NETFLIX

10 λόγοι που το Netflix θα σε κλείσει στο σπίτι αυτό το ΣΚ

Καμία συνωστισμένη παραλία. Μόνο καναπές, air-condition και binge-watching.

Κάθε Παρασκευή είσαι στα όπλα. Οι κυκλοφορίες του Netflix σιγά-σιγά απλώνουν και σε άλλες μέρες της εβδομάδας, αλλά η Παρασκευή παραμένει παραδοσιακά η μέρα που η πλατφόρμα επιλέγει να ανεβάζει το ορίτζιναλ περιεχόμενό της για να καλύψει τις ποπκουλτουριάρικες ανάγκες σου για το Σαββατοκύριακο.

Η συνήθης τακτική περιλαμβάνει μία σειρά ή/και μια ταινία, ενώ όσο αυξάνεται η επένδυση σε ξενόγλωσσες παραγωγές προστίθενται όλο και περισσότερες στο πρόγραμμα. Ποτέ ξανά όμως δεν θυμάμαι να φτάνει Παρασκευή και να προσφέρει δέκα ολοκαίνουριες επιλογές για να διαλέξεις. Τετριμμένη φράση το ‘για κάθε γούστο’, αλλά όπως θα δεις και παρακάτω, μιλάμε πραγματικά για κάθε γούστο.

Γι’ αυτό και θεωρήσαμε πως αυτή την εβδομάδα άξιζε να γίνει μια παραλλαγή της καθιερωμένης στήλης μας για το Σαββατοκύριακο. Αν δεν τη βγάλεις στην παραλία, ξέρεις τι να κάνεις:

Sacred Games

Το best-seller του Vikram Chandra έρχεται στο Netflix και βάζει αντιμέτωπους τους Ινδούς σταρ Nawazuddin Siddiqui και Saif Ali Khan σε ρόλους γκάνγκστερ φυγά και τίμιου αστυνομικού αντίστοιχα, με ένα κοινό στοιχείο στο παρελθόν τους που θα τους φέρει κοντά. Μιλάμε για την πρώτη ινδική παραγωγή της πλατφόρμας, ένα crime thriller που ευελπιστεί να γίνει το ‘Narcos’ της Βομβάης και να πείσει το ινδικό κοινό ότι δεν χρειάζεται να θεωρεί την τηλεόραση το Bollywood του φτωχού. Μπορείς να περιμένεις περιπέτεια, έξυπνα twists, και μια Βομβάη που αγκαλιάζει τις αντιθέσεις της αντί να της κρύβει κάτω από το χαλάκι.

Ιδανική επιλογή για τους λάτρεις αστυνομικών σειρών διαφθοράς που θέλουν να βγουν από τα όρια των αγγλόφωνων δραμάτων.

Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

Mr. Sunshine

Εάν παρακολουθείς την τεράστια τηλεοπτική παραγωγή της Νότιας Κορέας, τότε πιθανότατα θα γνωρίζεις το ‘Mr. Sunshine’. Το νέο εγχείρημα 24 επεισοδίων του tvN, πιο αξιόπιστου καλωδιακού δικτύου της χώρας, που επανενώνει τους δημιουργούς των ‘Descendants of the Sun’ και ‘Goblin’. Και οι δύο αυτές σειρές έσπασαν τα κοντέρ της θεαματικότητας και ξεχώρισαν για το υψηλό κόστος παραγωγής τους.

Αν είσαι αρχάριος στα Kdramas όπως ονομάζονται όλες οι τηλεοπτικές δουλειές της Ν. Κορέας ασχέτως με το αν είναι δράματα ή κωμωδίες, σημείωσε ότι αυτή η σειρά εποχής έχει τα φόντα να γίνει το πρώτο παγκόσμιο χιτ της χώρας μέσω της πιο παραδοσιακής οδού. Όχι ότι το Netflix έχει αντικαταστήσει τη συμβατική τηλεόραση ως παραδοσιακή οδός, αλλά η διόλου ευκαταφρόνητη παγκόσμια δημοτικότητα των Kdramas είχε μέχρι σήμερα χτιστεί μέσω blogs, οργανωμένων ιντερνετικών κοινοτήτων και παράνομου downloading.

To ‘Mr. Sunshine’ από την άλλη έχει τη σταρούμπα της Κορέας Lee Byung-hun για πρωταγωνιστή (το έχεις δει και στα ‘G.I. Joe’, ‘Red 2’ και ‘The Magnificent Seven’), τους showrunners των δύο πιο επιτυχημένων σειρών των τελευταίων ετών στη χώρα, έναν σκασμό λεφτά στην παραγωγή, το αμερικανικό στοιχείο που θα αναφέρουμε σε πολύ λίγο, και τη δύναμη του Netflix για την προώθησή του. Η πλατφόρμα έχει κι άλλα Kdramas στο ρόστερ της, αλλά αυτή είναι η πρώτη σειρά με buzz πριν την πρεμιέρα της.

