THE WALKING DEAD

The Walking Dead S7E13: Αυτό με το πεπόνι της οργής

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το 13ο επεισόδιο της 7ης σεζόν με τίτλο 'Bury Me Here'. Προσοχή μην πατήσεις στα spoilers που έχουμε αφήσει διάσπαρτα παντού.

Το βλέπεις αυτό το πτώμα που σέρνει ο Morgan, το μάτι του οποίου εμφανώς και γυαλίζει ξανά; Αναγνωρίζεις ποιος είναι; Ναι, είναι ο υπαρχηγός του The Kingdom, ο Richard. Εκείνος που ήθελε ντε και καλά (όπως όλοι μας, που έχουμε ψιλοβαρεθεί την αναμονή) να ξεκινήσει ο πόλεμος με τους Saviors.

Ο Morgan τον σέρνει για να τον θάψει στο ίδιο μέρος με την κόρη του. Στο ίδιο μέρος που, μια μέρα πριν, είχε οργανώσει ένα ηλίθιο σχέδιο που βασικά περιελάμβανε να κάνει τον βασιλιά και τους υπόλοιπους να καθυστερήσουν στο ραντεβού με τους Saviors και να κρύψει ένα από τα 12 πεπόνια που έπρεπε να τους πάνε χωρίς κανείς να το καταλάβει.

Το αποτέλεσμα ήταν ο μακρυμάλλης υπαρχηγός των Saviors, αντί να πυροβολήσει τον Richard, όπως ήθελε ο ίδιος (εξού και είχε ήδη σκάψει τον τάφο του, πάνω στον οποίο είχε γράψει ‘Bury me Here), να πάρει πρωτοβουλία και να πυροβολήσει τον γλυκό και αθώο Benjamin με τις ξανθιές μπούκλες.

Κάτι που προφανώς και είχαμε πάρει ‘μυρωδιά’ αφού ήδη στην αρχή του επεισοδίου μάθαμε πως είναι ερωτευμένος, τον είδαμε να φροντίζει τον μικρό του αδελφό, να κάνει δώρο ένα πίνακα στον Morgan και να προσπαθεί να ακολουθήσει την Carol που ήρθε το πρωί φουριόζα (αφού ξεπάστρεψε για πλάκα 5 Walkers με μια πινακίδα) προκειμένου να μάθει από τον Morgan τι έγινε στην Αλεξάνδρεια.

Όπως και να’χει, μόλις ο Morgan βρήκε κατά λάθος το κρυμμένο πεπόνι και συνειδητοποίησε πως ο Richard είναι ένοχος, τον στραγγάλισε μπροστά στον αρχηγό των Saviors (ο πιο υπέροχα βαριεστημένος και ‘καλοσυνάτος’ από όσους έχουμε δει ως τώρα) προκειμένου να τους αποδείξει πως ξέρουν ποια είναι η θέση τους.

Για την ακρίβεια για να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη τους πριν βγει παγανιά -όπως σκοπεύει να κάνει (μέχρι και το κοντάρι του τον βλέπουμε να ‘ακονίζει’ στο τέλος)- και να αρχίσει να τους σκοτώνει τον ένα μετά τον άλλο.

Πριν, ωστόσο, συμβεί αυτό, φροντίζει να χτυπήσει την πόρτα της Carol και να της πει όλη την αλήθεια για τον Negan, την Lucille, τον Glenn, τον Abraham και την ‘επανάσταση’ που προσπαθεί να οργανώσει ο Rick.

Εκείνη κλαίει λίγο και μετά δηλώνει ετοιμοπόλεμη. Πηγαίνει μάλιστα στον Ezekiel, που σε όλη τη διάρκεια αυτού του επεισοδίου εμφανίζεται φανερά λίγος για όσα έρχονται, προκειμένου να τον πείσει να πολεμήσει. Εκείνος για πρώτη φορά παραδέχεται ότι αυτό θα συμβεί, αλλά όχι ατάκα και επιτόπου.

Με άλλα λόγια, το Kingdom (μειον δυο άτομα) επιτέλους μπαίνει στη συμμαχία και ο Rick κερδίζει δυο από τους πιο θανατηφόρους μαχητές του. Ελπίζω αυτό να μην σημαίνει ότι, στο αμέσως επόμενο επεισόδιο, θα χάσει αντίστοιχα κάποιους άλλους (εσάς κοιτάζω, Sasha και Rosita).

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.