THE WALKING DEAD

Συνέντευξη ‘Walking Dead’: Στο διαλυμένο μυαλό του Abraham Ford

Ο Michael Cudlitz μοιράζεται μαζί μας τις πρώτες του σκέψεις μετά τον επικό του θάνατο στο 'The Walking Dead'.

Πριν από λίγες μέρες, στο ανατριχιαστικό s07e01 του ‘The Walking Dead‘, στο επεισόδιο που έσπασε καρδιές και κρανία, o λοχίας Abraham Ford αποχαιρέτησε το μάταιο κόσμο γονατιστός μεν, αλλά με το κεφάλι ψηλά.

Ο Michael Cudlitz τον υποδύθηκε με ορμή, γενναιότητα και ειλικρίνεια. Άντεξε για πάρτη του πληγές, προδοσίες και απογοητεύσεις και τον μετέτρεψε σε έναν από τους πιο σάρκινους χαρακτήρες της σειράς. Ο Abraham δεν έκανε ποτέ πίσω. Έπεσε με τα μούτρα σε ό,τι του ‘ριξε η ζωή κι εγκατέλειψε τη δυστοπία του ‘The Walking Dead’ πέφτοντας χωρίς δισταγμό και με τα ίδια μούτρα στην ανελέητη Lucile του Negan.

Σήμερα, είναι σε θέση να αφηγηθεί την ιστορία του θανάτου του, και μερικές ιστορίες από τη ζωή του στο ‘The Walking Dead’. Μιλήσαμε μαζί του στο τηλέφωνο λίγες μέρες μετά την ματωμένη του αποχώρηση από τη σειρά, και αυτά είναι όσα μας είπε για το θάνατο και τη ζωή μετά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Τα recaps του ‘Walking Dead’ στο PopCode

Ο θάνατος

“Αυτές οι μέρες είναι για μένα φοβερά ενδιαφέρουσες. Είναι η πρώτη εβδομάδα που μου επιτρέπεται να μιλήσω για τον θάνατο του Abraham και ταυτοχρόνως εισπράττω τις αντιδράσεις των φαν της σειράς για το τέλος του. Είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει. Ήξερα ότι ο Abraham είχε αγαπηθεί, αλλά αυτό που ζω τώρα υπερβαίνει τις εκτιμήσεις μου.”

“Είμαι καλά, πάντως. Ήμουν καλά και όταν μου ανακοίνωσαν ότι είχε έρθει η ώρα να αποχωρήσω. Ήμουν έτοιμος γι’ αυτό. Χαίρομαι που συμμετείχα στο ‘The Walking Dead’ με έναν τόσο δημοφιλή χαρακτήρα και που έφυγα με το κεφάλι ψηλά (σ.σ. στην κυριολεξία).”

(Άτιμη Lucille, το καλύτερο παιδί μας πήρες)

“Όταν o Jeffrey Dean Morgan κράδαινε τη Lucille πάνω απ’ το κεφάλι μου ήξερα τι με περιμένει. Η τελευταία σκέψη που πέρασε απ’ το μυαλό μου πριν το κάνει λιώμα ήταν τι θα σκεφτείτε εσείς γι’ αυτό”.

“Για να γυρίσουμε το επεισόδιο, περάσαμε δύο νύχτες όλοι μαζί σε ένα ξέφωτο στο δάσος. Αυτό ήταν το καλύτερο. Ότι στο τέλος είχα την ευκαιρία να τους δω όλους. Και είναι πραγματικά ωραίο να βλέπεις όλους αυτούς τους ηθοποιούς και τα συνεργεία να εργάζονται”.

Η ζωή μετά

“Ήμουν και παραμένω φαν του ‘The Walking Dead’. Ως μέλος της σειράς, θα μου λείψουν όλοι – συνεργαστήκαμε άψογα. Έχει έρθει η ώρα, όμως, να προχωρήσω, να κάνω τα επόμενα βήματα. Ως φαν, ο χαρακτήρας που αγαπούσα πιο πολύ ήταν ο Glenn. Τελικά έτυχε να φύγουμε μαζί”.

“Η πραγματική ζωή απαιτεί τις δικές της εκδοχές της γενναιότητας και της αυτοθυσίας. Η πιο γενναία πράξη της δικής μου ζωής είναι που έκανα παιδιά. Δύο. Νομίζω ότι είναι ένας καλός αριθμός”.

“Στο ‘Walking Dead’ έμαθα πολλά πράγματα για την επιβίωση. Το πιο σημαντικό; Δεν χρειάζεται να είσαι ο πιο γρήγορος. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είσαι ο πιο αργός”.

(Άτιμε Greg Nicotero, το καλύτερο παιδί άφησες να μας πάρουν)

“Τόσο στο ‘Walking Dead’ όσο και στο ‘Band of Brothers’ ήμουν λοχίας. Ίσως έχει έρθει η ώρα να πάρω προαγωγή – ίσως πρέπει να το δουλέψω λίγο αυτό. Τις μάχες, πάντως, οι λοχίες και οι στρατιώτες τις κερδίζουν, όχι οι στρατηγοί”.

“Τραμπ ή Χίλαρι; Ποιος ξέρει; Θα μάθουμε την άλλη εβδομάδα…”.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Όταν ο Michael Cudlitz ήρθε στην Αθήνα και μιλήσαμε μαζί του

* Τα νέα νέα επεισόδια του ‘The Walking Dead’ προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.40, αποκλειστικά στο FOX. Κάθε Τρίτη πρωί διαβάζουμε τα recaps στο PopCode.