να απεικονίσει σωστά τη γυναικεία φωνή της Eve Fletcher. Μιας χωρισμένης μητέρας που έστειλε το παιδί της στο κολέγιο και νιώθει την ανάγκη να ζήσει νέες, ρισκέ ερωτικές περιπέτειες. Ο τρόπος που θα τις αναζητήσει απειλούν την ήσυχη ζωή της στα προάστια, ενώ ταυτόχρονα ο γιος της δεν έχει την υποδοχή που περίμενε στη σχολή του. Ρόλος-γάντι για την Kathryn Hahn.

Roger Ailes Series

Ο Russell Crowe θα υποδυθεί τον επιδραστικό αρχιτέκτοντα του δικτύου Fox News, Roger Ailes. Η κουλτούρα του δικτύου είναι γνωστή για την εριστική φύση που κληρονόμησε από τον πρώην CEO της. Ο Crowe θα πλαισιωθεί από τη Naomi Watts που ετοιμάζεται και για το πρίκουελ του ‘Game of Thrones’, από τη Sienna Miller και από τον Seth MacFarlane.

Russian Doll

Το ‘Orange Is the New Black’ τελειώνει, αλλά η Natasha Lyonne έχει ήδη βρει το επόμενό της πρότζεκτ. Το ‘Russian Doll’ είναι δημιουργία δική της, της Amy Poehler και της Lesley Headland και θα ακολουθήσει μια γυναίκα που βρίσκει τον εαυτό της να ζει συνεχώς το ίδιο βράδυ, το ίδιο πάρτι, τον ίδιο θάνατο. Την επόμενη ημέρα ξυπνά ξανά σώα και αβλαβής.

Too Old to Die Young

O εικονοκλαστικός Nicholas Winding Refn είναι ένας διχαστικός σκηνοθέτης, αλλά ποτέ αδιάφορος. Εδώ θα ακολουθήσει τα υπαρξιακά ταξίδια του Miles Teller και της Jena Malone, από τη ζωή τους ως φονιάδες του Λος Άντζελες στη ζωή τους ως σαμουράι. Δολοφόνοι, Yakuza, καρτέλ, μαφία, συμμορίες. Όλοι έχουν τη θέση τους στον εφιάλτη του Refn.

Top of the Morning

To ‘Top of the Morning’ είναι η επιστροφή της Jennifer Aniston στη serialized τηλεόραση μετά το ‘Friends’ και η τηλεοπτική επιστροφή του Steve Carell μετά το ‘Office’. Το πάνε ανάποδα από τη συμπρωταγωνίστριά τους Reese Witherspoon που πήρε το βάπτισμα του πυρός με το ‘Big Little Lies’. Η σειρά έχει περιγραφεί ως ‘ένα inside look στις ζωές των ανθρώπων που ξυπνούν την Αμερική κάθε πρωί’. Ενημερωτικό πρωινάδικο με τους προαναφερθέντες, τη Gugu Mbatha-Raw, τον Billy Crudup, τον Nestor Carbonell και τον Mark Duplass.

Tuca and Bertie

Η Lisa Hanawalt ανοίγει τα φτερά της πέρα από τον ‘Bojack Horseman’ και φτιάχνει μια ολόδική της animated κωμωδία για ενηλίκους, με πρωταγωνίστριες δύο τριαντάχρονες γυναίκες-πουλιά που ζουν στην ίδια πολυκατοικία. Στις φωνές η Tiffany Haddish και η Ali Wong.

What We Do in the Shadows

Πριν το υπερηρωικό του πέρασμα με το ‘Thor: Ragnarok’, ο Taika Waititi ήταν ένας τύπος από τη Νέα Ζηλανδία που έφτιαχνε φεστιβαλικά χιτ με το κουλό του χιούμορ. Ένα από αυτά, το ‘What We Do in the Shadows’, γίνεται σειρά και μεταφέρει τη δράση από τη Νέα Ζηλανδία στο Staten Island. Τέσσερις συγκάτοικοι που τυχαίνει να είναι βαμπίρ πρέπει να ανασυνταχθούν μετά μια αναπάντεχη επίσκεψη. Τριαντάλεπτη κωμωδία, ό,τι πρέπει για εβδομαδιαίο break.

