THE WALKING DEAD

The Walking Dead S9Ε11: Το ματωμένο ποπ κορν

Το 11ο επεισόδιο της 9ης σεζόν με τίτλο 'Bounty' απέδειξε ότι το ξύλο δεν βγήκε από τον παράδεισο. Εννοείται πως ό,τι ακολουθεί είναι φουλ στα spoilers.

Ένα γερό χαστούκι στην μούρη, επειδή τόλμησε να την αποκαλέσει ‘μαμά’ και όχι Alpha. Αυτός είναι ο -όχι και τόσο στοργικός- τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκε η αρχηγός των Whisperers την καθαροντυμένη και ερωτοχτυπημένη (έπεσε και ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’ τύπου φιλί με τον Henry) κόρη της. Μια κόρη για την οποία, αν και δεν έχουμε ακόμη κατανοήσει το γιατί, η Alpha παραβίασε τον κανόνα της και έτρεξε να φέρει πίσω.

Μια κόρη την οποία τελικά ο ‘με έχουν δείρει και εμένα’ Daryl και οι υπόλοιποι στo Hilltop αναγκάστηκαν να παραδώσουν στα χέρια της (παρόλο που δεν ήθελαν επειδή τους είχε συγκινήσει η ιστορία της) όταν η Alpha -με το φρεσκοξυρισμένο κεφάλι και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια- χτύπησε την εξώπορτα τους.

Παίρνοντας πίσω, τελικά, ως αντάλλαγμα τους δυο δικούς τους αιχμαλώτους (τον καθηγητή μουσικής και τον πρώην Savior και νυν αγόρι της Enid) που βλακωδώς είχαν πέσει στα χέρια τους στο προ-προηγούμενο επεισόδιο. Και σώζοντας και στην πορεία ένα μωρό Whisperer από βέβαιο θάνατο αφού, όταν η μάνα του το άφησε στο χώμα για ‘μεζέ’, επειδή δεν σταματούσε να κλαίει, πετάχτηκε η -εγκλωβισμένη στο χωράφι με τα καλαμπόκια- Connie και (με τη βοήθεια της σφεντόνας της και του Daryl) το έσωσε.

Ναι, αν αναρωτιέσαι, είναι πολύ πιθανόν να δούμε μια ερωτική ιστορία να αναπτύσσεται μεταξύ τους. Ειδικά αν σκεφτείς ότι, στο τέλος του επεισοδίου, είναι οι δυο τους που παίρνουν τελικά τα ‘βουνά’ για να βρουν τον Henry ο οποίος αποφασίζει μόνος του να πάει να σώσει την Lydia από την μάνα της. Η αλήθεια είναι ότι, ως τη στιγμή που η Alpha άφησε το μωρό να πεθαίνει, στη λογική “Αν η μάνα δεν μπορεί να κάνει το παιδί της να σιωπήσει. Τότε το κάνουν οι Walking Dead. Είναι θέμα φυσικής επιλογής”, μια χαρά -λέμε τώρα- ‘λογική’ μου φάνηκε.

Σκέψου ότι είπε στο Daryl ότι, παρότι εκείνοι είναι που έχουν εισβάλει στα εδάφη τους και έχουν σκοτώσει τους ανθρώπους τους, δεν επιθυμεί καμία σύγκρουση (παιδιά, κάποιος να το πει αυτό στον νεκρό Jesus). Εξού και τους επιτρέπει να δουν το πρόσωπό της. Ότι εκείνη, ρε παιδί μου, το μόνο που θέλει είναι να της δώσουν πίσω την κόρη της. Αλλά, μετά το μωρό και τον μπάτσο, είναι σαφές ότι όποιος μπλέκει με την Alpha θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

Κάτι που υποθέτω ότι θα διαπιστώσουμε στο πανηγύρι συμφιλιώσης μεταξύ των κοινοτήτων που έχει φαγωθεί να διοργανώσει ο ράστα βασιλιάς -χωρίς τίγρη- του Kingdom που αποφασίζει να μπουκάρει σε ένα κινηματογράφο γεμάτο Walkers προκειμένου να πάρει μια λάμπα προβολής ώστε να επιτρέψει στους συμμετέχοντες στο πανηγύρι να δουν, μετά από πέντε χρόνια, και μια ταινία.

Εννοείται πως η Carol το θεωρεί παράλογο όλο αυτό. Εννοείται πως τον ακολουθεί για να τον προστατέψει. Εννοείται πως όταν τα πράγματα πάνε πραγματικά άσχημα, αποφασίζει, για να μην του τσακίσει το ηθικό, να τον βοηθήσει να ξεπαστρέψει μια αίθουσα με Walkers προκειμένου να ανακτήσει την λάμπα που τους έπεσε από τα χέρια.

Επιπλέον, γιατί και αυτό έχει τη σημασία του, ο Ezekiel θέλει να κορνιζάρει και το -υπό διαμόρφωση- διακοινοτικό σύνταγμα που βλέπουμε σε flashback, στην αρχή του επεισοδίου, να του φέρνει μαζί με διάφορα τρόφιμα η Tara. Κάτι που εξηγεί και γιατί υπάρχει μίσος μεταξύ εκείνης και της Michonne αφού η Tara δεν πήρε την άδειά της προκειμένου να πάρει τις προμήθειες.

Ουσιαστικά ολόκληρο το συγκεκριμένο επεισόδιο, που κινήθηκε σε ρυθμούς άνω του μετρίου, είχε στόχο να μας δείξει λίγο παραπάνω τον χαρακτήρα της Alpha. Κάτι που τα κατάφερε μια χαρά. Καθώς επίσης να μας προετοιμάσει για την περιπέτεια του Daryl μέσα στο δάσος και να μας βάλει στην άκρη του μυαλού την μεγάλη γιορτή που έρχεται με βήμα ταχύ. Εκεί όπου, λογικά, δεν θα πάνε όλα πρίμα.

Και όχι, αν αναρωτιέσαι, κανείς δεν ξέρει τι ήταν αυτό το σύμβολο που είδαμε στο πίσω μέρος της πινακίδας, καθώς ο Ezekiel και η ομάδα του έφευγαν από τον κινηματογράφο. Η πιο λογική εξήγηση είναι ότι σηματοδοτεί τα όρια της περιοχής των Whisperers, την οποία και παραβίασαν. Αλλά εντάξει, οι Whisperers μια χαρά παιδιά φαίνονται. Λιγομίλητα, αλλά ξηγημένα. Δεν πιστεύω ότι θα παρεξηγηθούν. Σωστά;

* Το ‘Walking Dead’ προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.45 μέσω του FOX.