THE WALKING DEAD

The Walking Dead S9E04: Μονομαχία στην κόκκινη λακκούβα

Το 4ο επεισόδιο της 9ης σεζόν με τίτλο 'Obliged' μας έκανε να δακρύσουμε από χαρά. Προσοχή, ακολουθούν spoilers.

Στο τέλος του επεισοδίου ο Rick, που βλέπει το όραμά του για παγκόσμια ειρήνη να καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο, βρίσκεται εγκλωβισμένος / εσταυρωμένος πάνω σε μια τσιμεντένια πλάκα, με ένα σίδερο να του έχει τρυπήσει το στομάχι και δυο διαφορετικές ορδές από Walking Dead να τον έχουν πλησιάσει στο πεντάμετρο.

Το τέλος του είναι δεδομένο.

Εκτός και αν η ‘έχω το φόνο στα μάτια μου’ Maggie, που έχει πάρει επίσης τους δρόμους με στόχο να πάει στην Alexandria και να σκοτώσει (παρά τις προτροπές του Ιησού να χαλαρώσει λίγο) τον Negan, κάνει την έκπληξη και τον γλιτώσει. Παρόλο που ο Rick έχει δώσει σαφείς οδηγίες να μην την αφήσουν να μπει μέσα.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε, ότι την πρώτη φορά που έπεσε ο Rick από το άλογο, την 1η σεζόν στην Atlanta, ήταν ο Glenn που τον έσωσε. Μπορεί τώρα να είναι η σειρά της γυναίκας του να κάνει το ίδιο.

Εκτός και αν η πρώην αρχηγός των Σκουπιδανθρώπων, που τελικά λυπήθηκε τον παπα Gabriel και δεν άφησε την Walking Dead με τον κουβά στο κεφάλι να τον ‘φιλήσει’ στοργικά, τον πετύχει κατά λάθος στο δρόμο της για το στρατόπεδο αυτών με το ελικόπτερο.

Εκτός και αν ο Daryl, με τον οποίο πρώτα σκοτώθηκαν (έπεσαν μέσα στη λακούβα που λέγαμε καθώς ο Daryl προσπαθούσε να τον εμποδίσει να εμποδίσει την Maggie) και μετά συμφιλιώθηκαν, φάει μια φλασιά και επιστρέψει για να δει τι συμβαίνει.

Ότι, όμως, από τα παραπάνω και αν συμβεί, αυτό είναι το προτελευταίο επεισόδιο του Rick. Και, δεν ξέρω ποιο θα είναι το τέλος του, αλλά η στιχομυθία που είχε με τον Daryl στην λακκούβα, ήταν όντως συγκινητική. Έδωσε βάρος και αξία στο επεισόδιο.

Χωρίς να πουν απαραίτητα κάτι καινούργιο, είπαν πολλά. Ο Rick μιλώντας κανονικά, ο Daryl -όπως πάντα- με μουγκρητά. Αλλά και, wait for it, με επιχειρήματα.

Μίλησαν για τον Carl, για τον Glenn, για τον Negan και, κυρίως, για το γεγονός ότι ο Rick δεν εμπιστεύεται τους υπόλοιπους της ομάδας του, παρόλο που εκείνοι θα πέθαναν για πάρτη του.

Για την ακρίβεια ότι εμπιστεύεται μόνο την Carol. Αυτό δεν του το λέει ο Daryl. Το λέει ο ίδιος ο Rick στην Carol πριν εκείνη πάρει τα παιδιά από το Kingdom και φύγει από το εργοτάξιο για την γέφυρα. Πριν δηλαδή πέσει στην ενέδρα της ομάδας από το Sanctuary που πάνε προς το Oceanside για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα (δεν ξέρουμε τελικά τι έγινε, κάτι πυροβολισμούς ακούσαμε μόνο).

Εξίσου βαρύτητα είχε και η συζήτηση του Negan με την Michonne. Εκείνος έκανε απεργία πείνας μέχρι να δεχθεί να του μιλήσει. Εκείνη, την οποία κάθε πρωί βλέπουμε να παίζει με την μικρή και να φυτεύει ντομάτες και κάθε βράδυ να παίρνει την κατάνα και να σκοτώνει Walking Deads για να ξεσκάσει, ενδίδει.

Και τελικά μιλάνε για τους αδύναμους ανθρώπους που έχασαν (εκείνος τη γυναίκα του, εκείνη το γιο της). Και για το πόσο όμοιοι είναι.

Εννοείται πως ο Negan καταφέρνει να την τσαντίσει. Εννοείται πως, στο τέλος της ημέρας, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να του πουν που είναι το ρόπαλο του, η Lucille.

Εννοείται πως το συγκεκριμένο επεισόδιο, χωρίς να έχει πολύ δράση, στέκεται μια χαρά στα πόδια του.

Θυμίζει τις παλιές καλές εποχές του Walking Dead. Και μας γεμίζει με ελπίδα για το τι μέλλει γενέσθαι στο μεθεπόμενο (αφού δηλαδή πεθαίνει ο Rick).

Με άλλα λόγια, είναι το πρώτο επεισόδιο εδώ και χρόνια που πρέπει να είσαι πολύ μικρόψυχος για να βρεις κάτι, οτιδήποτε αρνητικό να πεις.

* Το ‘Walking Dead‘ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.