Shrill

Το κωμικό ‘Shrill’ μεταφέρει τα απομνημονεύματα της Lindy West και τις εμπειρίες της ως γυναίκα που δεν χωρούσε στα μικρά, μαύρα φορέματα που ενέκρινε η κοινωνία. Οι φετινές απόπειρες του ‘Dietland’ και του ‘Insatiable’ να μιλήσουν για τις απαιτήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες ως προς την εμφάνισή τους απέτυχαν, είτε σε υποδοχή όπως το πρώτο, είτε σε περιεχόμενο όπως το δεύτερο. Το ‘Shrill’ ίσως αποδειχθεί ικανότερο, αν κι εμείς το ξεχωρίσαμε κυρίως για την πρωταγωνίστριά του. Η Aidy Bryant είναι ένα από τα μέλη του SNL που διψάμε να δούμε εκτός του συγκεκριμένου show.

Υ

Προσωπική υπόθεση το συγκεκριμένο, αλλά συγχωρέστε με. Περιμένω να δω τη μεταφορά του ‘Y: The Last Man’ απ’ όταν το κόμικ θα γινόταν ταινία με πρωταγωνιστή τον Shia LaBeouf. Δεκαπέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του το ‘Y’ τελικά βρήκε την κατάλληλη ομάδα και προχωρά στο παρασύνθημα, με τον εκκεντρικό Barry Keoghan (The Killing of a Sacred Deer), τη Diane Lane, τη Lashana Lynch και την Imogen Poots στο καστ. Θα δούμε έναν κόσμο όπου μονάχα ένας άνδρας έχει μείνει ζωντανός, ο Yorick, απεικονισμένο μέσα από τον υπέροχο φακό της Melina Matsoukas (Lemonade, Insecure, Master of None).

See

Σε ένα μέλλον όπου η ανθρωπότητα έχει χάσει την αίσθηση της όρασης, δύο δίδυμα αδέρφια γεννιούνται με τη δυνατότητα να βλέπουν. Πρωταγωνιστής ο Jason Momoa, δημιουργός ο Steven Knight του ‘Peaky Blinders’, σκηνοθέτης ο Francis Lawrence των ‘Hunger Games’.

Years & Years

Ο Russell T. Davies αναβίωσε το ‘Doctor Who’, δημιούργησε το ‘Queer As Folk’ και μας έδωσε πρόσφατα το θαυμάσιο ‘A Very English Scandal’. Για το HBO, θα ακολουθήσει μια οικογένεια από το 2019 έως 15 χρόνια στο μέλλον, κάτω από την απειλή της ανόδου μιας επικίνδυνης πολιτικού. Στον ρόλο της πολιτικού θα δούμε την Emma Thompson, το βασικότερο επιχείρημα δηλαδή να δεις οτιδήποτε.

Kingdom

Στη διάρκεια της Δυναστείας των Τζεσόν, μία περίοδο που κράτησε από τον 14ο έως τον 19ο αιώνα και σε μεγάλο βαθμό διαμόρφωσε την κορεάτικη κουλτούρα όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, ο νεαρός, ψευδώς κατηγορούμενος για προδοσία πρίγκιπας του βασιλείου, αναλαμβάνει με κίνδυνο της ζωής του να εξερευνήσει μια επιδημία που μετατρέπει τους κατοίκους σε ζόμπι. Τη σειρά τρόμου έχει ετοιμάσει ο Kim Seong-hun του εκπληκτικού ‘A Hard Day’ και του άψογου ‘Tunnel’, μαζί με τη σεναριογράφο Kim Eun-hee που μας έδωσε το ‘Signal’, το πιο ώριμο K-drama των τελευταίων ετών. Στο καστ η Bae Donna που λατρέψαμε στο ‘Sense8’ και ο βραβευμένος Joo Ji-Hoon. Η σειρά είναι ανάμεσα στις 9 ξενόγλωσσες δημιουργίες που περιμένουμε από το Netflix μέσα στο 2019.