Η σειρά ξεκινά κατά τη διάρκεια του Shinmiyango του 1871, της εξόρμησης δηλαδή της Αμερικής στη Νότια Κορέα, και ακολουθεί έναν γιο υπηρέτη που το σκάει σε ένα αμερικανικό στρατιωτικό πλοίο. Επιστρέφει στη γενέτειρά του ως ενήλικος Αμερικανός στρατιώτης, ερωτεύεται την κόρη ενός ευγενούς και ανακαλύπτει, ένα σκοτεινό πλάνο αποικισμού που απειλεί τη χώρα απ’ την οποία ήθελε κάποτε να ξεφύγει. Το ζήτημα του Shinmiyango κατέληξε στον θάνατο εκατοντάδων θυμάτων, οπότε υπάρχει και ιστορικοπολιτικό ενδιαφέρον προς εξερεύνηση.

Ιδανική επιλογή για όσους θέλουν κάτι διαφορετικό από τις σειρές εποχής τους.

Πρεμιέρα: 7 Ιουλίου

Anne With an E: Season 2

Η 1η σεζόν της μοντέρνας, πιο βλοσυρής σε σχέση με τη σειρά ταινιών των ’80s και ’90s μεταφοράς των κλασικών πολυαγαπημένων παιδικών βιβλίων ‘Anne of Green Gable’, είχε πολλές προσδοκίες να ικανοποιήσει. Με τις περισσότερες το κατάφερε.

Η ορφανή, ετοιμόλογη Anne είχε μάθει να βρίσκει καταφύγιο στη φαντασία της όταν ήθελε να κρυφτεί από τη σκληρότητα της ζωής της. Στην 1η σεζόν όμως της εμβληματικής ιστορίας μετέδωσε λίγη από αυτή τη φαντασία στην οικογένεια που την υιοθέτησε και σε όποιον κάτοικο της Anvolea στο Prince Edward Island την έχει γνωρίσει. Στη 2η σεζόν θα σημαδεύσει κι άλλα πρόσωπα με την παρουσία της, ενώ θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει και το προσωπικό της πεπρωμένο.

Ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τις σειρές εποχής που δεν περιορίζουν το καστ τους σε καθωσπρεπισμούς, και σε όσους έχουν αδυναμία σε μικρά παιδιά με μεγάλα όνειρα.

Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

Samantha!

Τη δεκαετία των ’80s, η Samantha ήταν το πιο διάσημο και αγαπημένο παιδί στη Βραζιλία. Τριάντα χρόνια μετά, σχεδόν κανείς δεν τη θυμάται. Με τη βοήθεια του μάνατζερ, των φίλων, των παιδιών και του πρώην άντρα της, θα προσπαθήσει να κερδίσει ξανά τα φώτα της δημοσιότητας μέσα από κωμικές καταστάσεις.

Μετά τα επιτυχημένα ‘3%’ και ‘O Mecanismo’, η Βραζιλία στέλνει την πρώτη κωμωδία της στο Netflix, αυτοσαρκάζεται για τις συνθήκες της τηλεόρασης στη χώρα στα ‘80s και έχει έναν εγκάρδιο τρόπο να πει κάτι για όσους προσπαθούν να μείνουν στη δημοσιότητα με κάθε κόστος

Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

Comedians In Cars Getting Coffee: Season 10

Ο Jerry Seinfeld συνεχίζει να κάνει βόλτες, να τρώει σε diner και να κερνάει καφέδες σε αγαπημένα πρόσωπα της κωμωδίας. Ο τρίτος της παρέας είναι πάντα ο θεατής.

Οι κωμικοί που θα κουβεντιάσουν μαζί του στο 10ο κεφάλαιο της digital εκπομπής του είναι οι Ellen DeGeneres, Dave Chappelle, Kate McKinnon, Alec Baldwin, Tracy Morgan, Dana Carvey, John Mulaney, Hasan Minhaj, Zach Galifianakis, Neil Brennan, Brian Regan, και φυσικά, ο Jerry Lewis που χάσαμε το 2017.

Ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν την κωμωδία και τις ενδιαφέρουσες αντιθέσεις που προκύπτουν όταν συνδιαλέγονται διαφορετικοί σε ιδιοσυγκρασία κωμικοί.

Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

First Team: Juventus – Part 2

Το Netflix θα ακολουθήσει τις ιστορίες και τους χαρακτήρες του συλλόγου κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-2018, περνώντας χρόνο με τους παίκτες εντός και εκτός γηπέδου. Στον δρόμο, στο σπίτι, όπου χρειάζεται για να καταγραφεί εις βάθος η πραγματική ζωή που κάνει τη Juventus μια από τις πιο συναρπαστικές ομάδες στον κόσμο.

Ιδανική επιλογή για ποδοσφαιρόφιλους και όσους κινούνται σε ρυθμούς Mundial.

Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

Inside the World’s Toughest Prisons

Ο Raphael Rowe, παρουσιαστής της σειράς-ντοκιμαντέρ που έκανε αρχικά πρεμιέρα στο βρετανικό Channel 5 με μία σεζόν, είχε εκτίσει ποινή δώδεκα ετών για έναν φόνο που δεν είχε διαπράξει. Τελικά αποφυλακίστηκε το 1988 και τώρα είναι έτοιμος να μας πάρει μαζί του σε μερικές από τις πιο σκληρές, βίαιες φυλακές του πλανήτη στη Βραζιλία, την Παπούα Νέα Γουϊνέα, την Ουκρανία και τη Μπελίζ. Η σειρά θα εξερευνήσει την ισορροπία μεταξύ ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημόσιας ασφάλειας, ενώ θα μας συστήσει σε έναν κατά συρροή δολοφόνο που μετράει πάνω από 37 ενήλικα και μη θύματα, στον πόλεμο μεταξύ συμμοριών που ξεσπά σε μία από τις φυλακές και σε έναν δολοφόνο μαγισσών (;).

Να σημειωθεί κάπου εδώ ότι ο πρώτος δέχεται επίσκεψη από τη νεαρή του σύζυγο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, και ότι οι εχθροπραξίες των συμμοριών έχουν καταλήξει και σε αποκεφαλισμούς.

Ιδανική επιλογή για όσους είναι επιρρεπείς στην true crime εμμονή που έχει σπείρει η πλατφόρμα.

Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

Somebody Feed Phil: Season 2

Ο Phil Rosenthal είναι γνωστός στους τηλεοπτικούς κύκλους ως ο δημιουργός της επιτυχημένης κωμωδίας εννέα σεζόν ‘Everybody Loves Raymond’. Από τότε μετέφρασε την αγάπη του για το φαγητό – ο Rosenthal είναι επενδυτής σε πάνω από 25 εστιατόρια στο Λος Άντζελες – έχει κάνει δεύτερη καριέρα περιοδεύοντας τον κόσμο και δοκιμάζοντας τοπικές κουζίνες. Στη 2η σεζόν της εκπομπής του θα μας ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη, το Δουβλίνο, το Μπουένος Άιρες, την Κοπεγχάγη, το Κέιπ Τάουν και τη Βενετία.

Ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν το εξερευνητής-μόνος-τρώει κόνσεπτ. 

Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

Free Rein: Season 2

Η δεκαπεντάχρονη Zoe μετακομίζει για το καλοκαίρι από το Λος Άντζελες στο πατρικό σπίτι της Αγγλίδας μητέρας της που βρίσκεται σε ένα ανώνυμο, φανταστικό νησί του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί θα ανακαλύψει ότι είναι η μοναδική που μπορεί να εξημερώσει ένα απρόβλεπτο άλογο ονόματι Raven, και θα βρεθεί να ακολουθεί τα ίχνη ενός κλέφτη αλόγων.

Η σειρά δημιουργήθηκε από σεναριογράφους της διάσημης, βρετανικής νεανικής σαπουνόπερας ‘Hollyoaks’ που ήθελαν να αποδώσουν πιστά τα παιδικά τους χρόνια στην αγγλική επαρχία, και μάλιστα κέρδισε και ένα Emmy Καλύτερης Οικογενειακής Σειράς για την 1η της σεζόν. Στο μεταξύ κι άλλοι απόφοιτοι του ‘Hollyoaks’ τα πάνε φανταστικά, δύο πρώην μέλη του καστ – η Rachel Shenton και ο Chris Overton – πήραν φέτος το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους για το ‘The Silent Child’. Και εις ανώτερα.

Ιδανική επιλογή το ‘Free Rein’ για το πραγματικό παιδί αλλά και το παιδί μέσα σου που αγαπά ακόμα τη ‘Λάσι’ και τη ‘Μαύρη Καλλονή’.

Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

White Fang

Ο ‘Ασπροδόντης’ βγαίνει ξανά από τις σελίδες του Jack London κι αυτή τη φορά έχει οσκαρικές περγαμηνές. Ο Alexandre Espigares που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων το 2014, κάνει την πρώτη του απόπειρα σε μεγάλου μήκους δημιουργία επιστρατεύοντας τις φωνές των Nick Offerman, Rashida Jones, Paul Giamatti, και Eddie Spears. Η ιστορία θα ειπωθεί μέσα από τα μάτια του Ασπροδόντη όπως ακριβώς και στο κλασικό βιβλίο, ενώ η παραγωγή ήταν η πρώτη αγορά που έκανε το Netflix στο φετινό φεστιβάλ Sundance.

Ιδανική επιλογή για τους φαν του βιβλίου, τα παιδιά και όσους αγαπούν τις ταινίες κινουμένων σχεδίων που σε κάνουν να κλαις.

Πρεμιέρα: 6 Ιουλίου

***

Απολαύστε τις παραπάνω σειρές και ταινίες, και ακόμα περισσότερο πρωτότυπο περιεχόμενο του Νetflix, με τη WIND VISION.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Το Netflix ετοιμάζει κωμωδία για την ελληνική μυθολογία
Φυλακές, αποκάλυψη κι αίμα: Τι έρχεται στο Netflix τον Ιούλιο
8 σειρές του Netflix που απογείωσαν το true crime