Undone

Μετά από μια επιθανάτια εμπειρία, μια νεαρή γυναίκα ανακαλύπτει ότι έχει αποκτήσει μια νέα σχέση με τον χρόνο. Θα τη χρησιμοποιήσει για να λύσει το μυστήριο του θανάτου του πατέρα της. Ο Raphael Bob-Waksberg του ‘Bojack Horseman’ δημιουργεί μια νέα σειρά για το Amazon, περισσότερο sci-fi από τον ‘Bojack’, ίσως και λίγο πιο παραδοσιακή στο άκουσμά της.

His Dark Materials

Για όλους τους φαν του Philip Pullman που στήσαμε γλέντι όταν ανακοινώθηκε η μεταφορά του ‘Golden Compass’ στη μεγάλη οθόνη, το τελικό αποτέλεσμα της ταινίας θα είναι πάντα ένα μαχαίρι στην καρδιά. Ήταν μεγάλη απογοήτευση, ειδικά γιατί όλα τα υλικά φαίνονταν να είναι εκεί. Δεν πειράζει όμως, εκτός από την έναρξη της νέας τριλογίας με το ‘Book of Dust’, θα μας παρηγορήσει η τηλεοπτική μεταφορά της σειράς βιβλίων ‘His Dark Materials’ από το BBC σε 8 επεισόδια. Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ.

Η επική ιστορία της Lyra, του μικρού κοριτσιού που ζει σε μια παράλληλη διάσταση όπου παιδιά εξαφανίζονται μυστηριωδώς, βρήκε την πρωταγωνίστριά της και εγκρίνουμε τόσο, μα τόσο πολύ. Η τυχερή θα είναι η Dafne Keen του ‘Logan’, ενώ στον ρόλο του Lee Scoresby θα δούμε τον υποψήφιο για Όσκαρ και υπερταλαντούχο, Lin Manuel-Miranda. Στη σκηνοθεσία της σειράς βρίσκουμε τον Tom Hooper του ‘Λόγου του Βασιλιά’.

The Eddy

Μουσικό δράμα από τον οσκαρικό Damien Chazelle του ‘La La Land’, γύρω από τη ζωή ενός ιδιοκτήτη κλαμπ στην καρδιά του Παρισιού. Multi-culti μουσικό χάος με τους ήχους του βραβευμένου Glen Ballard και διαλόγους στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα αραβικά.

Devs

Η ομάδα πίσω από το ‘Ex Machina’ θα εξερευνήσει ξανά τη σχέση ανθρώπου και τεχνολογίας. Η Sonoya Mizuno (Maniac, Crazy Rich Asians) είναι μία μηχανικός υπολογιστών που αρχίζει να υποψιάζεται ότι ένα από τα τμήματα της εταιρείας της είναι υπεύθυνο για την εξαφάνιση του συντρόφου της. Η σειρά ξεπέρασε ήδη το δοκιμαστικό στάδιο του πιλότου και προχωρά στα γυρίσματα των υπολοίπων επεισοδίων.

Underground Railroad

O Barry Jenkins του ‘Moonlight’ σκηνοθετεί ένα δράμα εναλλακτική ιστορίας που οραματίζεται ένα τεράστιο δίκτυο από σιδηρόδρομους, τούνελ, διαδρομές και κρησφύγετα που βοηθούν τους σκλάβους να δραπετεύσουν στον Καναδά. Δύο σκλάβοι προσπαθούν να δραπετεύσουν από τους κυνηγούς τους, όταν ανακαλύπτουν ένα σχέδιο εκμετάλλευση των μαύρων σκλάβων ως πειραματόζωα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Μετά το ‘Casa de Papel’, τι; Τα 9 νέα ξενόγλωσσα του Netflix